Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Folna kislina je v nosečnosti izredno pomembna. Saj veste, da med nosečnostjo ne skrbite le za svojo dobrobit, kajne?

  Da bi zaužili zadostno količino folne kisline, lahko posežete po vitaminih z dodano 400 miligramsko folno kislino; najbolje bo, da jih zaužijete prav vsak dan.

  Kaj je folna kislina?

  Folna kislina je z drugimi besedami –  vitamin B9 ali folacin, katerega naše telo potrebuje, da lahko proizvaja nove celice, vpliva pa tudi na razvoj otrokovih možganov in hrbtenjače.

  Največ folacina vsebujejo ovseni kosmiči. Naravno pa lahko folacin najdete v zeleni zelenjavi in citrusih.

  Preverite tudi: Baby Shower: Popoln vodnik za načrtovanje nepozabnega dogodka

  Kdaj naj začnem z jemanjem folne kisline?

  Pomembno je, da ima telo zadostno količino folne kisline že na začetku – v 3. ali 4. tednu nosečnosti, ko se že razvijajo otrokovi možgani in hrbtenjača.

  Če ste se o zanositvi pogovarjali z zdravnikom, vam je verjetno omenil, da je jemanje folne kisline priporočljivo že pred porodom. Raziskave dokazujejo, da je najbolje, če živila in prehanske dodatke začnete uživati najmanj mesec pred zanositvijo.

  Koliko naj vzamem?

  Priporočljiva doza za vse ženske je 400 miligramov folacina na dan. Če vsak dan že uživate multivitamine, preverite, ali tableti vsebujejo tudi folacin – v tem primeru ga seveda ne jemljite dodatno.

  V prvih šestih mesecih nosečnosti je priporočljiva dnevna doza folacina 400 miligramov, v zadnjem trimesečju pa se le-ta poveča na 600 miligramov.

  Kako do ustreznih tablet?

  Priporočamo Pregnacare – gre za prehransko dopolnilo, namenjeno vsem ženskam, ki nameravajo zanositi ali nosečnicam. Pregnacare Plus vsebuje popolno razmerje med najpomembnejšimi mikrohranili in omega-3 maščobnimi kislinami, ki prispevajo k normalnemu razvoju vašega otroka.

  Zakaj torej nebi poskusili? Kar je dobro za vas, je dobro tudi za vašega otroka!

  pregnacare-plus-tablete-za-nosecnice-vitabiotics

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje