Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Piše: Eva Novak

   

  Saj veste – ta sodobni svet – kolesariš in vestno pozvoniš kolesarju pred sabo, ki se je odločil voziti slalom po kolesarski stezi in razigrano vijuga sem in tja, a on brezbrižno nadaljuje s svojim slalomom? Joj, ta egoistična družba! Ampak ne, tip ima v ušesih slušalke, odplaval je v svoj svet, zvonjenja kolesarja za sabo pa preprosto ne sliši. Znano, kajne? In čeprav ni lahko priznati, smo včasih v vlogi vijugajočega kolesarja tudi sami. Ups!

  odprta

  Brezžične slušalke so vsekakor super izum in težko si že predstavljamo tek, trening v fitnesu, meditacijo ali sprehod s psom brez njih. Zmeraj bolj estetsko oblikovani in lahki čepki so lahko z nami vedno in povsod. Je pa izziv, ko zaradi odlične “odpravljanje hrupa” funkcije kar naenkrat nismo več del okolice. V najboljšem primeru zamudimo pozdrav znanca, v najslabšem pa preslišimo kolo ali avto. Slušalke ODPRTE zasnove – am, prosim? Sliši se predvsem kaotično, torej poslušam glasbo, podcast, lekcijo francoskega jezika, hkrati slišim vrvež ulice in hčerki, ki se prepirata, katera je zdaj na vrsti, da odklene vrata? Morda si tega ne bi želeli, a predstavljajmo si nekaj drugih scenarijev: v službi se zatopite v nalogo ob nežni kulisi smooth jazza v ušesih in hkrati slišite, ko vas sodelavka povabi na kavo. Ali pa ob otroškem igrišču poslušate zadnjo epizodo najljubšega podcasta, sledite (upajmo) prijetnim zvokom igre otrok in hkrati slišite pozdrav prijateljice. Luštno, uporabno, življenjsko.

  Prav to Huawei FreeClip slušalke odprte zasnove obljubljajo in prinesejo. Ob tem postrežejo s precej atraktivnim videzom, ki prej spominja na nakit kot na tehnološko napravico. Črne s kovinskim sijajem in precej futuristično obliko se resnično podajo k vsaki priložnosti. Ampak joj, ali to resnično obstane v ušesu? Iskreno bi težko rekla, da se sistem obnese kakorkoli slabše, kot sistem klasičnih čepkov, ki se vstavijo v uho. Kljub temu, da je mehanizem precej nežen in teža slušalk minimalna, se učinkovito zasidra na ušesno školjko. Tako lahko zaupate, da ga tek ali nora joga pozicija ne bosta prav nič vrgli iz tira – khm, ušesa. In ne, kar posvetite se športanju in vanj usmerite vso energijo, saj pot slušalkam ne bo prišel do živega. Luštna je tudi sposobnost, da slušalki sami prepoznata, ali ste ju namestili v levo ali desno uho. Če vam emšo v slabši svetlobi že dela manjše preglavice in tistega L/R preprosto ne vidite, bo ta funkcija samodejnega prilagajanja nekaj, kar vam bo pisano na kožo.

  neaKljub temu, da se imam za moderno mamico, ki je na tekočem z novostni ali morda kdaj še korak pred njimi, vidim, da se staram, saj mi vsaka nova tehnološka igračka prinese še mini dozo stresa – ali bo to sploh delovalo? Oz bolje, ali bom ZNALA zadevo uporabljati? Oh ja, kje so časi, ko smo prizanesljivo razlagali babici, da z daljincem za klimo pač ne bo mogla utišati radia? Kakorkoli že, slušalke FreeClip so mi odnesle veliko mero stresa z gladko in hitro izkušnjo namestitve. Moje ameriško jabolko se je s Kitajcem v hipu poparčkalo; ko sta se enkrat spoznala, pa so bile v vsakem trenutku pripravljene na akcijo. Nikar vas naj ne skrbi polnjenje baterije. Za osem ur predvajanja glasbe, podcastov, klepetanja s prijateljico in meditacij imajo drobne slušalke skrite energije v vgrajeni bateriji. V škatlici s polnilno postajo pa bo energije še za dodatnih 36 ur. Med komadi z lahkoto preklapljate s preprostimi kretnjami po slušalkah. Tapkanje za preskok pesmi ali nastavljanje jakosti zvoka je eden od bonbončkov, zaradi katerih je čas s slušalkami na ušesih še malce slajši. Med telovadbo ali pospravljanjem stanovanja pač ne veste, kje točno se nahaja vaš telefon. Prepričana pa sem, da je tudi vaša torbica nek čudežni Bermudski trikotnik, v katerem se najde vse kaj drugega kot tisto, kar v danem trenutku iščete.

  Huawei FreeClip slušalke so se izkazale za več kot le tehnološki dodatek; postale so moj vsakdanji sopotnik, ki mi omogoča, da z lahkoto preklapljam med vlogami mame, v delo zatopljene kreativke, jogistke, tekačice in slaščičarske mojstrice. Uspešno dohajajo moje lovljenje ravnotežja med vsakdanjimi nalogami, v katere sem vpeta. Moja mlajša hčerka pravi, da izgledam kot kakšna super junakinja s sijočimi slušalkami. No, če so Huawei FreeClip slušalke moj superjunaški pripomoček, potem sem več kot pripravljena sprejeti to vlogo. Od popoldanskega šprinta do vrtca, jutranje meditacije pa vse do večerne pravljice.

  Novi kralj je tu! HUAWEI Pura 70 Ultra je pametni telefon z najboljšim fotoaparatom z najvišjo oceno 163 točk v zgodovini lestvice DXOMARK. Novi Huaweijev paradni konj je najnaprednejši pametni telefon za fotografske navdušence, ki je trenutno na voljo na trgu.

  Za konec pa še malo bahanja in informacija o vroči novosti. V naslednjih dneh naj bi v test dobila novega kralja v mobilni fotografiji. Zavidljivih 163 točk na lestvici DXOMARK ni pred Huawei Pura 70 Ultro prejel še nihče. Huh, kar ježim se. Pametna ura Huawei Watch 4 Pro Space Edition pa je tudi že na slovenskih policah. Gre za zmogljivo pametno uro z ohišjem iz titana, nadgrajenimi zdravstvenimi storitvami in obliko, ki jo je navdihnilo raziskovanje vesolja.

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje