Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0
  Ljubimo visoke pete! Noge so videti daljše in zapeljive, vse modne kombinacije bolj elegantne, vendar se težava pojavi kmalu po nošenju čevljev z visoko petko. Ali je za lepoto treba potrpeti? Vprašanje je na mestu, saj so čevlji z visoko peto neredko vir bolečin ter težkega koraka. Kaj torej izbrati? Pete ali udobje? Naredili smo malo raziskavo ter prinašamo 5 hitrih korakov, kako lahko dlje vztrajate v čevljih z visoko petko.
  Popolno prileganje
  Če so vaši čevlji preveč ozki, preveliki, ali za milimeter manjši od vašega stopala, niso za vas. Čevlje kupite samo v primeru, da vam pristajajo, kot uliti, drugače boste obžalovali nakup, čevlji pa se bodo znašli na dnu omare. Priporočamo čevlje znamke ara, ki je dobro znana po udobju, tudi zaradi polovičnih številk in različnih širin kopit, v zadnjem času pa so dali veliko poudarka tudi na modne trende.
  Mali kompromis
  Visoke in tanke pete so pogosto nestabilne, izberite čevlje z malo nižjo ali z debelejšo peto. Udoben čevelj zagotavlja tudi razdaljo med peto in podplatom, ki ne sme biti manjši od 7,5 cm.
  Razširite nove čevlje
  Vadite pred ogledalom. Svoje nove čevlje obujte doma in jih nosite, dokler se vaše stopalo ne navadi na obliko modela, ki ste ga izbrali. Gel blazinice in obliži pa vedno držite pri roki v slučaju nenadnih situacij.
  Mali triki
  Na mestu, kjer bi lahko nastal žulj, uporabljajte otroški puder ali dezodorant v gelu. Ti izdelki bodo naredili tanko plast na koži in zmanjšali trenje.
  Izberite obliko čevlja z visoko peto, ki vam bo zagotovil dovolj udobja
  Ne boste verjeli, koliko lahko za udobnost naredi sama oblika čevlja. T.i. platforma (privzdignjenost čevlja od tal) je izredno pomembna, saj bistveno zniža razliko med dnom stopala in peto, zaradi česar so vaši čevlji bolj udobni. Prav tako so čevlji ovalne oblike bolj udobni od strogih “špičakov”, saj ne pritiskajo na vaše nožne prste. Zato naj bodo čevlji lepi, a vselej taki, da boste v njih lahko obuti več kot zgolj uro ali dve.
  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje