Da, res je. Vaša zobna ščetka predstavlja udoben dom več kot 10 milijonim bakterijam, vključno z E-coli, kandido, stafilokoki in streptokoki bakterijami. Vse to zveni precej strašljivo, vendar vam ni treba (še) zagnati panike. Čeprav so vaša usta polna bakterij, obstajajo načini, da ostane zobna ščetka čista, vi pa zdravi.

nano-bNajpomembnejše je, da svojo zobno ščetko čistite in menjate. Če boste še naprej uporabljali isto staro zobno ščetko, lahko ti mikroorganizmi, ki v vlažnem in temnem okolju živijo precej udobno, znova in znova okužijo vaša usta in zobe.

gold_pink

Nekaj splošnih priporočil za nego vaše zobne ščetke

1. ČIŠČENJE

Po vsaki uporabi zobno ščetko dobro pretresemo in pod tekočo vodo tudi dobro splaknemo. Hranite jo v pokončnem položaju, tako da se lahko posuši. Redno izpiranje ščetke bo tudi pomagalo znebiti se koščkov hrane, ki se v ščetki ves čas nabirajo. Če boste zjutraj in zvečer uporabljali 2 ščetki, bosta le ti vedno suhi. Če je v enem kozarcu več ščetk, poskrbite da bodo te med seboj ločene, da se prepreči navzkrižna kontaminacija.

 

2. SVOJE ZOBNE ŠČETKE NE DELITE Z NIKOMER

Ne delite zobne ščetke. In pika. Delitev lahko povzroči izmenjavo telesnih tekočin in s tem mikroorganizmov, kar pa povečuje tveganje za različne okužbe. To zlasti velja za osebe, ki imajo oslabljen imunski sistem ali celo nalezljive bolezni.

 

3. SHRANJEVANJE

Zobne ščetke ne shranjujte v omarah ali v zaprtih posodah. Vlažno okolje je za rast mikroorganizmov veliko bolj ugodno.

 

4. MENJAVA

Svojo zobno ščetko menjajte na 3 – 4 mesece. Ščetine sčasoma postanejo obrabljene, njihova učinkovitost pa upada. Najboljši način za preprečevanje širjenja bakterij je, da redno menjujete ščetke, hkrati pa izbirate takšne, ki imajo celo antibakterijski učinek. Nano-b je stilsko oblikovana in kvalitetna zobna ščetka. Njena najpomembnejša lastnost pa je, da predstavlja steber vašega zdravja in samozavesti.

 

Bakterije – zbogom!

Vsaka Nano-b zobna ščetka ima na svojih ščetinah veliko število zlatih ali srebrnih nanodelcev, ki predstavljajo nespornega prvaka v uničevanju bakterij. Srebro in zlato neusmiljeno uničita do 99.99% vseh bakterij, ki se želijo približati zobni ščetki Nano-b. 1 Nano-b ščetka ima 1600 ščetin, prevlečenih z nanodelci zlata, srebra ali bambosovega oglja. Vsi skupaj imajo samo en cilj – uničiti vse bakterije in mikrobe! Bambusovo oglje v kombinaciji z naravno protibakterijsko zaščito zlatih nanodelcev zagotavlja prvovrstno oskrbo vaših ust. Najprej absorbira in odstrani vse nevarne spojine iz površin vaših zob: bakterije, obloge, mikrobe in strupe, s čimer zagotavlja popolno zaščito pred zobno gnilobo. Ravno zato so vaše dlesni in zobje zdravi.

Primerjava števila bakterij na navadni zobni ščetki in na ščetki Nano-b.

Primerjava ščetin

Antibakterijska ščetka

Zakaj izbrati Nano-b zobno ščetko?

  • ker efektivno čisti medzobne prostore
  • ker dvoplastna struktura ščetin združuje močno čiščenje z učinkom zobnega nitkanja
  • ker je možno zaradi srebra in zlata sterilizirati preko 650 različnih vrst bakterij
  • ker ščetine masirajo dlesni

Če želite letos nekomu podariti zdravje, potem izberite Nano-b zobno ščetko. Ugodno, drugačno in pozorno! Več o Nano-b ščetkah si preberite na spletni strani www.nano-b.si.