Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  GLAMI-jeva posebna praznična raziskava razkriva najbolj priljubljene outfite in najbolj zaželena darila za letošnje praznike

  Tako izbira darila za vaše najdražje kot izbira popolne praznične kombinacije lahko v tem prazničnem času hkrati predstavlja največjo avanturo in največjo nočno moro. Če ste med tistimi, ki jim praznično nakupovanje dela sive lase, ne skrbite. Mi smo tukaj za vas! V pomoč vam bo  GLAMI-jeva posebna božično-novoletna raziskava, ki prinaša številna zabavna dejstva in ideje za darila.

  Udobno ali praznično? Lahko oboje!

  Ko pomislimo na božični outfit, nam običajno najprej pride na misel božični pulover z jelenčkom Rudolfom in njegovim 3D rdečim noskom. Seveda v kombinaciji z udobnimi nogavicami z majhnimi in nasmejanimi snežaki. Kljub priljubljenosti božičnih puloverjev, pa GLAMI-jeva raziskava kaže, da je večina slovenskih potrošnikov pravih ljubiteljev elegantnih prazničnih oblačil.

  Če se še vedno sprašujete, kateri kos z božično tematiko je med slovenskimi potrošniki najbolj priljubljen, ima GLAMI odgovor za vas – kar 71 odstotkov vseh sodelujočih v raziskavi ima v domači garderobi božični pulover, 58 odstotkov vprašanih pa premore vsaj en par nogavic s praznično tematiko.

  Prazniki so tisti čas v letu, ko lahko vsakemu outfitu brez strahu dodamo malo (ali malo več) iskric in bleščic. Sicer pa se letos 35 odstotkov Slovencev raje odloči za udobna oblačila, kot sta pižama in mehak pulover, praznike pa bodo preživeli doma v družbi najbližjih. Kljub temu pa jih bo veliko, kar 43 odstotkov, za božično-novoletne praznike izbralo bolj glamurozno in bleščečo opravo. Zelo majhen odstotek vprašanih, zgolj 3 odstotki, pa se namerava za novoletno zabavo obleči v smešne kostume.

  Kaj podariti za praznike in kako si olajšati izbiro?

  Bleščice, iskrice, radost in veselje so zaščitni znaki božično-novoletnega časa, največja tradicija pa je obdarovanje ljudi, ki jih imamo najraje. Čeprav gre za čudovit običaj, pa si moramo priznati, da je nakup darila za prijatelje in družino včasih vse prej kot preprosta naloga. 42 odstotkov sodelujočih v GLAMI-jevi  raziskavi je povedalo, da običajno napišejo seznam želja, saj želijo s tem  sebi in Božičku olajšati izbiro. Vendar pa je 54 odstotkov vprašanih Slovencev dejalo, da tovrstnih seznamov ne pišejo, saj jih ima večina (56 odstotkov) raje presenečenja. Po drugi strani kar 17 odstotkov anketirancev seznama ne dela zato, ker preprosto ne vedo, kaj si želijo za praznike.

  Lahko se strinjamo, da sta kupovanje in prejemanje daril presenečenja nekoliko tvegana poteza za obe strani. Na srečo vam lahko praznična raziskava GLAMI pomaga s predlogi in idejami, kaj storiti, če dobite darilo, ki vam ni všeč. Da je vsaka pomoč pri pripravi presenečenj dobrodošla, priča podatek, da kar 32 odstotkov Slovencev prejme darila, ki jim niso všeč, a jih kljub temu obdržijo kot spomin na drago osebo. Po drugi strani pa tretjina vprašanih na splošno vedno prejme darila, ki so jim všeč.

  Katero darilo se najpogosteje podarja in prejema? Nogavice, seveda!

  Da se pri izbiri darila ne boste zmotili, vam bo koristil podatek, da je za kar 82 odstotkov vprašanih nov par nogavic vedno dobra ideja. To je najvišji odstotek med vsemi evropskimi državami, ki so sodelovale v raziskavi, kar kaže na to, kako Slovenci za praznike radi dobimo nogavice! Le 13 odstotkov jih je odgovorilo, da imajo dovolj nogavic za božič, zato bodite vseeno previdni, komu jih kupujete. 28 odstotkov vprašanih je odgovorilo, da za božično-novoletne praznike običajno ne prejmejo nogavic, zato jih kakšen par pod božičnim drevescem verjetno ne bo motil. Zdi se, da sta eden ali dva para (za 24-29 odstotkov vprašanih) najpogostejše število nogavic, ki jih Slovenci dobimo v dar med prazniki.

  Odgovorno nakupovanje je najboljše nakupovanje!

  Ne glede na to, kako prijetno je lahko praznično nakupovanje, lahko včasih tudi prekorači meje, če stroški nakupa presežejo prvotne načrte. A zdi se, da Slovenci nimamo te težave! Kar 42 odstotkov jih je namreč izjavilo, da imajo radi praznične nakupe in se zaradi tega nimajo nikoli slabe vesti. Tudi če presežejo svoj proračun. Po drugi strani je le 19 odstotkov odgovorilo, da imajo včasih slabo vest, če zapravijo veliko denarja za darila, medtem ko je 39 anketirancev dejalo, da po prazničnem nakupovanju nikoli ne čutijo slabe vesti, saj se strogo držijo zadanega proračuna.

  In končno, če ste slučajno med 15 odstotki tistih, ki ponosno priznajo, da bodo tudi njihovi hišni ljubljenčki letos nosili poseben praznični pulover ali par srčkanih Rudolfovih rogov, naredite veliko fotografij in jih delite z nami!

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje