Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  15Cirila Komotarja verjetno že vsi poznate. Po poklicu in srcu avtomobilistični novinar, ki že vrsto let navdušuje slovensko javnost s svojimi zabavnimi in informativnimi vlogi na svojem YouTube kanalu Komotar minuta. Zdaj pa ga čaka prav posebna misija. Odpravlja se na dolgo pot, na kateri bo prepotoval 13.000 kilometrov in obiskal kar 11 držav – Italijo, Monako, Avstrijo, Nemčijo, Dansko, Norveško, Švedsko, Finsko, Rusijo in na koncu Kitajsko. Odpeljal se bo namreč v Peking, prestolnico največjega zimskega športnega tekmovanja, ki bo v začetku prihodnjega leta, tja pa bo odpeljal prav poseben tovor – košček Triglavskega ledenika.

  Preden nam je pobegnil na pot smo Cirila ujeli za kratek pogovor o tem, kako se je pripravil na pot.

  Ciril, zdi se, da si človek, ki ne more biti pri miru, da vedno iščeš pustolovščino?

  Res je. Že od malih nog sem bil vedno aktiven in rad čas preživljal zunaj in s prijatelji. Srečo imam, da je tudi moj trenutni poklic takšen, da mi to omogoča. Morda pa sem ga ravno zato izbral. Že ko sem delal kot novinar pri reviji in na spletu, je bil moj delovnik zelo dinamičen. Najraje sem imel dneve, ko smo bili z ekipo na terenu, preizkušali avtomobile in zbirali gradivo za prispevke. Ko sem začel vlogati, pa se je ta dinamika še stopnjevala. Ves čas sem nekje zunaj in naokoli. Navdušen sem tudi ko lahko obiščem druge kraje, druge države, saj je svet res vredno videti.

  Tvojo pustolovsko kri dopolnjuje tudi kreativnost …

  Trudim se ves čas ustvarjati. Po glavi se mi namreč ves čas plete tisoč in ena ideja in prav vse bi rad dal na plano, čeprav vem, da je to nemogoče. Rad ustvarjam, saj mi domišljija dela sto na uro. Rad pišem, rad snemam, fotografiram, govorim … vse! Ne vem če veste, ampak še pred svojim novinarskim delom in pisanjem, ki me je pripeljalo do točke, kjer sem danes, sem se kot otrok najprej navduševal nad fotografijo. Ko sem dobil svoj prvi fotoaparat, sem ga vedno nosil s sabo in dokumentiral svet okoli sebe. Pravzaprav zelo podobno mojemu današnjemu početju, le da danes vse to počnem s telefonom. Tu moram pohvaliti Huawei, ki me s telefoni zalaga že kar nekaj let in prav oni so zaslužni, da lahko ustvarjam videe za svoj kanal. Trenutno uporabljam Huawei nova 9, ki ima res izvrstno kamero, kakor so jo imeli tudi njegovi predhodniki.

  Dal si čez že kar nekaj podvigov, ampak zdaj te čaka prav posebna, verjetno tvoja največja preizkušnja do zdaj?

  Da, bo najbrž kar držalo. Takšnega podviga se še nisem lotil. K sreči na poti ne bom sam, ampak me bo spremljala ekipa, tako da bo veliko lažje, tudi če bi šlo kaj narobe.

  Nam lahko poveš kaj veš o svoji prihajajoči poti?

  Če povem na kratko – v Peking, kjer bo prihodnje leto potekalo največje zimsko športno tekmovanje, bom peljal košček Triglavskega ledenika. S tem želimo opozoriti na globalni problem izginjanja ledenikov, kar je posledica segrevanja ozračja. Za to pa nosimo odgovornost tudi mi, ljudje, prebivalci našega planeta, ki lahko tudi storimo nekaj, da te spremembe upočasnimo. S tem popotovanjem želimo opozoriti na ta problem in ozavestiti o nujnosti sprememb. Hkrati pa s tem na lep način predstavimo tudi našo državo in tiste, ki jo bodo zastopali na tekmovanju, v lepi luči.

  Si imel za pot kakšne posebne priprave?

  Pravzaprav ne, bolj kot ne sem moral le temeljito razmisliti o vsej opremi, ki jo bom nesel oziroma peljal s sabo in narediti dober načrt poti. Peljali se bomo čez kar nekaj držav in vsaka ima vrsto zanimivosti vrednih dokumentiranja. Če se malo pripraviš v naprej, je potem delo na sami poti precej lažje.

  Nam lahko zaupaš, kaj boš imel s sabo?

  Glede na to, da bom na poti več kot en mesec, opreme ni malo. Ampak hkrati ne smem imeti preveč, saj mora iti v moj avto. Torej za začetek so tu seveda vsa potrebna oblačila, primerna tako za najnižje kot nekoliko višje temperature. Ključen je seveda tudi avto, ki mora biti pred začetkom poti brezhiben, za kar so poskrbeli moji mehaniki. S sabo bom imel seveda tudi orodje, če se kje na poti kaj zalomi. Ker bom celotno pot dokumentiral, pa moram imeti tudi različne tehnične pripomočke. Z mano bo snemalna ekipa, ki bo poskrbela za kamere, sam pa bom poleg tega izkušnjo dokumentiral še za svoje kanale, torej na YouTubu in Instagramu. Tako bo v prvi vrsti z mano moj zvesti spremljevalec, telefon Huawei nova 9, poleg njega pa bom imel na zapestju še uro Huawei Watch GT 3, ki jo odlikujejo številne zdravstvene in športne funkcije, slušalke Huawei FreeBuds 4 za lažje pogovore med vožnjo in prenosnik MateBook 14s, za različna opravila, od zapiskov, načrtov, pregleda e-pošte in konec koncev tudi ogleda kakšnega filma pred spanjem.

  Odlično Ciril, slišati je res neverjetno, želimo ti zanimivo in predvsem srečno pot!

  Najlepša hvala, sem prepričan, da bo nepozabno. 😊

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje