Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Soliden vsestransko uporaben tablični računalnik s ceno, ki ne odstopa od cen podobno zmogljivih tekmecev. Odlikuje ga hiter zaslon, solidna baterija, zmogljiv procesor in kakovosten zvok štirih zvočnikov.

  Še nedolgo tega smo bili prepričani, da se je čas za tablične računalnike iztekel, saj so ti samevali v rokah redkih uporabnikov, ki natančno vedo, čemu jih potrebujejo. Toda zadnji leti sta pokazali, da so kljub slabim napovedim še vedno uporabni v poslovne in izobraževalne namene. Temu je prilagojen operacijski sistem HarmonyOS 2 s katerim je kot ena prvih naprav opremljen ravno MatePad 11. Nudi poznano okolje ter podpira hkratno delo na zaslonih več naprav in večopravilnost, kar je še posebej uporabno v sodobnem hitrem življenjskem ritmu.

  Dodatka, ki ga naredita uporabnejšega

  Namenu, ki je mnogo širši od konzumacije digitalnih vsebin in gole zabave, sledita dodatka, elektronsko pisalo in magnetna tipkovnica. Povezava je hipna in tudi delovanje je na visoki ravni. Pisalo M-pencil druge generacije postane v rokah umetnika močno orodje za izpopolnitev ustvarjalnosti, medtem ko je prav tako uporabno za pisanje zapiskov in beležk. Pri tem pomaga, da zna tablica oziroma programski algoritem rokopis pretvoriti v besedilo, kar preverjeno solidno dobro deluje. Enako velja za tipkovnico. S tabličnim računalnikom jo povezujejo močni magneti, zaprta ga varuje pred poškodbami in mu odprta nudi oporo. Med tipkami je dovoljšen razmik, so dovolj velike, odzivne in imajo primerno globok hod. Škoda, da tipkovnica ni osvetljena, saj bi to v mnogočem pomagalo med uporabo v temi.

  Sodobna oblika v plastičnem ohišju

  Čeprav na videz ni takoj opazno, je ohišje izdelano iz plastičnih materialov. Kljub temu ni ceneno ali kako drugače neprimerno za tablični računalnik srednjega cenovnega razreda, saj obdelava površine spominja na brušen aluminij. Prednost izbranega materiala je še ta, da se prstni odtisi pretirano ne poznajo. Poleg opazne skrbi za izdelavo podrobnosti in lepo zaobljenih robov, MatePad 11 odlikujeta sodoben dizajn in robustna izdelava. Videz naprave zaokrožujejo tanki robovi okoli zaslona, ravno prav debeli, da še vedno dovolijo dobro ergonomijo pri uporabi. MatePad 11 nima tipala prstnega odtisa, kar je glede na predvideno uporabo manjši minus. Prepoznava obraza s prednjo kamero namreč ne velja kot primeren biometrični varnostni mehanizem, pa še v mraku deluje slabše.

  Hiter zaslon in procesor

  Tablični računalnik poganja sistem na čipu (procesor) Snapdragon 865, ki mu zagotavlja dovoljšne zmogljivosti ne glede na zahtevnost opravil. Poglavitna prednost je lep zaslon tehnologije LCD IPS s 120-herčnim osveževanjem in ločljivostjo 2560 x 1600 pik. Svetlost zaslona je dovoljšna za dobro čitljivost na prostem, toda natančnost barv (delta E) bi bila lahko boljša. MatePad 11 zato nudi kar nekaj možnosti nastavljanja prikaza barv, ki pride prav pri delu z aplikacijami ali vsebinami, kjer so te v ospredju.

  Tablični računalnik nudi različice s 64, 128 ali 256 GB pomnilnika. Zaradi namena in zaradi sposobnosti urejanja prostorsko zahtevnih vsebin, kot so fotografije in video posnetki, pa je prav, da je opremljen z režo za pomnilniške kartice. Te so formata mikro SD in jih ni težko dobiti za razliko od nano kartic, ki jih zahtevajo druge Huaweive naprave. Zahtevnemu delu je prilagojena baterija s kapaciteto 7250 mAh, ki zadošča tudi za primere zahtevne uporabe.

  Ne najbolj pester nabor aplikacij?

  Operacijski sistem HarmonyOS ne skriva izvora v prostokodnem Androidu, zato na njem delujejo vse aplikacije, razen tistih, ki se tako ali drugače zanašajo na Googlove programske dodatke. V trgovini AppGallery je sicer vse več raznovrstnih aplikacij, toda prav je povedati, da nabor ni pester kot na napravah tekmecev. Seveda številčnost aplikacij vedno ne pove vsega. Če so na voljo vse, ki jih potrebujete, potem je vseeno, koliko jih je, medtem ko postane številčnost brezpredmetna, če ni zgolj ene, a nujne. Tudi zaradi tega se Huawei osredotoča na celovito uporabniško izkušnjo uporabe. MatePad 11 hitro in preprosto postane drugi zaslon prenosnega računalnika MateBook, kar je še posebej uporabna možnost za poslovne uporabnike in digitalne ustvarjalce.

  MatePad 11 je zanimiva tablica s prednostmi in slabostmi, toda Huawei se sooča z enakimi težavami, kot drugi izdelovalci teh relativno specifičnih naprav. Kako prepričati uporabnika, da potrebuje še tretjo mobilno napravo. In kako ta nadgradi pametni telefon in prenosni računalnik. Morda je odgovor v povezovanju med napravami, kjer zna biti Huawei v preprostosti in vsestranskosti pol koraka pred tekmeci.

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje