Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Pogosto za situacije v katerih se znajdemo krivimo druge, ne zavedamo pa se, da je potek in razplet dogodkov v večji meri odvisen od nas samih – od tega na kakšen način zaznavamo stvari in se na njih odzivamo.

  Naše predstave so naša resničnost

  Kako pomembna je moč misli in predstav lahko prikažemo na dveh resničnih primerih. Prvi primer izhaja iz nehumanih poskusov, ki so jih na ljudeh izvajali med drugo svetovno vojno. V dotičnem poskusu so posameznikom zavezali oči, prerezali žilo na roki in jim po roki polivali vodo. Ti ljudje so bili v nekaj minutah mrtvi, saj so verjeli, da na tla kaplja njihova kri in ne voda. Drugi primer vključuje človeka, ki se je zaprl v nedelujočo hladilnico, a so ga zjutraj kljub temu našli mrtvega z vsemi znaki podhladitve.

  Iz navedenih primerov lahko sklepamo, da naše predstave predstavljajo resničnost za naše možgane in naš celotni organizem, ki se na to ustrezno odzoveta. V zgornjih primerih so bile predstave zelo neprijetni občutki, ki so se stopnjevali do te mere, da je organizem ugasnil in je človek umrl. Če je torej moč naših misli tako močna, da lahko sami sebe umorimo s predstavami, kaj lahko potem storimo, da s predstavami izboljšamo kvaliteto svojega življenja.

  Kako ustvariti pozitivne predstave

  Pomembno je, da predstave v nas potencirajo občutek ugodja, zadovoljstva in veselja do te mere, da nas navdihujejo in polnijo z življenjsko energijo. Ko smo dobre volje je amplituda elektromagnetnega valovanja srca 60-krat močnejša od amplitude valovanja možganov,  kar pomeni, da dobro počutje pri ljudeh pomeni glavni vir energije v telesu.

  Glede na to, da vsak izmed nas ve kaj je tisto kar v njem vzbudi dobre občutke in pozitivne predstave, lahko enostavno najdemo tisto frekvenco (vibracijo) delovanja, kjer se počutimo fantastično. To lahko storimo ne glede na dogajanje v okolici, saj predstave in občutki izhajajo iz naše notranjosti. Z uporabo pozitivnih predstav lahko sami sebe spravimo v optimalno delovanje v situacijah, kjer bi drugače odpovedali.

  Trening

  Za uporabo pozitivnih predstav v vsakdanjem življenju in v vseh situacijah je potreben trening, saj se nobena sprememba ne zgodi čez noč. Pomembno je, da začnemo pozitivne predstave uporabljati zavestno na zavednem delu. Po določenem času na podlagi izkušenj, discipline in navad pridemo do točke, ko začnemo pozitivne predstave uporabljati tudi nezavedno ter s tem spremenimo naš vedenjski vzorec. Na ta način ustvarimo plodna tla za kvalitetno življenje ne glede na to v kakšnih situacijah se znajdemo.
  Vljudno Vas vabimo na odlično praktično delavnico: »VI SAMI ste ustvarjalci svojega uspeha«, ki bo potekala 5. marca 2016. Vse informacije o delavnici najdete tukaj.

   

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje