Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  5 od 1

  Ženske smo tudi nezveste, čeprav si tega ne bomo kar zlahka priznale. Ali je katera od vas, drage dame, kdaj pomislila po tihem in zgolj pri sebi, da si je kdaj zaželela postavnega sodelavca, četudi jo doma v postelji čaka partner, s katerim je dobila otroka in živi v na videz urejeni zvezi? Ste kdaj sanjarile o tem, kako bi se vdale čednemu natakarju, ki vas vsako jutro postreže na prvi jutranji kavici? Je torej misel na seks z drugim varanje?

  No, ali je to naše fantaziranje in sanjarjenje že kar varanje našega partnerja? Kaj pravite? Za nekatere moške bi takšno zasanjano miselno poželenje oz. misel na seks absolutno že bilo dokaz prešuštva, medtem ko bi kdo drugi rekel, da je varanje zgolj fizični, torej spolni in intimni kontakt partnerke z nekom drugim. Lahko bi rekli, da so pojmovanja različna, odvisna pa so od osebnih prepričanj, verske in filozofske življenjske naravnanosti, kaj komu pomeni zvestoba v najširšem smislu in kaj vse bi lahko spravili pod skupno streho varanja.

  Dejstvo je, da smo ljudje zelo občutljivi na pojem zvestobe in si zlahka lastimo partnerja ter od njega pričakujemo, da nam bo v celoti zvest. Moški menijo, da fizičen kontakt z drugo žensko pomeni prevaro, v to običajno ne vključujejo oralnega seksa, temveč zgolj penetracijo, medtem ko ženske kot prevaro definirajo vse vrste spolnih praks, včasih tudi zgolj misel na seks z drugo.

  No, pa vendar, ali ste kdaj prevarale svojega dragega z mislijo na seks z drugim? Oziroma, ali to tudi smatrate kot prevaro ali pa se vam zdi, da je to zgolj vaša skrita misel, ki se nikoli ne bo realizirala?  Ljudje smo si namreč različni in naša pojmovanja iste zadeve se razlikujejo. Zato je prav, da se iskreno partnerja med seboj pogovorita vnaprej, kaj je za enega in drugega dopustno, kaj pa je takšno ravnanje, ki pomeni odločno prekoračitev dogovorjene meje, ki jo dogovorita kot partnersko zvestobo.

  Zvestoba je vsem nam pomembna vrednota, ki nosi s seboj pripadnost in lojalnost.

  Če se ta komponenta izniči, kaj ostane od zdravega partnerskega odnosa?

  ocena bralcev
  5 od 1

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje