Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Treningi so postali tvoja rutina, morda jutranja, popoldanska ali večerna, v vsakem primeru si večkrat na teden navajena se približno ob istem času preobleči v fitness outfit. In ni boljšega občutka, ko prideš do te točke, da redno skrbiš za svoje telo. Problem pa zna nastopiti, ko se oddaljimo od točke udobja, od dnevne sobe, ki se spremeni v v telovadnico, od jutranjega teka v parku ali pa fitness dvorane z že poznanimi obrazi. Ponavadi ko se odpravimo na oddih, kar hitro pozabimo na našo rutino in zdrave prehranske navade. 

   

  Kako na počitnicah ohraniti zdrave navade in skrbeti za svoje telo? Imamo 3 top nasvete, ki ti bodo prišli prav, kjerkoli na svetu že boš!

   

  Hotelska soba naj postane tvoj dom

  hotelska-soba

  Naj postane hotelska soba tvoj drugi dom! S seboj vzemi najljubše fotografije!

  Hotelske sobe so novo okolje in čeprav so čudovite, obenem lahko na nas vplivajo negativno. Se ti je kdaj zgodilo, da si prvo noč v hotelu težko zaspala? To se dogaja velikim ljudem, saj imajo zaradi navdušenja, hiperaktivnosti in velikih pričakovanj težave s spancem. Trik pa je v tem, da moramo telo prepričati, da smo v domačem okolju. Svetujemo, da s seboj prineseš odejo, ob kateri spiš vsak dan ali pa družinsko fotografijo v okvirju – karkoli, kar te spominja na dom, bo pomagalo. Ko bodo tvoji možgani povezali hotelsko sobo z nečim, kar ti je znano, sproščeno in domače, boš zagotovo hitreje zaspala, spanec pa bolj kakovosten. In dobro veš, kako zelo je dober spanec, dolg 6-8 ur, pomemben za tvoje telo, počutje in zdravje!

   

  Obroki naj vsebujejo čim več sadja in zelenjave

  Okusen zdrav zajtrk, bogata solata, sladoled in koktajl so obvezne stvari na počitnicah!

   Razumljivo je, da se na počitnicah prekršimo s kakšnim koktajlem (no bodimo realni – s kar parimi koktajli), ki si ga zagotovo zaslužimo! A z vso to hitro hrano in razmišljanjem, da si na potovanju pa lahko privoščimo prav vse, uničimo kar nekaj truda, ki ga nekajkrat tedensko vložimo v svoje telo in zdravje. Izogibaj se hitri prehrani in prevelikim obrokom in raje preizkusi lokalne restavracije, ne pozabi pa na sadje in zelenjavo prav vsak dan. Kar pa ne bo težko, le kdo ne obožuje avokadovega namaza, naravnega pomarančnega soka in slastnih jagod?

  FIT NASVET:

  Poišči zanimivo restavracijo, ki je oddaljena vsaj dva kilometra od hotela in se tja in nazaj odpravi peš! Vmes boš začutila energijo mesta, opazovala domačine in izložbe, naredila par hudih fotografij za Instagram, v restavracijo prišla ravno prav lačna, nazaj grede pa boš porabila nekaj kalorij in morda pristala v kakšnem prisrčnem baru!

  Do treninga brez izgovorov

  fit-fit

  Odpotuj s fitnes planom in ostani FIT tudi na dopustu!

  Preden se odpraviš na počitnice, ugotovi, ali ima hotel telovadnico, v kateri bi lahko opravila trening. Veliko hotelov ima telovadnice z prav vsemi napravami, ki si jih lahko zamisliš. In če je nima, to ne pomeni, da ne obstaja načina, kako narediti nekaj zase. V sobi lahko brez skrbi izvajaš jogo, pilates, celo cardio. Vzemi si trideset minut časa, naredi počepe, izpadne korake, vojaške vaje, poskoke, trebušnjake, sklece kar v svoji hotelski sobi, pojdi pod tuš in si privošči zaslužen koktajl!

  Ne glede na lokacijo lahko skrbiš za svoje telo, tudi s tekom v parku, uporabo stopnic namesto dvigala, kolesarjenjem, hitro hojo, pohodništvom ali pa z veliko seksa s tvojim dragim.

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje