Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Se vam pogosto zgodi, da na potovanju polovice stvari iz kovčka sploh ne zložite? In še slabše, niti jih ne oblečete? Preberite si nasvete o minimalističnem pakiranju in si olajšate popotniško planiranje!

  Preverite tudi: POCENI POTOVATI? POVPREČNE CENE ZA POTOVANJA (LETALSKE KARTE, IZLETI, KRIŽARJENJA …)

  1. Načrtujte svoj outfit vnaprej: Namesto tega, da v kovček mečete vse stvari, ki ste jih kdajkoli imeli, raje preštejte število dni in splanirajte oblačila za vsak dan posebej.

  2. Kozmetika: S seboj vzemite le tisto, kar boste RES potrebovali. Bodite striktni! Če boste nastanjeni v hotelu, boste po vsej verjetnosti dobili šampon, balzam, milo in losjon. Nekateri hoteli imajo celo brezplačne zobne ščetke in zobne paste. Enako velja za fen. Če pa ne boste bivali v hotelu, kupite, kar potrebujete, ampak v manjši, potovalni embalaži.

  3. S seboj ne nosite stvari, ki jih boste “morda” potrebovali. Teh oblačil zeloo verjetno ne boste sploh oblekli. Razen, če se odpravljate nekam, kjer jih ne bo mogoče kupiti.

  4. Spakirajte vsestranske čevlje. Razmislite, ali bolj potrebujete nizke črne čevlje ali srednje visoke škornje. Oboje vam bo zasedlo prostor, tako da pretehtajte vse možnosti.

  5. Ne spakirajte svojega laptopa in hkrati še tabličnega računalnika. Če veste že vnaprej, da je možnost, da računalnika sploh ne boste uporabili, potem ga ne vzemite. Preprosto.

  6. Debele knjige zamenjajte z e-knjigami. Za nekatere verjetno nedopustno, ampak resnici na ljubo – to vam lahko prihrani ogromno prostora.

  7. Nase dajte najtežja oblačila. Če potujete z letalom, si težje puloverje in plašče kar nadenite. Tako vam ne bo treba v kovček pakirati ogromnih stvari. Podobno velja za obutev.

  8. Ko v kovček zlagate obleke, jih zavijte kot suši. Prostorsko gledano je to veliko bolj učinkovito, poleg tega se vam oblačila ne bodo zmečkala.

  9. Pozorni bodite tudi pri izbiri torbic in nahrbtnikov. Izberite takšne, ki so prostorne in praktične. Zopet, s seboj ne spakirajte 10 torbic, ampak le tisto/e, ki jih boste RES potrebovali (pri tem pa si ne zatiskajte oči, s seboj vam ni potrebno vzeti vseh 5 najljubših modernih nahrbtnikov.

  10. Za konec: Naredite si seznam. Nekaj dni vnaprej si pripravite seznam vseh stvari, ki jih boste spakirali. Tako boste poskrbeli, da ne boste česa pozabili. Bolj boste hiteli, večja možnost je, da boste doma pustili nekaj ključnih stvari.

  Nasveti za pakiranje potovanja

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje