Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Priti v formo s pilates vadbo pomeni, da stopate na neverjetno potovanje ne samo telesne pripravljenosti, ampak tudi psihične. Ali kot je dejal Joseph Pilates: Pilates je pot popolne koordinacije telesa, uma in duha.

  Preverite tudi: OSEBNI TRENER: CENA (HUJŠANJE / PRIDOBIVANJE MIŠIČNE MASE)

  Morda se to sliši zastrašujoče, vendar v resnici pilates predstavlja precej dostopen način za izgradnjo moči v samem jedru mišic, boljšo telesno držo, ravnotežje in fleksibilnost. In to so le nekatere od mnogih prednosti te vadbe. Če razmišljate o tem, da bi začeli hoditi na pilates vadbo, je tukaj vse, kar morate (pred prvim obiskom) vedeti.

  Tanergija

  Kaj pilates sploh je?

  Pilates je metoda telesne vadbe, ki poudarja uporabo trebušnih in hrbtnih mišic. Sicer pa pilates vaje skozi trening vključujejo tudi druge mišice in mišične skupine (ramena, roke, noge …). Pilates je imenovan po svojem ustvarjalcu, Josephu Pilatesu. Pilates rutina običajno vključuje 15 do 20 ponavljajočih vaj za treniranje moči. Velika prednost te vadbe pa je, da je pisan na kožo zelo širokemu spektru ljudi. Na pilates hodijo tudi starejši ljudje, mlade mamice in ljudje, ki so v različnih fazah rehabilitacije.

  Poleg zgoraj našteštih prednosti, ima pilates tudi druge številne koristi za zdravje:

  • krepi tako globoke kot vrhnje trebušne in hrbtne mišice, poudarek je pa na globini, ker s tem vplivamo na stabilnost medenice, hrbtenice, telesa …
  • pomaga vam, da razvijete dolge in vitke mišice,
  • pomaga vam do boljšega nadzora nad svojo držo. Vaše telo bo pri svojem gibanju postalo varnejše,
  • poveča vašo fleksibilnost,
  • pomaga razviti povezavo uma in telesa, kar zvišuje raven zavedanja lastnega telesa,
  • pomaga, da se osredotočite na dihanje, to pa lahko zmanjša stres, tesnobo in napetost mišic,
  • preprečuje bolečine v križu.

  Najpomembnejši razlog, zakaj ljudje hodijo na pilates vadbo je, da si okrepijo svoje mišično jedro. Dokazano je, da so ljudje, ki obiskujejo pilates, močnejši, vitkejši in bolj fleksibilni.

  Mišično jedro telesa (imenovano tudi “core” ali “Power house”)

  “Core” je temelj pilates vadbe. Predstavlja jedro mišic ali z drugimi besedami – globoke notranje mišice trebuha in hrbta. Ko so mišice v jedru močne in dobro opravljajo svoje delo, delujejo  v tandemu z bolj površinskimi mišicami trupa in tako učinkovito podpirajo hrbtenico in gibanje. Razvito jedro pomeni dobro stabilnost vašega celotnega telesa.

  Je pilates primeren za začetnike?

  Pri pilates vadbi se pogosto pojavljata 2 napačni prepričanji, in sicer:

  • pilates je namenjen samo resnim športnikom in profesionalnim plesalcem. To ne drži, pilates je namenjen vsem, ki si želijo izboljšati svoje telo. V kakršnem koli pomenu.
  • pilates zahteva posebno opremo. Realnost je, da mnoge pilates vaje zahtevajo le podlogo za vaje in rekvizite, ki so že na voljo v samem pilates centru.

  Torej odgovor na zgornje vprašanje je: Da, pilates je primeren tudi za začetnike. Vse vaje so razvite v smislu prilagoditve, tako da vaje lahko varno izvajajo vse osebe, na kateri koli ravni pripravljenosti.

  Principi pilates vadbe

  Da bi se pilates v celoti opravil kvalitetno, je treba vaje izvajati v skladu z nekaterimi načeli. Načela pilatesa so koncentracija, dihanje, kontrola, osrediščenje (power house), natančnost in tekoče gibanje, izolacija in rednost. Rednost je na koncu, ko vse že zelo obvladamo, najpomembnejši princip pilates vadbe. Rezultat pa je močno, prilagodljivo telo, ki se je sposobno elegantno prilagoditi dinamičnim zahtevam gibanja naših življenj.

   Tanergija pilates vadba

   


   

  V pilates centru Tanergija®so na pilates osredotočeni že več kot deset let. Njihov program vključuje:

  TanergijaAmbasadorji Tanergija® pilates vadbe na urah poučujejo, kar pomeni, da bo vaše telo po nekaj mesečni redni vadbi obvladalo pravilno pilates gibanje, dihanje, različne položaje in variacije. Na sami pilates vadbi vas usmerjajo, popravljajo, vodijo in vaje po potrebi prilagodijo, tako da vam ni potrebno skrbeti, čeprav ste začetnik.

  NE SPREGLEJTE: Uvajalni program Tanergija® pilatesa bo potekal 13.10.2015 in 2.11.2015.

  Več informacij o Pilates centru Tanergija® in o njihovih programih vadbe najdete TUKAJ.

   

   

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje