Rosé gold ali rosé zlata: lepa, ženstvena, trendovska in mehka barva. Srebrne in zlate smo že toliko navajeni, da se nam zdi takšna rožnata barva nakita povsem nov koncept. No, pa pravzaprav niti ni tako nov.

Zgodovina

Barva čistega zlata je mehka in nežna, zaradi boljše trpežnosti so jo mešali z drugo kovino. Rosé barva prihaja iz zlata, ki so mu dodali baker, takšen nakit so najprej začeli nositi v Rusiji, in to v 19. stoletju. Zato se imenuje tudi “rusko zlato.” Po kratkem obdobju omejevanja v času viktorijanske dobe, je zlato na popularnosti začelo pridobivati šele po letu 1920, vse do druge svetovne vojne.

Od 1930 do sredine 1950. let se je takšen nakit štel za “retro,” danes se vrača in to v velikem loku. Kakšna koli barvita ženskost je v trendu, kot tudi retro in vintage stili, nakit v rosé zlati barvi pa se poda k vsakemu tonu kože in k vsakemu oblačilu (še najbolj pa k kožnim in nežnim pastelnim odtenkom).

Kako ločiti bakreno barvo in barvo gold?

Baker je temnejši in nekoliko temnejši od rose zlate. Prava rosé zlata je rožnatega odtenka, kot da bi rahko zardevala. Predlagamo, da poiščete rosé nakit iz nerjavečega jekla, tako ga boste imeli dlje, tudi njegovo čiščenje bo za vas manj stresno.

Preberite si dva glavna nasveta, kako kar najbolje nositi rosé gold nakit

Če dobro pomislimo, sta srebra in zlata nevtralni barvi, ker ju lahko kombiniramo s katerim koli kosom oblačila. Čeprav je to res, je vseeno nekaj barv, ki s takšnim nakitom izgledajo še bolje. In rosé ni pri tem nobena izjema.

NASVET št. 1: Zlato nadomestite z rosé.

Rosé gold je topla barve kovine, podobno kot rumeno zlato. Torej, če je vaš refleks, da ob določenih oblačilih avtomatično posežete po zlati barvi, naredite izjemo in zamenjajte nakit z rosé barvo. Poskusite ga kombinirati z zemeljskimi toni, še posebej z rjavo, kaki, barvo oglja in naravnimi pastelnimi barvami ali pa z živahnimi barvami – s turkizno in koralno.

NASVET št. 2: Rosé barvo poudarite tako, da si izberete oblačila v nude odtenkih.

Kako poudariti tak nežen in žensteven nakit? Tako, da oblečete nude barvo oblačil! S tem mislimo srajčke in majice v prašno roza barvi, bež, smetanaste, svetle čokoladne in svetle koralne barve.

Kje najdem rosé gold zapestnice?

Nakit vseh barv, tudi moderne rosé zlate najdete na spletni strani www.smash.si. SMASH zapestnice so kvalitetne in obstojne, saj:

  • simbolizirajo eleganco in dostopnost,
  • so popularne med vsemi generacijami,
  • so vzdržne in hkrati lahkotne,
  • ne povzročajo alergij,
  • so odporne proti rjavenju,
  • 100% vodoodporne.

 

Čudovite zapestnice niso samo darilo za ženske; tudi moški so jih lahko veseli, če so seveda v skladu s tem, kar nosijo.

Ne spreglejte še: