Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Novosti, ki jih prinaša posodobitev uporabniškega vmesnika One UI 6

  Ljubljana, 20. november 2023 – Podjetje Samsung že od predstavitve prvega telefona Galaxy S serije leta 2010 nadgrajuje kamere na pametnih telefonih in nenehno postavlja nove meje. Predstavili so prvi 200 MP senzor kamere na svetu na pametnem telefonu in prvi nočni način pri šibki svetlobi. Uvedli visokozmogljive nastavitve vesoljskega zooma (Space Zoom) na pametnem telefonu in v kategorijo pametnih telefonov pripeljali tudi revolucionarne funkcije umetne inteligence. S pametno in intuitivno tehnologijo Galaxy lahko uporabniki sedaj brez truda posnamejo izjemne fotografije in jih tudi obdelajo na ravni profesionalne kakovosti.

  photo 1

  Ne glede na to, ali ste izkušen fotograf, ki ima raje pametni telefon s profesionalnim funkcijami, ali navdušenec, ki mu je preprosto všeč, da ima na voljo več priročnih načinov za snemanje odličnih fotografij in videoposnetkov, lahko s posodobitvijo uporabniškega vmesnika One UI 6 svojo dejavnost s kamero Galaxy dvignete na višjo raven.

  Pametne funkcionalnosti poenostavljajo vsakdan

  Uporabniški vmesnik One UI 6 prinaša nadgradnje tehnologije umetne inteligence v kamero Galaxy, ki zmanjšujejo število korakov, potrebnih za izvajanje najpogosteje uporabljenih operacij, hkrati pa zagotavljajo, da je vsak posnetek, ki ga posnamete, dober.

  1. Aplikacija Samsung Galaxy Enhance-X: Z enim samim dotikom izvedite optimalne prilagoditve fotografij in videoposnetkov:

  • S funkcijo vodnik po nebu (Sky Guide) lahko preizkusite svoje astronomsko znanje – fotografirajte zvezdnato nočno nebo, funkcija pa bo s pomočjo umetne inteligence analizirala sliko in vam pokazala, katera ozvezdja, zvezde in galaksije ste posneli.
  • Funkcija čiste leče (Clean Lens) poskrbi, da je posnetek videti natanko tako, kot ste si zamislili, saj odstrani zamegljenost zaradi prstnih odtisov na objektivu kamere.
  • Funkcija počasnega gibanja (Slow Motion) omogoča ustvarjanje počasnih običajnih videoposnetkov z ustvarjanjem dodatnih kadrov.
  • Z dolgo osvetlitvijo (Long Exposure) lahko kratke videoposnetke (60 sekund ali manj) dvignete na višjo raven, tako da analizirate prizore in uporabo učinka dolge osvetlitve. Tako lahko posnamete na primer živahni cestni promet in ga spremenite v čudovite svetlobne sledi.
  • En posnetek (Single Take), priljubljena funkcija v kamerah Galaxy, je zdaj na voljo tudi v programu Enhance-X. Pri videoposnetkih uporablja analizo umetne inteligence in izbere najboljše fotografije ter posnetke za vsebine, ki jih je mogoče takoj deliti. V aplikaciji Enhance-X lahko to funkcijo uporabite za že posnete slike in videoposnetke gibanja, tako da lahko trenutek kar najbolje izkoristite tudi po tem, ko je že minil.

  photo 2photo 3

  GIF 1

  2. Obrezovanje fotografij z UI (AI Image Clipping): Ko iz slike izrežete predmet, ga lahko takoj shranite kot nalepko, ki jo nato po želji dodate drugim fotografijam in videoposnetkom. Ko tapnete in pridržite predmet, se prikaže meni, v katerem lahko izrez kopirate ali delite z drugimi ali ga shranite kot nalepko ali sliko. Če ga shranite kot nalepko, ga lahko preprosto izvlečete in dodate drugi vsebini, kadar koli ste v programu Urejevalnik v telefonu ali v aplikacijah družbenih medijev.

   

  3. Skeniranje dokumentov (Document Scan): Zajemanje in shranjevanje dokumentov je lažje kot kdaj koli prej z novo možnostjo skeniranja vsebine, tudi če je nastavitev optimizator prizorišča (Scene Optimizer) izklopljena. Zdaj bo tehnologija umetne inteligence telefona zaznala, ko boste fotografirali dokument, in samodejno odprla zaslon za samodejno urejanje skeniranja, kjer ga boste lahko zavrteli, poravnali in shranili brez dodatnih korakov. Funkcija lahko celo samodejno prepozna prste v kadru in jih odstrani. Za dodatno stopnjo profesionalnosti pa lahko s funkcijo Enhance-X odstranite sponke, tako da je na sliki prikazan le predvideni optično prebrani dokument.

  photo 6

  Z novimi nastavitvami lahko prilagodite način fotografiranja

  Z uporabniškim vmesnikom One UI 6 lahko uporabljate številne možnosti, s katerimi lahko prilagodite nastavitve fotoaparata svojim željam in si zagotovite največje udobje.

   4. Hitra nastavitev visoke ločljivosti (High Resolution Quick Setting): Ko fotografirate v načinu fotografija (Photo) ali profesionalnem načinu (Pro Mode), je zdaj v meniju Hitre nastavitve (Quick Settings) na vrhu zaslona gumb Ločljivost (Resolution). Z enim dotikom lahko fotoaparat takoj preklopite na fotografiranje v visoki ločljivosti in posnamete fotografije z ločljivostjo 200 MP.

  photo 7

  5. Prilagojeni pripomočki kamere: Ko se nenadoma pojavi popoln trenutek, vam z uporabniškim vmesnikom One UI 6 ni treba izgubljati dragocenih trenutkov z brskanjem po kameri in izbiranjem ustreznih nastavitev za dani prizor. Sedaj lahko svoje načine fotografiranja shranite kot pripomočke kamere na domačem zaslonu, tako da lahko hitro tapnete gumb, ko želite posneti osupljiv portret ali jasen nočni selfie.

  photo 8

  Preprosto izdelane čudovite fotografije

  Uporabniški vmesnik One UI 6 je opremljen z izboljšanimi funkcijami, s katerimi je fotografiranje, pregledovanje in urejanje fotografij ter hitro urejanje vseh vrst lažje kot kdaj koli prej.

  6. Intuitivna postavitev urejevalnika fotografij: Uporabniški vmesnik One UI 6 prinaša nov in izboljšan meni Orodja v kamero Galaxy, tako da zlahka najdete in izberete funkcije za urejanje, ki jih najpogosteje uporabljate. Poleg tega lahko zdaj na enem priročnem zaslonu popravite navpično in vodoravno poravnavo fotografije, saj sta funkciji ravnanje (Straighten) in perspektiva (Perspective) vključeni v meni za urejanje.

  photo 9

  7. Nova gumba za razveljavitev in ponovitev: Z novo dodanima gumboma razveljavitev (Undo) in ponovitev (Redo) lahko brez težav preklapljate med prilagoditvami velikosti, kotov, filtrov in tonov fotografij brez skrbi, da bi naredili trajne spremembe, ki vam niso všeč.

  GIF 10

  One UI 6 bo na voljo v prihodnjih dneh. Spremljajte novice o One UI 6 in o tem, kako lahko poskrbite, da bo vaša mobilna izkušnja takšna, kot mora biti – edinstveno vaša.

   

  O podjetju Samsung Electronics

  Samsung navdihuje svet in oblikuje prihodnost s transformativnimi idejami in tehnologijami. Podjetje na novo opredeljuje svet televizorjev, pametnih telefonov, nosljivih naprav, tabličnih računalnikov, digitalnih naprav, omrežnih sistemov ter pomnilnika, sistemskih rešitev LSI, livarskih rešitev in LED. Za najnovejše novice obiščite: http://news.samsung.com.

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje