Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  V današnjem času pogosto slišimo, da je vzrok za naše težave kot so glavobol, slabost, nespečnost, anksioznost, itd. “stres”, ki je lahko psihičen ali fizičen. In če je tako, kaj z njim? Poskusili ste že marsikaj, od tablet do metod za sproščanje, dihalnih vaj, pozitivnih afirmacij, itd. Tesnoben občutek v telesu ali celo bolečina, pa ostaja. Kako se ga/je znebiti? Ste že slišali za metodo EFT ali tapkanje?

  Kaj je metoda EFT?

  Metoda EFT združuje spoznanja vzhodne in zahodne medicine. Vključuje poznavanje energijskega sistema v našem telesu (meridianov), tapkanje po akupunkturnih točkah na obrazu, trupu in prstih ter pogovor, prek katerega se identificira težavo in odstrani negativna čustva, kar vodi k čustveni svobodi in boljšemu fizičnemu počutju.

  Pri kakšnih težavah je metoda EFT najbolj uspešna?

  Ker se z metodo EFT osredotočamo na odpravljanje motenj v našem energijskem sistemu, ki jih občutimo kot neke vrste stresa, je zelo uspešna tako pri psihičnih nevšečnostih (strah, jeza, anksioznost, brezvoljnost, ljubosumje, razdražljivost, itd.) kot tudi fizičnih (glavobol, bolečine v hrbtu, itd.). Vzrok za fizične težave so namreč pogosto negativna čustva in prepričanja. Ko le-ta odpravimo oz. spremenimo, v mnogih primerih izginejo tudi fizični simptomi.

  Kako, da stres občutimo v telesu?

  Eden od glavnih spoznanj, ki jih metoda EFT upošteva je, da je vsako negativno čustvo posledica motnje v energijskem sistemu telesa, ki jih čutimo kot neprijetne občutke ali celo bolečine v telesu. Te motnje so posledica preteklih izkušenj in bolj ali manj travmatičnih dogodkov. Ko z metodo EFT poiščemo te ključne dogodke in s tapkanjem odpravimo odziv nanje, začutimo veliko olajšanje in na svet začnemo gledati drugače, bolj odprto in pozitivno.

  Je potrebno obiskovati terapevta ali si lahko človek pomaga sam?

  Metode se lahko nauči vsak in si z njo tudi pomaga pri vsakodnevnih tegobah (“prva pomoč”). Za trajno rešitev pa je priporočljivo obiskati usposobljenega EFT izvajalca, ki ve, kako se prepletajo naš miselni, čustveni in fizični svet in ki ima s tapkanjem že nekaj izkušenj. Le-ti niso nujno terapevti, temveč jih imenujemo “EFT izvajalci”. Ko se človek nauči pravilno uporabljati metodo, pa si lahko učinkoviteje pomaga tudi sam.

  Če vas zanima več o metodi EFT, obiščite spletno stran Pritapkaj si srečo, pišite na e-naslov pritapkajsisreco@gmail.com ali pokličite na telefon 041-791-961.

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje