Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Čas je, da začutiš svobodo in zamenjaš vložke in tampone! Ob uporabi Lalicup te ne bo več skrbelo, če se bo pojavil rdeč madež na belih hlačah ali pa kako boš skrbela za higieno na potovanju ali pa konec koncev tudi v službi! Se ti sanja ne kako čiščenje teh čudežnih skodelic poteka? Beri dalje!

   

  Čiščenje menstrualne skodelice

  Čiščenje menstrualne skodelice

   

  Menstrualna skodelica Lalicup je enostavna za čiščenje – ko jo odstraniš iz nožnice (pri čemer se ob ustreznem ravnanju s krvjo ne boš umazala nič bolj kot pri menjavi tampona), njeno vsebino zliješ v straniščno školjko, skodelico splahneš ali obrišeš s čistilnim robčkom LaliWipe, nato pa jo ponovno vstaviš.

  Najboljši način za čiščenje menstrualne skodelice

  Menstrualno skodelico Lalicup lahko očistiš na več načinov, najboljši in najenostavnejši način pa je, da jo izpereš z vodo (lahko tudi iz plastenke). Pri tem skodelico najprej izplakneš v mrzli vodi, da se izogneš razbarvanju in neprijetnemu vonju.  Zvečer ob praznenju, skodelico umijemo z zelo blagim in neparfumiranim intimnim milom. Pomembno je, da v nožnico ne vnašamo dodatnih kemikalij.

  Laliwipe krpice so tudi čudovita rešitev, kadar umivanje menstrualne skodelice z vodo ni izvedljivo. Majhno pakiranje krpic nam omogoča, da jih lahko vzamemo s seboj kamorkoli gremo in smo pri tem popolnoma brez skrbi. Primerne so na primer za izlete v naravo, kjer ni dostopa vode!

  Pomivalni stroj in Lalicup

  Nekatere uporabnice se odločajo tudi za to, vendar uporabe pomivalnega stroja ne priporočajo, saj lahko močni detergenti poškodujejo površino skodelice in še huje – dražijo sluznico v nožnici. Torej: stran od pomivalnega stroja!

  Javna stranišča

  Seveda – in to zlahka! Lahko jo splahneš kar s plastenko vode nad straniščno školjko ali pa preprosto obrišeš s pomočjo Laliwipe čistilnih robčkov, ki jih tako ali tako vedno nosiš s seboj v torbici (so popolnoma brez parfumov in ostalih kemikalij)!

  Kako pogosto čistimo menstrualno skodelico?

  Menstrualno skodelico Lalicup med menstruacijo odstranimo, izlijemo njeno vsebino in splahnemo z vodo ali očistimo s čistilnim robčkom nekajkrat dnevno (v povprečju 2 – 4 dnevno), za temeljitejše čiščenje pa se uporabnice običajno odločajo po koncu vsakega mesečnega ciklusa.

  Ali se skodelica sčasoma razbarva in navzame neprijetnega vonja?

  Kot vsi pripomočki, ki jih uporabljamo redno, se tudi menstrualna skodelica Lalicup sčasoma seveda malce obarva, vendar se to ob primerni uporabi in vzdrževanju ne bo zgodilo prav kmalu, saj lahko posamezno skodelico uporabljate tudi več let.

  Ali je menstrualno skodelico Lalicup težje čistiti kot ostale skodelice?

  Ravno nasprotno – menstrualna skodelica Lalicup je bolj enostavna za čiščenje od številnih drugih skodelic, saj se zaradi njene inovativne izdelave iz gladkega medicinskega silikona na njej ne nabirajo prah in druge nečistoče, luknjice na vrhu skodelice (ki ustvarjajo nežen podtlak, da skodelica ostane varno na mestu) pa so večje in zato lažje dostopne za čiščenje.

   

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje