Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Se spomniš, ko si bila tik pred dvajsetim letom? Mogoče si bila prepričana, da boš v naslednjih letih hodila na sanjski faks, imela popolno službo, žurala in potovala po Evropi. Če se tvoje sanje niso ravno uresničile, nič hudega! Še vedno lahko delaš na tem, da jih uresničiš. Morda so se tvoji cilji spremenili, ti se še vedno iščeš in si želiš drugih stvari. Nekaj pa je takšnih, ki jih preprosto moraš dati na seznam “Nujno pred 30-tim”. In zate imamo popoln seznam stvari, ki ga poskusi uresničiti do velikega rojstnega dneva!

  prijateljice

  Čas je za seznam “Nujno pred 30-tim”!

  1. Odpotuj popolnoma sama

  Če to še nisi odkljukala s seznama, potem je čas za načrtovanje nepozabnega oddiha! Potovanje, na katerega se odpraviš sama, ti bo zagotovo pomagalo stopiti iz točke udobja, odkriti samo sebe in ti dalo izkušnje, ki jih zagotovo ne bi dobila, če bi se na dopust odpravila še z nekom. To je odlična priložnost, da še bolje spoznaš sama sebe, zbistriš misli, odkriješ še kakšno strast v življenju in se prisiliš, da spoznaš druge ljudi.

  2. Začni šparati

  Pa naj bo to za življenje po upokojitvi ali pa za nekaj v tvojih tridesetih. Naredi si uslugo in začni varčevati že danes, verjemi, da si boš čez nekaj let zelo hvaležna! Četudi privarčuješ na mesec pet evrov, bo to čez 10 let lep kupček denarja.

  3. Upaj si!

  Govorimo o adrenalinski izkušnji. Če si ena izmed tistih, ki jo je strah in ti je bolj všeč to, da si zmeraj v nekakšnem varnem balonu, iz katerega ne stopiš, saj je tako lažje, ti resnično svetujemo, da si na seznam Nujno pred 30-tim! dodaš vsaj eno stvar, ki ti bo pognala kri po žilah in verjemi, da se boš po njej počutila polno življenja in popolnoma navdušena! Odpravi se na zipline, plavaj z morskimi psi ali pa skoči s padalom.

  4. Vstopi v 30-ta s plusom na računu

  Naj bo tvoj cilj, da boš v 30-ta stopila brez minusa in dolgov. Naredi načrt, delaj in predvsem ne pozabi na točko 2 (varčevanje!).

  5. Obišči glasbeni festival

  Nujno, nujno moraš vsaj enkrat obiskati festival po tvojem okusu! Pa naj bo to pri nas ali v tujini (še boljše!), izberi si takšnega, ki ti bo zaradi najljubših bandov ostal v nepozabnem spominu! Zakaj ne bi bila to ena izmed stvari, ki jih moraš narediti pred 30-im? Uživanje, sprostitev, nora glasba, super družba in nepozabna dogodivščina!

  6. Včlani se v klub

  Nimamo v mislih tistih iz srednje šole, ampak nekaj, kar te resnično zanima in je ena izmed velikih strasti v tvojem življenju. Možnosti za nov hobi je nešteto – tečaj šivanja, bralni krožek, salsa, boks, tečaj fotografije, igranje kitare …

  7. Privošči si

  Pa naj bo karkoli! Računalnik, Chanel torbica ali pa vikend prestižni Spa oddih 5*, karkoli že je – zaslužiš si!

  8. Nauči se opravičiti

  Težko je priznati, ko nimaš prav. Če še nimaš te dobre navade, je čas da to postane! Ljudje te bodo bolj spoštovali, če boš priznala napako in se opravičila.

  9. Odpusti si

  Ni pomembno samo, da znaš odpustiti drugim, ampak tudi sama sebi. Spoznati, da si naredila veliko napako, ker si zavrnila ponudbo za najboljšo službo (verjamemo, da je bilo z namenom), ni konec sveta! In to velja na splošno. Človeško je, da si jezna nase, ampak le za nekaj časa. Pomembno je, da se zavedaš, da bi lahko morda drugače ravnala, ampak to te okrepi in s tem samo rasteš. Preprosti preboli in pojdi dalje. Življenje je prekratko!

  10. Nauči se kuhati

  Vrži se v raziskovanje receptov in izberi za začetek 10 jedi. Prej ali slej ti bo prav prišlo, če ne zase, pa za kakšne posebne priložnosti. In ko boš enkrat začela resno kuhati, verjemi da boš v njem začela tudi uživati!

  11. Poskrbi za svoje zdravje

  Zdaj si že dovolj stara, da bi se morala zavedati posledic vseh škodljivih stvari, ki jih morda uporabljaš, ješ ali piješ! Znebi se cigaret, zamenjaj energijske pijače in vodko s kozarcem vina, pij veeeeliko vode in jej več zelenjave in sadja.

  12. Nauči se nov jezik

  Predstavljaj si, kako prefinjeno bi bilo, če bi znala francosko ali pa špansko! Učenje novega jezika je vedno dobra ideja, saj treniraš možgane, spomin, poleg tega pa ti odpre nova vrata. Nikoli ne veš, kako prav ti bo prišel v karieri ali pri spoznavanju novih ljudi. Izberi si jezik tiste države, v katero si želiš odpotovati. Kako zelo noro dobro bo, ko boš odpotovala in dejansko znala naročiti tortico v njihovem jeziku? In starejša ko boš, težje se ti bo naučiti nov jezik, zato je zdaj idealen čas, da začneš!

  13. Poslovi se od sramežljivosti v postelji

  Partnerju zaupaj svoje fantazije! Naj fantazije iz erotičnih romanov postanejo resničnost. Še posebej, če si s pravim partnerjem, ki mu zaupaš in ga ljubiš, bi morala biti z njim popolnoma svobodna, sproščena in mu brez zardelosti povedati, kaj bi si v postelji še želela. Šeškanje, seks v javnosti, seks v troje … Zakaj pa ne? Če ima on podobne fantazije, si predstavljaš, kakšen orgazem te čaka, če jih bosta uresničila?

  14. Knjigo v roke

  Postavi si cilj, koliko knjig bi želela prebrati do 30-tih Lahko je 5, 35 ali pa 100. Samo, da si spet vzameš čas za branje. Ko se boš enkrat spet vrgla v branje, verjamemo, da boš težko nehala. Spusti kakšno epizodo, odklopi se od telefona za kakšno uro in si spočij oči in misli ob prebiranju odlične knjige!

  15. Znebi se službe, ki je ne preneseš

  Dvajseta so najboljši čas, ko lahko narediš kakšno napako v karieri. Pravzaprav je celo pričakovano. A obenem je čas, da poskusiš kaj novega in stremiš k tvojim idealnim ciljem. Če se trenutno res slabo počutiš v službi, takoj začni iskati nekaj drugega. Preizkusi več služb, nabiraj si nove izkušnje, vse dokler ne boš prišla do točke, ko si boš rekla: To je to. Ko se boš zjutraj zbudila in se v službo odpravila s pozitivno energijo.

  16. Trening, trening, trening

  Telovadba naj postane tvoja življenjska rutina – ne samo da boš zdrava, tudi fit in seksi boš! Poišči vrsto vadbe, ki ti najbolj leži, ki ti ni mučna in te resnično sprosti. Fitnes, zumba, tek, ples, boks, plavanje, karkoli, samo, da skrbiš za svoje telo in zdravje.

  17. Vzdržuj prava prijateljstva

  Ko smo bili v srednji šoli, smo imeli sto prijateljev. Z leti se ta krog zelo zmanjša, saj spoznaš, da jih potrebuješ le nekaj par – in to so tisti pravi prijatelji, ki bodo v tvojem življenju za vedno. Seveda imaš tudi kolegice, s katerimi se družiš, a najboljša prijateljica je tista, s katero moraš vzdrževati odnos, tako kot s svojim partnerjem. Tudi v njo moraš vložiti čas! Ceni takšna prijateljstva in jih ne jemlji kot samoumevna.

  18. Nauči se organizacije

  Morda se sliši čudno, a to je zagotovo vrlina, ki ti skozi celo življenje prihranila veliko časa in denarja. Svetujemo ti, da si kupiš mesečnik, zapisuješ dogodke, obveznosti, morda kakšne kreativne ideje in mu redno slediš. Življenje bo bolj preprosto!

  19. Uživaj v malenkostih

  Življenje zna biti v določenem obdobju bolj stresno, pridejo časi, ko imaš tisoč problemov, čas, ki te zaradi hitrega ritma življenja povozi in ko že komaj čakaš na vikend oddih. To se dogaja vsem, a pomembno je, da še posebej v takšnih dnevih ne spregledaš manjših in velikih dobrih stvari, ki se ti dogajajo oziroma zgodijo. Pozitivne malenkosti so pomemben del tvojega življenja. Samo pomisli na današnji dan. Naštej pet današnjih stvari, ki so te osrečile, polepšale dan, nasmejale ali pa te osrečujejo. Poljubček partnerja, dober klepet s prijateljico ob kavi, noro hud outfit, v katerem si se danes res super počutila, luškan fant, ki se ti je nasmehnil na troli, zdravje staršev, odličen obrok, našla si pesem, ki je ne moreš nehati poslušati, napad smeha s sodelavko v službi in še in še bi lahko naštevali. Začni ceniti tudi manjše stvari in uživaj v vsaki sekundi!

  20. Organiziraj zabavo desetletja!

  Zakaj pa ne? Tvoj 30. rojstni dan organiziraj kar sama. Naj bo zabava točno takšna kot si želiš, z veliko dobro hrane in pijače, opremljena pa naj bo po tvojem okusu in z veliko, veliko balonov. Odpravi se v shopping, privošči si čudovito obleko, v kateri se boš počutila samozavestno in seksi, in se zabavaj kot še nikoli do zdaj!

   

  zabava

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje