Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Glasba nas obkroža povsod. Če se sprehodimo po mestnih ulicah, lahko zaslišimo zven kitare, flavte, harmonike in včasih celo violine. Glasba poživi vzdušje v lokalih, kavarnah in restavracijah. Spremlja nas v nakupovalnih središčih in naredi vožnjo z avtobusom bolj zabavno. Brez nje pa ne gre niti v vadbenih središčih, kjer nam običajno hitri udarni ritmi pomagajo držati dober tempo med treningom.

  Če glasna glasba na zabavah enako misleče povezuje in jih druži, pa je na drugi strani nepogrešljiva v intimnih trenutkih ljudi, saj se ob njej sproščajo ali ovijejo v svoj svet sredi mestnega vrveža, ko si svojo glasbeno playlisto zavrtijo kar prek slušalk. Čeprav se glasbeni okus skozi leta, skupaj z odraščanjem, razmišljanjem, načinom življenja in vrednotami, spreminja, je neizpodbitno dejstvo, da smo ljudje in glasba eno.

  Znanstveno je dokazano, da glasba vpliva na naše počutje, zato intuitivno izbiramo takšno glasbo, ki nam ustreza. Vsak ima svoj okus in vsakemu da energijo drugačen glasbeni izbor. Prav na podlagi tega, kaj dvigne naše razpoloženje, običajno izberemo, kakšni glasbi želimo v določenem trenutku prisluhniti.

  S pravo glasbo do boljše koncentracije in sprostitve

  Poslušanje glasbe pa ni odlično le za trenutke zabave ali izboljšanje razpoloženja, temveč tudi za učinkovitejšo koncentracijo ali sprostitev po napornem dnevu. Da boste v svoji glasbi uživali v polni meri, si velja zapomniti, da imajo lahko dobro izbrane pesmi sproščujoč učinek, pomirijo um in celo pospešijo učni proces. Kakšen je mehanizem tega? Pri poslušanju glasbe se naš srčni utrip prilagodi utripu pesmi. Mirna glasba upočasni dihanje, zniža srčni utrip, krvni tlak in celo raven kortizola, stresnega hormona.

  Najbolj doživeto seveda lahko v glasbi uživamo, ko zunanji svet izoliramo in v ušesih slišimo le izbrane všečne ritme. Da bi to lahko dosegli tudi kadar smo na poti, seveda potrebujemo slušalke, po možnosti takšne, ki jih imamo lahko vedno s sabo in ne zavzamejo veliko prostora. Ob tem pa seveda ne zasedejo veliko prostora. Prav takšne je iskal uspešen glasbeni producent Raay, ki z glasbo diha vsako uro dneva.

  Raayja so popolnoma prevzele

  Tudi ko ne ustvarja v svojem studiu, namreč velikokrat prisluhne različnim skladbam, bodisi drugim uspešnicam bodisi svojim. »Včasih začutim pravi ritem skladbe, ki sem jo naredil, šele ko stopim iz studi, ko se malo odmaknem in vzamem kakšno uro odmora. Tako velikokrat preverim zvok zvečer, ko sem doma in takrat mi prav pridejo slušalke, ki jih imam vedno s sabo,« pravi Raay.

  Kot pravi, je pravo rešitev našel v novih brezžičnih stereo slušalkah Huawei FreeBuds 4: »V prvi vrsti so me navdušile s svojim neverjetno čistim zvokom in, kljub temu, da so brezžične in ušesne, z lepo definicijo basa. Osebno mi je to zelo pomembna lastnost, pri majhnih slušalkah pa je to redkost. Še bolj kot čistost zvoka sta mene prepričali globina zvoka in široka dimenzija, kar je za slušalke, ki jih daš v uho malce nepričakovano.«

  Nikoli ga ne pustijo na cedilu

  Ker je veliko na poti in raznoraznih sestankih, pa ga je navdušilo tudi dolgotrajno delovanje slušalk. »Če je na prvem mestu kakovost, je na drugem trajanje baterije. Baterija traja približno 20 ur in do zdaj me še niso pustile na cedilu. Tudi udobje slušalk me je presenetilo v pozitivnem smislu! Zelo lepo se usedejo v uho. Material je udoben, slušalke izpadejo frajersko, če sem iskren. Definitivno pa me je bolj presenetilo trajanje baterije – če že moram primerjati. Udobnost nošenja sem od Huaweia nekako pričakoval,« navdušeno razloži Raay.

  Tako ima glasbo vedno na dosegu roke, ne glede na to kje se nahaja in za preverjanje kakovosti zvoka ne rabi biti nujno v svojem studiu. »Slušalke FreeBuds 4 sicer zadnje čase uporabljam tudi, ko pridem do določenega koraka v procesu produciranja glasbe in moram zvok preveriti tudi na manjših slušalkah. Ali pa, ko se mi enostavno ne ljubi cele dneve imeti na glavi studijskih slušalk. Kakšne 2, 3 ure, ko recimo primerjam različne zvoke, takrat raje uporabljam FreeBuds 4, kot pa studijske slušalke,« Raay razloži, kako so postale tudi nepogrešljiv del njegovega ustvarjanja.

  Takrat mu prav pride tudi funkcija odpravljanja hrupa, ki jo nove Huaweieve slušalke obvladajo – poleg tega pa jih odlikuje še tehnologija AEM, ki omogoča prilagajanje obliki ušes uporabnika. Tako znajo slušalke samodejno poskrbeti za optimalne nastavitve pri odpravljanju motečega zunanjega hrupa za čim večji užitek pri poslušanju glasbe. Raay pravi, da funkcijo koristi predvsem zato, ker je z njo zvok bolj ‘basast’: »Bolj ali manj delam sam, ampak zagotovo mi pa pride prav, ko imam kakšno družbo in kakšen komad poslušamo skupaj. Odpravljanje hrupa je zelo dobro fokusirano na izvor hrupa, pa tudi glasnost samo lahko prilagajamo.«

  Če torej želite tudi vi imeti tako poskočen in energičen korak kot Raay, ste zdaj izvedeli njegov skrivni recept. Dobra glasba na vsakem koraku!

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje