Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Drage novopečene mame, do sedaj ste se verjetno že navadile na novo življenje s svojo malo štručko. Gotovo pa ste prišle do točke, ko si želite dolgoročno izboljšati svoje zdravje in dobro počutje.

  TanergijaV Pilates centru Tanergija® vas razumejo in vam želijo v tem posebnem obdobju pomagati. Da bo lažje vam in posredno tudi vsem vašim bližnjim.

  Po porodu so hrbtne in trebušne mišice šibkejše, kot so bile pred nosečnostjo. Med nosečnostjo se proizvaja hormon relaksin, ki telesu omogoča, da se prilagodi rasti otroka, na koncu pa tudi rojstvu. Relaksin ostaja v telesu tudi do dveh let po rojstvu otroka in ga je potrebno upoštevati, ko se odločite okrepiti in malce bolj obremeniti svoje mišice. Tudi mišice medeničnega dna so šibke in raztegnjene – zaradi vpliva hormona, zaradi nosečnosti, rojevanja in zaradi pritiska te teže na mišice medeničnega dna.

  Poporodna vadba za mamice je pomembna, ker:

  • prinaša koristi za telo in duha
  • izboljšuje krvni obtok in s tem zmanjšuje možnosti nastajanja krvnih strdkov
  • pomaga pri ponovnem razvoju motoričnih sposobnosti in doseči raven pred nosečnostjo
  • krepi prsne, ramenske in hrbtne mišice
  • izboljšuje telesno držo
  • olajšuje bolečine v križu
  • sprošča

  _5RA3439

  Kako naj znova pridobim telesno moč?

  Pilates je odličen način za izgradnjo moči v samem jedru mišic, za boljšo telesno držo, ravnotežje in fleksibilnost. In to so le nekatere od mnogih prednosti te vadbe. Pilates je metoda telesne vadbe, ki poudarja uporabo trebušnih in hrbtnih mišic, pilates rutina pa običajno vključuje 15 do 20 ponavljajočih vaj za treniranje moči. Na vadbo hodijo tudi starejši ljudje, mlade mamice in ljudje, ki so v različnih fazah rehabilitacije, saj krepi tako globoke kot vrhnje trebušne in hrbtne mišice, poudarek je pa na globini, ker s tem vplivamo na stabilnost medenice in hrbtenice. Poleg tega preprečuje bolečine v križu, poveča fleksibilnost in vam pomaga do boljšega nadzora nad svojo držo. Vaše telo bo pri svojem gibanju postalo varnejše. Prav krepitev mišic medenice, zgornjega dela hrbta in nog ter dobra drža je za mlade mamice še posebej pomembno. Pilates vadba, prilagojena poporodnemu obdobju, pomaga vašemu telesu, da je še močnejše, kot pred nosečnostjo.

  Delavnica Gibanje po porodu

  Tanja Želj, mamica skoraj triletnice, z izkušnjo maratonskega poroda (naravnega in na koncu tudi medikaliziranega) in po enem dnevu rojevanja še carskega reza (z vsemi ostalimi strokovnimi nalepkami iz gibanja, da vam lahko tudi uradno preda znanja in informacije :)), vabi še na delavnice po porodu, ki potekajo v Pilates centru Tanergija® na Dunajski cesti 190.

  Delavnica je namenjena vsem mamicam po porodu (od poroda oz. od trenutka, ko se čutite sposobne priti do cca 12 mesecev po porodu – lahko tudi več, sploh če vam je porod pustil večje posledice kot ste pričakovale ali mislile). Pridete lahko seveda z bebico, ki jo lahko med delavnico cartate, hranite, previjate ali pustite spati! Za več informacij o delavnici po porodu kliknite TU.

  V Pilates centru Tanergija® so vam v času po porodu na voljo tudi 3 različne pilates vadbe:

  • INDIVIDUALNA VADBA PO PORODU: poporodni pilates ena na ena je strokovno najboljša izbira. Priporočamo ga vsem mamicam, ki so imele carski rez ali težek porod s prerezom presredka. Primerno tudi za tiste, ki preprosto nimajo dragocenega časa. Na vadbo lahko pridete tudi s svojim novorojenčkom!
  • VADBA V REDNIH SKUPINAH: če ste že pred nosečnostjo in v njenem času obiskovali kateri program pilatesa, potem se lahko po nekaj mesecih od poroda priključite vadbi v rednih skupinah. Koliko časa mora miniti od poroda je odvisno od vašega počutja, želje po gibanju, maternice in šivov (pri tem vam bo pomagal tudi ginekolog s svojo oceno). Lahko pa pred obiskov vadbe v skupini obiščete tudi samo kakšno uro individualne vadbe, za vsak slučaj, da preverite, če je telo že pripravljeno na težje vaje.
  • NOVO: ENKRATNE DELAVNICE PO PORODU: enkratna 90-minutna delavnica, na kateri vam izmerijo diastazo, ti razložijo, katere vaje so primerne za kateri teden ali mesec po porodu in potem te vaje pridno, v miru in svojem kotičku izvajate doma, dokler se toliko ne okrepite, da lahko začnete obiskovati redno vadbo.


  NE SPREGLEJTE ŠE: Uvajalni program Tanergija® pilatesa bo potekal 2.11.2015 in 10.11.2015.

  Več informacij o Pilates centru Tanergija® in o njihovih programih vadbe najdete TUKAJ.

  _5RA3562

  Foto: Petra Nuzdorfer

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje