Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Globalno tehnološko podjetje Huawei je na slovenskem trgu predstavilo nov prenosni računalnik MateBook 14s. s 36-centimetrskim oziroma 14,2-palčnim zaslonom. Kot dodatek seriji MateBook z izredno estetiko ultra tankega ohišja, inovativnimi funkcijami sodelovanja med napravami in vsestranskimi zmogljivostmi nudi popolnoma novo raven produktivnosti.

  Kovinsko ohišje s pravokotnimi robovi skriva zaslon FullView z ločljivostjo 2,5K in produktivnosti prijaznim razmerjem stranic 3 : 2, kar nudi izjemno vizualno izkušnjo. Vsestranske zmogljivosti zagotavlja Intelov procesor i5 11. generacije, medtem ko za kakovost zvoka skrbi tehnologija Huawei Sound v kombinaciji s kar štirimi zvočniki. Svojevrsten užitek uporabe nudi tipkovnica, saj imajo tipke hod globok 1,5 mm. Posebno poglavje pa prestavljajo funkcija sodelovanja med napravami, zaradi katerih je MateBook 14s popolno orodje za vsakodnevna opravila.

  Inovativne tehnologije za vsestransko uporabnost

  V lahkem in elegantnem ohišju se skrivajo navdušujoče zmogljivosti po zaslugi Intelovega procesorja 11. generacije z integrirano grafiko Intel Iris Xe. Ko za delovanje porablja energijo iz baterije, deluje v uravnoteženem načinu, vendar lahko strojno opremo v celoti izkoristite v zmogljivem načinu (performance) med katerima preklapljate s kombinacijo funkcijske tipke (Fn) in tipke P. Prenosnik nudi kar 512 GB prostora na pogonu SSD (NVMe PCle) in deluje tiho, saj je vgrajen učinkovit hladilni sistem z lopaticami ventilatorja po zgledu plavuti morskega psa (Huawei Shark Fin).

  Poleg vsestranskih zmogljivosti, prenosnik Huawei MateBook 14s nudi dolgo avtonomijo delovanja zaradi baterije s kapaciteto 60 Wh. Po zaslugi 90-vatnega napajalnika pa lahko deluje do 3 ure[1], po vsega 15-minutnem polnjenju. Napajalnik podpira Huaweievo tehnologijo hitrega polnjenja SuperCharge in je primeren še za polnjenje pametnih telefonov in tabličnih računalnikov. Praktično to pomeni, da greste lahko na pot z enim samim polnilcem.

  Tehnologija Huawei Sound, prvič predstavljanja na prenosniku MateBook 14s, prinaša doživeto zvočno izkušnjo. V ohišju se namreč skrivajo kar štirje zvočniki v konfiguraciji dveh visokotonskih in dveh nizkotonskih gonilnikov. Ti podpirajo posebne programske algoritme, zaradi katerih ima poslušalec občutek, da zvok prihaja od vsepovsod.

  Štirje mikrofoni na robovih naprave omogočajo kakovostno zajemanje zvokov vse do razdalje petih metrov[2], medtem ko algoritmi umetne inteligence poskrbijo za kristalno čist zvok. Prenosnik Huawei MateBook 14s je prav tako prvi s tehnologijo izboljšanja glasu govorca (Personal Voice Enhancement)[3], ki je sočasno z učinkovitim odpravljanjem hrupa sposobna zaznati glas človeka in temu primerno nudi glasne in izredno jasne klice ter sestanke na daljavo.

  MateBook 14s ima še inovativno tipkovnico s širokimi tipkami z 1,5-milimetrskim hodom. Posebno oblikovanje poskrbi za otipljive povratne informacije o pritisku, da je tudi daljše tipkanje užitek. Druge ravno tako uporabne funkcije so tipalo prstnega odtisa v tipki za vklop, prepoznavanje obraza uporabnika prek kamere nad zaslonom in podpora brezžičnega standarda Wi-Fi 6.

  Estetsko in tanko oblikovanje je balzam za oči

  Prijeten na pogled hkrati nudi tudi udobno rokovanje. Robovi ohišja namreč tvorijo pravi kot za eleganten videz, medtem ko je prenosnik s težo vsega 1,43 kg izredno udoben za nošenje in uporabo na kolenih.

  Z ozkimi robovi okoli zaslona prenosnik nudi visoko 90-odstotno razmerje med zaslonom in ohišjem za poglobljeno izkušnjo gledanja. Razmerje stranic 3 : 2 istočasno poskrbi za prikaz več vsebine po navpičnici, kar vpliva na višjo produktivnost dela. Zaslon sposoben prikazati 1,07 milijarde živih barv, pa prav tako podpira 100-odstotkov barvnega razpona sRGB. Učinkovitost uporabe nadgrajuje 10-točkovna podpora občutljivosti na dotik.

  Zaslon prenosnika MateBook 14s podpira do 90-herčno osveževanje za bolj gladek prikaz slike, pri čemer med 60 in 90-herčnim preklapljate s pomočjo kombinacije funkcijske tipke  (Fn) in tipke R. Poleg tega s certifikatoma TÜV Rheinland jamči za dvojno zaščito oči, saj učinkovito s strojno opremo filtrira modro svetlobo in preprečuje utripanje slike. Prenosnik je ravno tako opremljen s svetlobnim tipalom, s katerim pametno prilagaja svetilnost zaslona svetlobnim razmeram v okolici.

  Pametna izkušnja sodelovanja med napravami

  Kot večina prenosnikov Huawei, tudi MateBook 14s nudi inovativne funkcije sodelovanja med napravami in povezovanja s pametnimi telefoni in tabličnimi računalniki Huawei. S preprostim dotikom ohišja se prenosnik poveže s pametnih telefonom in prikaže njegov zaslon. Na podoben način lahko povežete tablični računalnik in ga uporabite kot dodatni zaslon. Za visoko udobje uporabe pa poskrbijo brezžične slušalke, ki jih zlahka povežete prek vmesnika Bluetooth oziroma žična ali brezžična povezava prenosnika z monitorji serije MateView.

  Prenosni računalnik Huawei MateBook 14s v vesoljno sivi barvi (Space Grey) s procesorjem Intel Core i5 (11300H), 16 GB delovnim pomnilnikom RAM in pogonom velikosti 512 GB je v Sloveniji že na voljo, in sicer po priporočeni ceni 1299 €. Pri izbranih partnerjih bodo prvi kupci zraven dobili še nahrbtnik za varno prenašanje Huaweievega prenosnega računalnika in miško, vendar pa so zaloge omejene.

  Nove naprave Huawei

  V Sloveniji se je sicer začela prodajati tudi nova serija pametnih ur Huawei Watch GT 3, ki je prihaja v dveh različicah – 46 mm in 42 mm – odlikujejo pa jo napredne športne in zdravstvene funkcije ter dolga anatomija baterije. Huaweiev ekosistem pa dopolnjujeta še nova pametna telefona Huawei nova 9 in Huawei nova 8 i ter velik ukrivljen monitor Huawei MateView GT, ki ga odlikujejo sodoben videz, nesporna kakovost, najnovejše tehnologije in zanesljivost.

  Za več informacij obiščite: consumer.huawei.com/si

  [1] Podatek je pridobljen v laboratoriju Huawei. Med 15-minutnim polnjenjem je bil prenosnik v načinu spanja in priključen na napajalnik moči 90 W, ko je bila napolnjenost baterije 2-odstotna. Podatki o času delovanja temeljijo na programskem orodju PCMark 10 Modern Office. Dejanski čas delovanje se zato lahko razlikuje, saj je odvisen od načina uporabe naprave in okolja.

  [2] Podatek je pridobljen v laboratoriju Huawei in izmerjen v tihem okolju. Dejanske izkušnje so zato lahko drugačne.

  [3] Funkcijo podpirajo le prenosni računalniki z nameščeno programsko opremo PC Managerja različice 11.1.6 ali novejšo. Za delovanje so potrebne slušalke priključene preko 3,5-milimetrskega zvočnega priključka. Dejansko delovanje je odvisno od kakovosti slušalk, navad uporabnika in okolijskih dejavnikov.

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje