Kljub temu, da zima prinese mraz, pa jo imajo tisti, ki obožujejo smučanje ali bordanje, še posebej radi. Edini pomislek pri ženskah je ponavadi: “Kaj če bom ravno takrat dobila menstruacijo, ko se bom odpravila na smučarske počitnice”? In tako nekatere, ki so na tabletkah,  prestavijo menstruacijo, ostale ženske pa se morda odločijo celo izpustiti kakšen dan smučanja. Torej, ali je menstruacija resnično ovira pri smučanju ali je to le v naši glavi?

Smučanje in menstruacija – da ali ne?

smucanje_menstruacija

Dokazano je, da ni nobenega razloga, da med menstruacijo ne bi smele telovaditi. V kolikor res nimaš hudih krčev, potem menstruacija ne sme biti izgovor, da se izogneš treningu. In enako velja za drsanje, sankanje ali smučanje in bordanje. Torej, v kolikor se veseliš smučarskega oddiha in te ravno takrat preseneti menstruacija, naj te to ne spravi v slabo voljo. Se pa strinjamo, da znajo biti vložki manj zanesljivi ter tudi nadležni med takšno aktivnostjo. Zato je čas, da poskusiš popoln higienski pripomoček – menstrualno skodelico! Zakaj? Beri dalje!

Zakaj je menstrualna skodelica popoln higienski pripomoček?

Ne suši ali draži vaginalne sluznice kot klasični higienski pripomočki.

Skodelica te čez dan na smučišču ne bo pustila na cedilu! Lalicup menstrualna skodelica je namreč skrbno zasnovana in izdelana iz mehkega medicinskega silikona tako, da ne povzroča neprijetnega občutka med aktivnim preživljanjem časa. S skodelico Lalicup sI lahko povsem brezskrbna, saj jo varno in udobno na pravem mestu drži rahel podtlak, ki se sprosti šele ob stisku za dno skodelice, ko jo želiš odstraniti.

Oblika in prostornina menstrualne skodelice Lalicup zagotavljata maksimalno učinkovitost tudi pri močnejših menstruacijah. Ima namreč tudi dodaten rob, dvojni rob, ki skrbi, da LaliCup ne pušča. Kar pa je najboljše, pa je dejstvo, da boš lahko skodelico neprekinjeno uporabljala kar do 12 ur – tudi med spanjem!

Vstavljanje je povsem preprosto in ne povzroča neprijetnega občutka – zložimo jo v manjšo obliko in v nožnico vstavimo manj globoko kot običajno vstavimo tampon

Skoči v spletno trgovino Lalicup in si zagotovi svojo skodelico tudi ti! Ob rednem vzdrževanju bo skodelica učinkovito opravljala svojo nalogo tudi do več let. Samo pomisli, koliko boš privarčevala skozi leta, če niti enkrat ne kupiš več vložkov ali tamponov?