Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

   Mnenja so deljena, eni ga kupijo še preden gre otrok v šolo, drugi s tem nekoliko odlašajo. Učen odgovor se glasi, da takrat, ko je otrok dovolj zrel za odgovorno uporabo.

  Večina staršev se prej ali slej sreča z vprašanjem, ali ga potrebuje. In, zakaj ga potrebuje. Otrok takšnih in podobnih dilem nima. Zanj je pametni telefon sila zabaven žepni računalnik z na dotik občutljivim zaslonom in dobro ve, zakaj ga »nujno« potrebuje. Lahko ga prevzame, da se igra ali več ur gleda video posnetke, medtem ko se starši sprašujete, če je dovolj zrel za tako drago napravo in ali bo znal nanjo paziti. Strahovi so upravičeni, vendar lahko tveganje s pravilnim pristopom zmanjšate.

  Razlogi uporabe pa so odvisni od starosti otrok. Ko so mlajši, telefon največkrat potrebujejo, tako vsaj mislimo, da nas pokličejo, da se pogovorijo s prijatelji in da lahko uporabljajo izobraževalne aplikacije. Ali mednje sodijo sodobne platforme za ogled videoposnetkov, bi lahko razpravljali na dolgo in široko, kot tudi o dejstvu, da so tudi najmlajši že spoznali čare družbenih omrežij. Najstniki so že bolj zahtevni in zvedavi. Dobro poznajo pametne telefone in mobilno tehnologijo, zato ne bodo zadovoljni z vsako napravo, ki jim jo bomo kot vestni in razsvetljeni starši hoteli podtakniti. Pomembna jim je odlična mobilna fotografija, kar pomeni, da želijo pametni telefon, ki ima tudi drugače najmanj solidne zmogljivosti. A to nikakor ne pomeni, da mu morate takoj kupiti najboljši pametni telefon na trgu.

  Ni nujen, je pa priporočljiv!

  Otrok praktično do konca osnovne šole telefona ne potrebuje nujno. A je malo verjetno, da ga ne bo hotel, ko ga vendarle imajo vsi njegovi vrstniki. Nima ga smisla izobčiti iz družbe, zatorej se boste morali poigrati z idejo, kaj mu dati. To pa nikakor ni dovolj. Otrok mora dojeti, da čeprav ima telefon, da ne prestavlja celega njegovega sveta. Nujno mu morate postaviti omejitve. Najprej tisto, da naj telefon med poukom ugasne, ne le utiša, saj tako ne bo v skušnjavi, da ga vzame v roko in pogleda, »kaj dogaja«. Druga stvar pa je varna uporaba aplikacij, iger in družbenih omrežij. Ni lahko, a če nam uspe otroku dopovedati, da svetova nista dva, temveč je le en sam in da se mora v digitalnem svetu obnašati enako kot v pravem, potem smo naredili veliko. Sledi še razumevanje nevarnosti, ki prežijo s spleta, da ljudje tam niso nujno ti, za katere se predstavljajo, ter učenje ločevanja med resnico in lažjo. Ni preprosto, a to je davek, ki ga moramo sprejeti, ko otroku v roke potisnemo telefon.

  Kakšen telefon mu torej dati?

  Večina otrok (še) nima občutka za odgovornost in ne zna paziti na stvari. Kaj storiti? Mu dati star pametni telefon, katerega baterija je že v zadnjih izdihljajih, a ne bo škode, če ga bo otrok razbil ali mu kupiti novega, da mu bo zadovoljivo služil več let. Pod pogojem, da ste otroka naučili odgovorne rabe, skrbi za napravo in ste jo zaščitili z ovitkom. Primer ne preveč dragega, a hkrati še vedno dovolj zmogljivega pametnega telefona, je, da ste za svoj denar dobili kar največ. Natanko to je največja odlika pametnega telefona Huawei P smart 2021. Sodobne oblike z velikim zaslonom, dobrim fotografskim sklopom in predvsem ogromno baterijo, bo zadostil večini zahtev in želja otrok in mladostnikov. Ima dovolj velik pomnilnik 128 GB, da ga zlepa ne bo zapolnil s svojimi datotekami, če pa že, potem je na razpolago še ležišče za pomnilniške kartice. Mobilni procesor Kirin 710A sodim v srednji razred, a mu kljub temu večina mobilnih iger ne bo povzročala večjih preglavic.

  Poskrbite za varnost

  Ker otrok ne more biti lastnik uporabniškega računa, ga boste morali odpreti v njegovem imenu. V nobenem primeru vanj ne vpisujte podatkov plačilne kartice, saj je verjetno, da še ne razume pomena denarja in bo zapravljal brez omejitev. Ko mu odpirate račun, vpišite svoj e-poštni naslov in vključite dvostopenjsko avtorizacijo – pošiljanje enkratne kode na poštni naslov ali vašo telefonsko številko pri vsakem dejanju, ki lahko vpliva na varnost naprave. Več nadzora vam nudijo storitve in aplikacije starševskega nadzora, saj lahko omejite, katere aplikacije uporablja, do kakšnih vsebin ima otrok dostop ter čas in trajanje uporabe pametnega telefona za še kaj drugega kot telefonske razgovore. Telefon zaščitite s kodo PIN, geslom ali vzorcem, ki si ga bo otrok zlahka zapomnil in drugi težko uganili. Prilagodite še sliko zaklenjenega zaslona, da je na njej izpisana vaša telefonska številka, za primere, če otrok telefon izgubi.

  Preprosto do aplikacij

  Na Huawei P smart 2021 je nameščena Huaweieva uradna platforma za distribucijo aplikacij AppGallery. Tretja največja in najhitreje rastoča trgovina je prava zakladnica možnost, saj ponuja 18 vsebinskih kategorij, ki pokrivajo vse potrebe uporabnikov. Od zabave preko izobraževanja do orodji za poslovno uporabo. Prav tako je že nameščen iskalnik Petal Search, tretji način za iskanje in prenos želenih aplikacij na naprave s Huaweievimi mobilnimi storitvami (HMS) poleg trgovine AppGallery in orodja PhoneClone. Ustvarjen v partnerstvu z vodilnimi svetovnimi in evropskimi ponudniki iskanja, vključno s Qwantom in Yandexom, ustreza najvišjim standardom inovativnega, raznolikega in varnega iskanja.

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje