Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Združimo korake je vseslovensko gibanje, v katerem dm v sodelovanju s partnerji in podporniki ozavešča o pomembnosti uravnoteženega prehranjevanja otrok in spodbuja k aktivnemu življenjskemu slogu vse Slovence in Slovenke. Iniciativa bo potekala celo leto, priključite se ji lahko z nakupom izdelkov, s sodelovanjem na različnih športnih dogodkih in aktivnostih… S svojo participacijo boste tako pomagali pri zbiranju korakov namenjenim slovenskim šolarjem. Vaše korake bo dm pretvoril v donacijo, ki bo osnovnošolcem v izbranih krajih po Sloveniji pomagala k bolj zdravim prehranjevalnim navadam. V akciji z namenom lahko prvič sodelujete na 14. dm teku, zadnjo majsko soboto v ljubljanskem Tivoliju. Več o iniciativi Združimo korake in kako jih darovati lahko preberete tukaj.

  Z iniciativo Združimo korake želi dm spodbuditi večje zavedanje o pomembnosti uravnoteženega prehranjevanja otrok ter osnovnošolce nagovarjati k upoštevanju zdravih življenjskih navad. Z različnimi športnimi aktivnostmi in aktivacijami, ki jih bo dm organiziral skozi leto po celi Sloveniji, lahko prispevate k zbiranju sredstev, ki bodo namenjena darovanju prehranskih izdelkov iz ekološke pridelave in zagotavljanju pripomočkov za zabavne učne ure gospodinjstva 5. in 6. razredom izbranih osnovnih šol po Sloveniji.

  ”Pri dm želimo spodbuditi Slovence in Slovenke, da s svojim gibanjem prispevajo k izobraževanju in podpiranju zdravega načina prehranjevanja otrok. Nagovarjamo kar dve pomembni tematiki hkrati; gibanje, ki je nujno potrebno za zdrav način življenja, in razvoj zdravih prehranjevalnih navad naših otrok. S skrbjo za lastno zdravje in zadostno količino gibanja, pomagate, saj bomo pri dm vsak korak pretvorili v donacijo izdelkov zdrave prehrane in s tem želeli vplivati na razvoj dobrih navad bodočih najstnikov za nadaljnje življenje,” je o družbeno odgovorni iniciativi dejala Nataša Bogataj, vodja tržnega komuniciranja dm Slovenija.

  V Sloveniji vedno več debelosti med otroci in mladostniki 

  Dandanes ima v Sloveniji vedno več otrok težav s prekomerno telesno težo. Z njo naraščajo tveganja za razvoj zdravstvenih težav, pogosteje pa se pojavljajo tudi psihične težave zaradi negativne samopodobe. V Resoluciji nacionalnega programa o prehrani in telesni dejavnosti za zdravje 2015 – 2025 najdemo podatek, da zaradi obilice ponudbe nezdravih živil ter načina življenja v Sloveniji, debelost med otroci in mladostniki naraščaDelež čezmerno hranjenih in debelih otrok in mladostnikov se je v zadnjih tridesetih letih podvojil. Med otroci se pojavlja tudi sladkorna bolezen tipa 2, ki je bila še do nedavnega značilna za odrasle. Predvidena rast sladkorne bolezni med prebivalstvom je 3 % vsako leto.

  Združimo korake na 14. dm teku

  25. maja bodo tekačice iz cele Slovenije že 14. leto zapored tekle na 5 in 10 km dolgi tekaški progi v parku Tivoli v Ljubljani. Na dm teku boste med prvimi v Sloveniji lahko sodelovali v iniciativi Združimo korake in darovali svoje tekaške korake za višji cilj – upoštevanju zdravih življenjskih navad naših osnovnošolcev. Na 14. dm tek se lahko prijavite tukaj.

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje