Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Spoznali ste nekoga novega, privlačnega. Četudi ne želite, kar naprej mislite na to srečanje in na njega, privlačnega, možatega, samozavestnega. Po tihem študirate o tem, kakšen je v postelji. Si to upate priznati drage dame? Mogoče celo, da bi bil vaš. Kdo ve, kaj vse se vam lahko zgodi, sploh če ste samske in si želite nekoga, s katerim bi delile življenje.

  Hm, kaj pa če ste že v predani in srečni zvezi in si ne želite takšnih misli, pa vam ta oseba vseeno ne gre iz glave? Kaj lahko storite, da ostanete osredotočeni na trenutno zvezo? Kako nehati misliti na napačno osebo?

  Če si zgolj rečete, da boste nehali misliti na to osebo, to nekako ne pomaga. Pravijo, da misli, ki jih želimo odstraniti, imajo pravzaprav nasproten učinek in tako še bolj razmišljate o tej novi osebi. Se pravi, da če si po tihem želite spati z njim, pa same sebi govorite, da prenehate o tem razmišljati, se bo seveda zgodilo ravno nasprotno: vse bolj boste o tem tuhtale in si ga želele. A ker ste v zvesti in ljubeči zvezi, si morate te misli nekako izbiti iz glave. Saj veste tisto finto: naročim vam, da ne razmišljate o polarnem medvedu. O čem kar naprej razmišljate? Seveda, o polarnem medvedu!

  Namesto, da potlačite svoje misli, poskusite spremeniti fokus. Torej se zavedajte vsak trenutek, o čem razmišljate, pri čemer vam lahko veliko pomaga trening čuječnosti,  o katerem sem že pisala. Obrnite misli v nasprotno smer. In najbolj učinkovita misel, ki vas lahko odvrne od misli na to novo in privlačno osebo, je občutenje ljubezni in povezanosti s trenutnim partnerjem. Se pravi, da se fokusirate na ljubezen do njega.

  Ljubezen je tisto čustvo, ki vas vedno znova vleče domov, k njemu. Ko mislimo na našega partnerja, znižujemo možnost, da nam v misli skoči tisti novi znanec, ki nas je tako  privlekel. Želimo biti zveste, saj ljubimo našega moškega, pa vseeno nam ta novi moški malce meša štrene. Ne pustimo mislim, da bi preveč zatavale v to smer, temveč si vedno znova rečemo, da ga ljubite in da vas drugi ne zanimajo. Ljubezen je namreč res močna zadeva. Ne spusti nas kar tako. Zato, drage moje, če ste srečne v romantični zvezi s trenutnim partnerjem, seks imata vrhunski in se čutita povezana, je čas, da se tega zavedate in negujete to ljubezen, ki ni samoumevna.

  Kot vedno poudarjam, se je za zvezo potrebno angažirati, delati na njej, se truditi in jo zalivati ne zgolj z ljubeznijo, ampak tudi s spoštovanjem, seksom, dobro voljo, drobnimi pozornostmi in presenečenji, optimizmom in željo, da se skupaj postarata. Kajti, rezultat je dober zgolj ob pogoju, da se potrudite zanj.

  logo svetovalnica

   

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje