Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Podjetje Huawei Consumer BG je sporočilo, da je njihov monitor MateView, ki je po ceni 699,99 € že na voljo v Sloveniji, prejel prestižno nagrado Red Dot 2021. Žirija, v kateri je približno 50 strokovnjakov s področja oblikovanja izdelkov, je pohvalila njegovo impresivno estetiko z obsežnim naborom funkcij.

  Nagrada Red Dot Design že od ustanovitve leta 1955 velja za eno najbolj verodostojnih na področju industrijskega oblikovanja. Podeljujejo jih v 49 kategorijah izdelkov in so med številnimi drugimi dejavniki dokaz inovativnosti, funkcionalnosti in splošne kakovosti. Nagrada dokazuje Huaweiev sloves vodilnega ustvarjalca elegantnih in kakovostnih premijskih izdelkov in kaže na uspešen vstop podjetja na trg računalniških monitorjev.

  MateView, katerega je Huawei skupaj z igričarskim modelom MateView GT predstavil v začetku meseca junija, je samostojni računalniški monitor z 28,2-palčnim (71,6-centimetrskim) zaslonom razmerja 3:2 in ločljivostjo 3840 x 2560 pik. Monitor podpira 98 % barvnega spektra DCI-P3[1] in 100 % sRGB, z natančnostjo barv ΔE <2[2] v načinu DCI-P3 oziroma ΔE <1 v načinu sRGB.

  Zaslon je nameščen na stojalu edinstvene oblike, saj je Huawei kot prvi v industriji uporabil integriran po višini nastavljiv nosilec, ki po mnenju žirije Red Dot harmonično združuje zvočnik in vmesnike. Zasnova omogoča tanjši zaslon in minimalno debelino robov, zato monitor odlikuje impresivno 94-odstotno[3] razmerje med zaslonom in telesom naprave. Poleg tega tečaj iz nerjavečega jekla, ki povezuje ploščo s stojalom, omogoča preprosto prilagajanje optimalne višine in nagiba že z enim samim prstom.

  Monitor se prav tako ponaša še z drugimi edinstvenimi oblikovalskimi elementi, vključno z intuitivno na dotik občutljivo površino (Smart Bar) in prepoznavanjem potez. S tem je na voljo povsem nov način interakcije z zaslonskim menijem (OSD) za prilagajanje nastavitev slike in glasnosti zvočnika. Huawei MateView podpira žično in brezžično povezovanje, zato ga je enostavno povezati s prenosnimi in tabličnimi računalniki ter pametnimi telefoni. Oblikovalske značilnosti, zaradi katerih je Huawei prejel nagrado Red Dot, ne odražajo le nenehnega napredovanja na področju oblikovanja izdelkov, temveč tudi na uspešen vstop na trg računalniških monitorjev z izjemnim načinom upravljanja naprave in njenim neprimerljivim elegantnim oblikovanjem.

  Opomba urednikom: »Monitor MateView združuje impresivno estetiko s celovitim naborom funkcij. To je razvidno iz stojala, ki harmonično povezuje zvočnik in vmesnike«. Več informacij o nagradi najdete na povezavi www.red-dot.org/project/huawei-mateview-52524.

  Širok ekosistem naprav

  Poleg odličnih pametnih ure serije Watch 3, Huawei slovenskim uporabnikom nudi še številne druge nove naprave, od tabličnega računalnika MatePad 11 in pravih brezžičnih stereo slušalk FreeBuds 4, do pametne zapestnice Band 6 in računalniškega monitorja MateView.

  Pred začetkom novega šolskega in študijskega leta, pa so pri Huaweiu pripravili še atraktivno ponudbo BACK TO SCHOOL, ki prinaša vrhunske naprave po odličnih cenah. V ponudbi boste našli številne pripomočke, ki vam lahko olajšajo delo in učenje, med drugim prenosne in tablične računalnike, telefone P40 lite, slušalke FreeBuds 4i in pametne ure Watch GT 2 ter Watch Fit.

  Sodelujte v raziskavi o delu na daljavo!

  Nove tehnologije so ljudem omogočile delo in učenje z različnih krajev. Prišlo je tudi do razvoja novih delovnih mest in delovnih navad, zato se je pomen pripomočkov v obliki tabličnih in prenosnih računalnikov močno povečal. Delo na daljavo omogoča večjo prilagodljivost delovnega časa in delovnega mesta, vpliva na delovno vzdušje, ker daje več svobode, hkrati pa omogoča tudi možnost izbire naprave, s katero boste najlažje opravili delovna opravila.

  Smo Slovenci naklonjeni delu na daljavo? Katere tehnološke pripomočke uporabljate, ko delate od doma?

  Veseli bomo vaših odgovorov na vprašanja v anketi, ki jo najdete na tem mestu: https://forms.gle/oN1NQKWbxxUeatCp9

  [1] 98 % vrednosti barvnega spektra DCI-P3 pomeni tipično vrednost. Monitor prav tako podpira 100 % prikaz spektra sRGB, oba načina pa sta dostopna v nastavitvah naprave.

  [2] Meritve, ki predstavljajo povprečne vrednosti ΔE, so bile narejene v laboratorijih podjetja Huawei. Prikaz barv je lahko drugačen, odvisen od časa uporabe monitorja in načina merjenja.

  [3] Podatek je pridobljen v laboratorijih podjetja Huawei in predstavlja razmerje med uporabnim (vidnim( delom zaslona in to površino z robovi okoli zaslona. Dejansko razmerje se lahko razlikuje.

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje