Pomlad se počasi približuje in vsakoletno čiščenje doma je že skoraj za vogalom. Letos sem se odločil tudi sam, da bom pospravil in se znebil vsega, česar več ne potrebujem.

Ugotovil sem, da s tem, ko pospravim omare po stanovanju čudežno pospravim tudi omare v svoji glavi in omare v svojem življenju.

Namreč, ko počistimo stvari okoli sebe in se znebimo navlake, ki je več ne potrebujemo, imamo kar naenkrat več časa za upravljanje s svojim življenjem. Ko ni več stvari okoli nas, da bi jih pospravili, lahko končno vidimo vse stvari, ki nam več ne služijo v glavi. Kot da bi odstranili zavese, ki smo jih imeli pred očmi tako dolgo.

Vse preveč se izmikamo pogovorom o svojih težavah in o stvareh, ki nam niso všeč v našem življenju in tako počasi polnimo naše domove, kajti zrcalimo našo notranjost. Ko se počutimo nezmožni upravljanja z našim življenjem se zamotimo z našim domom in ga skušamo spreminjati s tem, da nakupimo nove stvari, s katerimi ga bomo okrasili in stlačimo nepotrebne stvari v omaro ter se pretvarjamo, da smo pospravili namesto, da bi jih odnesli ven. Tako je z našim življenjem in našimi mislimi. Vse samo tlačimo in tlačimo ter se pretvarjamo, da težav ni, a niso izginile, samo skrili smo jih.

Spomladansko čiščenje je nekakšna letna rutina, ki jo ljudje damo skozi, da osvežimo dom po temni, hladni zimi. A za to, da očistimo naš um in naše življenje ni potrebno čakati na pomlad in na toplejše dneve, začnemo lahko sedaj.

Katerih prepričanj ne potrebujete več?

Katera misel vas hromi in vam preprečuje pomik naprej v življenju?

Katere omare v svoji glavi se morate lotiti najprej?

Katere težave ste stlačili v omaro čisto ob dno?

Premislite kaj vse ste stlačili v omare v vaši glavi in se ozrite naokoli po vašem domu; prepričan sem, da boste odkrili mnoge podobnosti. Ko spremenimo naše misli, spremenimo naša dejanja, ko spremenimo naša dejanja se spremeni naše življenje in po tem kako živimo se pozna kako urejen je naš dom.

Koliko navlake je v vaši hiši ali stanovanju? Česa nakupujete preveč? Česa se ne želite znebiti? Zakaj? Katere misli se oklepate, da jo zrcalite v vašem domu s tem, ko se oklepate materialnih stvari? Vse je povezano in, če se lotite čiščenja doma se boste znašli pred popolnoma novimi vrati, katerih prej niste mogli videti. Med metanjem materialnih stvari v vrečke in odnašanjem vrečk ter škatel v smeti boste začeli razmišljati o tem kaj se dogaja v vaši glavi in z vsako polno vrečko starih oblačil, katere boste odnesli ven se bo spraznila ena omara v vaši glavi.

Dragi moji, vse je povezano in ni čudno, da se ljudje začnejo več smejati ob začetku spomladi, kajti med spomladanskim čiščenjem so se znebili tudi navlake v glavi in vstopili v novo sezono z novimi mislimi in precej svežim, urejenim domom.

Poskusite tudi vi; znebite se vsega česar več ne potrebujete in vstopite v pomlad srečnejši, bolj sveži in čistih misli ter doma.