Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Na terenu smo ujeli Tiborja Goloba, fotografa, ki je vpet v fotografiranja po vsem svetu, stalno v pogonu, potovanja pa so tako skoraj del njegovega vsakdana. Takšno delo je prav gotovo daleč od dolgočasne rutine, a se s slabim prenosnikom lahko kmalu spremeni v nočno moro. Oglejmo si, kako je Huawei Matebook 14s zanesljiv sopotnik in s čim je Tiborja najbolj navdušil.

  Kaj potrebuješ za čim bolj optimalno organizacijo svojega dela – vemo, da si moraš včasih improvizirano pisarno postaviti v restavraciji, hotelski sobi, v avtomobilu … Kako se spopadaš s tem, da vsak dan delaš praktično v drugi »pisarni«?

  Predvsem dobro in kakovostno baterijo prenosnika. Veliko sem na poti, doma in v tujini. Zato je delo tudi velikokrat z mano. Kar pomeni, da je eden bistvenih atributov prenosnika zmogljiva baterija. Matebook 14s mi pri polni delovni uporabi zdrži do 11 ur. Kar pride še kako prav, če ni možnosti polnjenja. To mi še toliko bolj olajša delo na letalu, ko imam časa za obdelavo fotografij na pretek in bi mi slaba baterija prenosnika močno prekrižala načrte. Druga bistvena lastnost, ki je prav tako pomembna zame, je resolucija ekrana in visoka ločljivost. Prenosnik uporabljam najbolj za urejanje svojih fotografij. Ločljivost na Matebook 14s je izjemna, saj je prikaz mojih fotografij še boljši in izjemno oster.

  Kaj je največkrat tisto, kar gre lahko narobe pri takšni improvizaciji pisarne? Morda nam lahko postrežeš z nekaj najbolj bizarnimi mesti, kjer si imel terensko pisarno?

  Delal sem praktično od vsepovsod. Od letališča, gostiln, hotelskih sob itd. Definitivno je pa bila najbolj nenavadna izkušnja do sedaj, ko sem obtičal sredi puščave v Egiptu, kjer daleč na okoli ni bilo nobene civilizacije, jaz sem pa mogel nujno urediti fotografijo in poslati naprej naročniku. Takrat se resnično zaveš, česa vsega je sposobna današnja tehnologija, in kaj nam omogoča.

  Kako ti delo olajša funkcija Share?

  Še ena izmed prednosti dela z napravami Huawei je opcija Share, ki mi omogoča hiter prenos datotek. To v praksipomeni, da ne potrebujem dodatnega nalaganja fotografij na različne serverje, ampak pridem do prenosa zelo hitro. Sploh, če se mudi ali ni dobrega siganala, je share najboljša možna rešitev.

  Kaj vidiš kot najuporabnejšo novost tehnologije, ki jo uporabljaš pri svojem delu in ti pomaga optimizirati delovne procese?

  Kot sem že omenil je baterija tista, ki zame pomeni ogromno. Pri prejšnih prenosnikih nisem imel dobre baterije in sem zaradi tega izgubil ogromno časa, ko bi že na poti lahko obdeloval fotografije. Brez elektrike sploh nisem mogel uporabljati prenosnika. Zato sem z Matebook 14s še kako zadovoljen. Dodatna prednost je, da je računalnik lahek in tanek. Če sem veliko na poti, je zelo priročno, da imaš lahek nahrbtnik in dodatna teža računalnika doda kar veliko obremenitev na hrbet. Matebook 14s je težek samo 1,45 kg, kar je ob vsej fotografski opremi, ki me spremlja vedno in povsod, resnično zanemarljivo.

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje