Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Si ena izmed tistih, ki skrbi za svoje zdravje, telovadi in poskrbi, da telo dobi dovolj vitaminov, a si kljub temu kar naprej nekaj prehlajena in se slabo počutiš? Če je odgovor JA, potem je velik krivec lahko stres. Ko zboliš po kakšnem stresnem dogodku ali negativni situaciji, ne gre za nesrečno naključje. Tvoji možgani in imunski sistem sta neprestano v komunikaciji drug z drugim, kar pomeni, da lahko psihološki dejavniki vplivajo na tvoje telo. Tvoj imunski sistem je povezan s količino stresa, ki se pojavlja v tvojem življenju!

  Kako veš, da si žrtev sama svojega stresa?

  Imaš stresno obdobje v službi, pozno delaš in nenehno razmišljaš o delu? Imaš obdobje s partnerjem, ko se neprestano kregata in ne moreš, da se ne bi sekirala zaradi tega? Se nonstop obremenjuješ zaradi svoje postave? In še in še bi lahko naštevali. In ker se s takšnimi situacijami soočaš tako, da ne moreš nekajkrat na dan umiriti misli, sama sebe mučiš tako, da nenehno premlevaš o teh stvareh in ne narediš ničesar, da bi se vsaj za eno uro sprostila in odmislila misli, se pogovorila s prijateljico ali pa opravila trening, ki bi ti pomagal, da bi se vsaj za nekaj časa znebila te negativne energije, se zgodi to, da se ti telo maščuje. To so situacije, ki lahko sprožijo to, da se stres razvije v prehlad, virozo ali celo kakšne hujše bolezni. 

  stres

  Ritem življenja in vsi želeni cilji, ki jih želimo doseči, sta lahko tista razloga, ki lahko negativno vplivata na tvoj imunski sistem!

  Kadar je stres kroničen, lahko naredi več slabega kot dobrega. In v veliko primerov pripelje do psihičnih in fizičnih težav. Kronični stres je povezan s tem, da moraš nenehno nadzirati stvari, se nenehno obremenjuješ glede ene in iste stvari – na primer družinskih in službenih problemov. Na žalost je velikokrat stres povezan z našim “modernim” življenjem. Neprestano smo v hitrem ritmu, želimo doseči čim več, izpolniti čim več ciljev, biti dober partner, starš, prijatelj, preživeti veliko časa z najbližjimi, hkrati graditi na svoji karieri, zgledati dobro in videti čim več sveta. In enkrat te ves ta stres pripelje do tega da zboliš. Žal se šele takrat spomnimo, da se moramo v življenju malo umiriti in vsake toliko časa samo zadihati.

  In kakšno vlogo ima tu stresni hormon?

  Kadar si pod stresom, tvoje telo začne proizvajati več stresnega hormona- kortizola. To je kortikosteroidni hormon, ki se sintetizira v skorji nadledvične žleze. Spada med tako imenovane stresne hormone, saj se v telesu izloča ob stresnih situacijah. Kortizol pripravi telo na akcijo, da se lahko odziva stresni situaciji primerno. Deluje kot protivnetni signal, kar pomeni, da deluje kot “izklop” za imunski sistem in pomaga preprečevati vnetni odziv. V stresni situaciji naši nadledvični žlezi ves čas izločata kortizol, ki potlači odziv imunskega sistema, tako, da dejansko ne vidimo nobenih znakov delovanja imunskega sistema. Ker se pravzaprav sploh ne bori. Stres, kortizol, ga je popolnoma zablokiral. Tekom stresa imunske celice ves čas dobivajo protivnetne signale. Že prenehanje izločanja kortizola je dovolj, da začutimo delovanje imunskega sistema in močen vnetni odziv. Večji kot je stres, več časa, kot se izločajo velike količine kortizola, hujši je vnetni odziv imunskega sistema, ko se le ta konča.

  Kdaj je stres pozitiven?

  En tip stresa je t.i. dober stres, ki se pojavi pred pomembnim dogodkom, kot je na primer razgovor za službo ali izpit na faksu. Počutiš se zelo napeto in živčno ter imaš občutke tesnobe. Takšen – pozitiven – tip stresa te napolni s še več energije, kar pa lahko pripelje do boljših rezultatov.

  Poskrbi, da ne bo stres tisti dejavnik, ki vpliva na tvoj imunski sistem

  Prvi korak k temu, da vzpostaviš ravnovesje v tvojem imunskem sistemu je ta, da se znaš soočiti s stresom. Strinjamo se, da živimo v svetu, kjer je stres naš vsakdanji spremljevalec, ampak kljub temu obstaja veliko načinov, kako stres minimizirati, da ne bo imel tako močnega vpliva na tvoj um in telo. Začni uživati v malenkostih! Brez slabe vesti si privošči dan za lenarjenje. Telovadi. Pojej vrstico ali dve temne čokolade. Veliko se smej. Smej se temu življenju, kako zelo je včasih ironično. Večkrat objemi prijatelje in najbližje. Bodi ponosna na to kar si dosegla do sedaj. Preberi knjigo.

  Svetujemo pa ti tudi, da se obrneš na Biospectrum center. Zakaj? Biospectrum aparati krepijo centralni živčni sistem, odpravljajo stres, preutrujenost, nespečnost, izgorelost, tresavico, epilepsijo, demenco, poveča se prekrvavljenost možganske skorje, izboljšajo se refleksi, spomin in umska zmogljivost.

   

  Prepusti se strokovnjakom v Biospectum centru!

  Najbolj zanimiv vidik naprave BSM je povečana občutljivost imunskega sistema napram nje same. Različne klinične raziskave ter študije, ki so bile izvedene na Kitajskem so pokazale, da se je po zdravljenju z napravo BSM bistveno povečalo število belih krvnih telesc, ter limfocitov, kot tudi sposobnost organizma, da povzroči imunski odziv.

  Ugotovljeno je bilo, da naprava BSM poveča aktivnost receptorjev za rdeča krvna telesca ovce, vraničnih limfocitov pri zdravljenih živalih. Zavira proizvodnjo protiteles proti rdečim krvnim telescem, ki bi lahko povzročili bistven padec hemolizina, protitelo, ki povzroča hemolizo, in serumskega aglutinina, spodbudi aktivnost fagocitov makrofagov v trebušni votlini podgan, ter poveča nivo komplementov. V procesu dozorevanja limfocitov B stimulira naprava BSM ekspresivnost površinskih antigenov in poveča odstotek receptorjev za komplement.

   

  Prepreči stresno izgorevanje in se odpravi v center, kjer ti bodo pomagali. Naredi velik korak k izboljšanju imunskega sistema, boljšemu počutju in pozitivnemu razmišljanju! Če le imamo moč vplivati na svoje telo, zakaj potem ne?

   

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje