Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Simpatična Kaya Solo, ki jo večina pozna preko njenega YT kanala, se je spoprijateljila s novim prenosnikom Huawei Matebook 14s in nam razkrila, kako se pametne naprave prepletajo skozi njen vsakdan, in kako si enkrat tedensko namenoma vzame čas brez zaslonov, ko se sprosti z vožnjo, pisanjem ali ustvarjanjem – najraje ob klasični glasbi.

   

  Popelji nas prosim skozi povprečen dan Kaye Solo.

  Moj dan se začne dokaj pozno, okoli 9:00, ko si za prijetno prebujanje ogledam vsaj eno epizodo serije How I met your mother. Kmalu za tem se spravim do svojega računalnika, kjer preverim maile, splaniram Instagram objave in začnem s svojim ustvarjalnim dnem. Trenutno v času vlogmasa vse to tudi posnamem. Naročim kosilo, ga ob gledanju serije pojem, nato pa urejam videe in ostale vsebine, ki čakajo na objavo. Ker sem strastna gamerka, si zvečer nujno vzamem nekaj časa še za igranje video iger, preden se v postelji sprostim s knjigo in precej pozno zaspim.

   

  Kje najraje delaš? Si veliko v improviziranih pisarnah, ti delo bolje gre iz tople postelje?

  Nisem pristaš dela iz postelje, ker potem raje gledam Youtube videe, namesto da dejansko delam. Imam svojo “pisarno” v mojem majhnem stanovanju, kjer imam na laptop priklopljen še dodatni monitor, ki mi pomaga pri urejanju videev, zato vedno delam na istem mestu.

  Včasih se zgodi, da obiščem starše v Velenju in posledično delam iz svoje otroške sobe in takrat sem res hvaležna, da imam lahko s sabo laptop.

   

  Kaj je pri delu na terenu zate najpomembneje, da delo teče tako kot mora, in kaj je največkrat težava?

  Najpomembnejši mi je dober ekosistem, v katerega so povezani moj laptop, telefon, ura in slušalke. Po izobrazbi sem sicer računalniški tehnik, a nimam preveč potrpljenja in mi je res najpomembneje samo to, da vse enostavno deluje.

   

  Kaj je tisto, kar iščeš pri laptopu oz s čim te v trenutku osvoji?

  Da je zmogljiv in zanesljiv. Dam sicer veliko na dizajn, pomemben mi je videz naprave, a veliko bolj pomembno mi je, da se lahko nanj zanesem, sploh v teh norih dneh vlogmasa, ko nisem več prepričana, kdo se bo prekuril prej – jaz ali računalnik.

   

  Pa saj veš – lep videz ali vsebina? Ali je tu treba sklepati kompromis, ali je danes že mogoče zadostiti obema zahtevama?

  Dandanes ni več treba sklepati kompromisov pri videzu računalnika, je pa seveda odvisno, kaj je za nekoga estetsko. Nekomu so všeč robustni gamerski laptopi, meni pa je všeč preprost minimalizem. V notranjosti pa sta dandanes lahko oba enako zmogljiva.

   

  Imaš kdaj tudi dneve, ko vzameš dopust od vse tehnologije in kam pobegneš? Imaš kakšen hobi, kjer lahko vse pametne naprave pozabiš doma in v celoti odklopiš?

  Ker sem v mesecu, kjer objavljam vsak dan, si ne morem vzeti dneva popolnoma brez tehnologije, zato se zvečer vedno vsaj za kakšno uro pred spanjem odklopim in berem, pišem ali ustvarjam. Med letom je seveda drugače – vsaj 1 dan v tednu je tehnologija na pavzi. Kar je sicer težko, ker pogrešam video igre, a je vseeno pomembno, da še kdaj zadiham sveži zrak. Ne hodim sicer veliko v naravo, se pa grem kdaj pa kdaj vozit – takrat pa 100% ne morem imeti tehnologije v rokah.

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje