Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Zaradi česarkoli se počutiš tesnobno oziroma te je strah, si lahko pomagaš z nekaterimi našimi nasveti, ki olajšajo tovrstne občutke ali celo odpravijo strah. Ti nasveti so za ljudi, ki se vsakodnevno ali občasno spopadajo s takšnimi težavami.

  tesnoba

  Odpravi tesnobne občutke tako, da zapreš oči, umirjeno dihaš in si predstavljaš svoj varen in srečen prostor!

  1. Vzemi si čas. Nemogoče je misliti, ko si preplavljen z negativnimi občutki, strahom in anksioznostjo. Prva stvar, ki jo moraš narediti je, da zadihaš, si vzameš nekaj trenutkov, da se najprej fizično pomiriš in prideš k sebi. Za 15 minut se poskusi zamotiti tako, da hodiš po soseski, si skuhaš skodelico čaja ali pripraviš kopel.
  2. Dihaj! Če ti začne srce hitreje biti, dlani potiti, je najboljša stvar, da se temu ne upiraš na napačen način. Enostavno ostani tam, kjer si in preprosto čuti ta panični napad, brez da bi se poskusila zamotiti. Postavi dlan na svoj trebuh in misli samo na počasno in globoko dihanje. To tehniko lahko uporabljaš tudi v vsakodnevnih stresnih situacijah.
  3. Sooči se s svojimi strahovi! Izogibanje strahov bo povzročilo le še večje strahove.S kakršnimikoli strahovi se bojuješ, če se boš z njimi soočili, bodo sčasoma zbledeli.
  4. Predstavljaj si nekaj groznega. Najbolj grozno situacijo, ki si jo lahko zamisliš, da bi se ti zgodila. Včasih ti lahko pomaga, da to pretehta vse in hkrati odžene tvoj strah in tesnobne občutke.
  5. Ni ti treba biti popolna. Popolnoma normalno je, da je v današnjem ritmu življenja in času, življenje polno stresa, a kljub temu veliko ljudi čuti, da mora biti njihovo življenje lepo, popolno in brez težav. Slabi dnevi se bodo dogajali do konca življenja. Ker tako pač je. In pomembno je, da si to zapomniš, saj te dneve potem ne boš dojemala kot nekaj dramatično groznega, ampak samo kot del življenja.
  6. Predstavljaj si vesel prostor. Vzemi si trenutek, zapri oči in si predstavljaj prostor varnosti in miru. Lahko je to slika, kjer hodiš po peščeni plaži, ali predstava kako si zadekana v postelji s svojo mačko ali pa se začneš spominjati kakšnega srečnega dogodka iz pred leti. Pusti, da te obdajajo pozitivne misli, med tem časom pa bodo negativne počasi izginile.
  7. Govori o tem. Če ne moreš govoriti s partnerjem, prijatelji ali starši oziroma ti to ne pomaga, se še vedno lahko brez sramu obrneš na strokovno pomoč. To so usposobljeni ljudje, ki vedo kaj delajo!
  8. Zapiši si na list papirja, obesi na vidno mesto in vsak dan preberi: Pri odpravljanju tesnobe mi bo pomagal kakovosten spanec, zdrava prehrana (s temno čokolado seveda!) in sprehod ali trening!
  9.  Lahko se odločiš tudi za drugačen način! Če ti ne odgovarja strokovna pomoč, se obrni na strokovnjake v Biospectrum, kjer se ukvarjajo s terapijami, ki pospešujejo mikrocirkulacijo, uravnavajo živčni sistem, krepijo imunski sistem, odpravljajo težave pri stresu, pospešujejo obnovo celic, uravnavajo telesno težo, poskrbijo za lepši izgled vaše kože in krepijo delovanje različnih telesnih funkcij. In zaradi vseh teh biokemijskih in energijskih procesov, ki se sprožijo v telesu, se aktivno vrši proces samozdravljenja.

   Terapije se izvajajo v Biospectrum centru in so celovite, torej zajamejo celo telo hkrati. Izvajajo se v biokomori in na mizi, kjer na telo delujejo vsaj trije aparati. Čas ene terapije je praviloma eno uro, ta pa sestoji iz 20-min obiska v biokomori in 40-min na mizi. Celo telo zajamejo z biospectrum valovanjem, zato so te terapije kompleksne, celostne in se jih opravi približno od 5 do 7  v povprečju ali celo več, odvisno od primera. Več o terapijah pa si lahko prebereš tukaj: Biospectrum.si.

    

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje