Celulit. Nekaj povsem naravnega, ampak nas vseeno moti, kajne?

Celulit je pojav “pomarančne kože“, ki nastane zaradi motenj v podkožju. In po naravi maščobno tkivo, ki se nahaja pod dermo. Ta pojav nastane zaradi nezadostne mikrocirkulacije v maščobnem tkivu in posledično tudi spremembe v pomembnih presnovnih funkcijah. Celulit napade v večini le ženske, zaradi njihovega posebnega hormonskega stanja.

Ta nam zelooooo nevšečen neestetski pojav nastane zaradi kopičenja maščobnih celic na spodnjih udih, predvsem na predelu bokov, zadnjici, stegnih, kolenih in mečih. Lahko se pojavi tudi na zgornjem delu rok in na vratu, ponavadi po 50. letu starosti.

Vzrokov za nastanek celulitisa je veliko, med njimi je zelo bistvena genetska predispozicija in nepravilen način življenja. Poleg dednih in drugih vzrokov, so vzroki tudi v pretiranem uživanju sladkarij, alkohola, cigareti…

Biospectrum – naravna rešitev v boju s celulitom

Naravna biospectrum tehnologija temelji na spoznanju, da se človeška celica odziva na določen zunanji signal, ki je frekvenčno enak lastni frekvenci zdrave človeške celice. Ti signali v telesu sprožijo bioresonančni efekt in posledično procese uravnavanja in notranje harmonizacije.

Biospectrum tehnologija je v veliko pomoč tudi pri anticelulitnih terapijah, saj v maščobnem tkivu pripomore k postopnemu vzpostavljanju mikrocirkulacije. Med terapijami se vzpostavlja tudi tudi pravilna energetska mikrocirkulacija, tako da venski in limfni obtok omogočata boljše izločanje strupov iz telesa.

Naprave pa se lahko uporablja tudi kot dodatna terapija pri anticelulitni terapiji s pomočjo masaže ali pri drugih anticelulitnih postopkih, ker se poveča mikrocirkulacija telesa.

Prizadeto področje se z biospectrum napravami zdravi brez predhodnih krem, enkrat dnevno 30-40 minut. Po končani terapiji, ko je telo ogreto, pa je priporočljiv nanos kozmetičnih proizvodov, saj bo takrat povrhnjica kože najbolje sprejela aktivne substance, ki jih le-ti vsebujejo.

>> Več o biospectrum terapijah si preberite TUKAJ.