Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Eden izmed lepih načinov, kako preživeti več kakovostnega časa s svojimi otroki, je zagotovo piknik, ki otrokom vedno predstavlja noro zabavo, igro ter spoznavanje narave. Prinašamo nekaj nasvetov, kaj vzeti na piknik, ki bo ustvaril nepozabne spomine, hkrati pa zanje ne boste zapravili gore denarja.

  Ljubka košara za čudovit piknik

  Za nošenje hrane so idealne velike košare ali leseni kovčki. Namesto posode dajte vanje plastične kozarčke in krožnike ter pribor. Otroci obožujejo pisane krožnike, slamice in podobne zabavne reči. Ne pozabite na papirnate serviete ter vlažne robčke.

  Hrana in pijača sta najpomembnejši

  Za uživanje v naravi izberite enostavne jedi, ki zaradi toplote ne bodo izgubile kvalitete ali se pokvarile. Za čiste rokice je odlična hrana imenovana »finger food«, kot so miniaturni sendviči, zrezki, pečeni koščki mesa, ali pa mlečni izdelki Milk Tiger iz Zotta, ki vsebujejo sveži sir za rast in okusne mlečne deserte. Še posebej so priročni sirni prigrizki Milk Tiger z zabavnimi motivi živali, saj so brez hlajenja obstojni do osem ur. Od zelenjave in sadja pa so odlični češnjevi paradižniki, paprika, kumarice, jabolka in banane. Pri pijači pa izbirajte male plastenke negazirane pijače.

  Za popolno vzdušje

  Pravo vzdušje na pikniku prav gotovo pričara odeja s škotskim vzorcem, ki ima na zgornji strani volneno ali bombažno blago, spodnja stran pa je obložena z nepremočljivo plastjo. Na pikniku sicer lahko uporabimo katero koli odejo, ki jo podložimo s plastično folijo. Da bo izbrani prostor na trati še lepši, pa ga lahko tudi okrasite: napihnite nekaj balonov, naredite baldahin ali postavite mini šotorček namenjen igri.

  Za obilico veselja

  Uspeh piknika je odvisen od tega, koliko veselih iger boste igrali z otroki. Igre naj bodo preproste, vendar zanimive in drugačne. Lahko se malo vrnete v preteklost in poskusite stare igre, kot so tek po eni nogi, tek v vreči ali pa tek z jajcem na žlici. Za malo starejše otroka pa so primerne tudi igre s kartami, kot so enka, črni petek, igra spomin, ali pa lahko poskusite z nogometom, balinanjem, metanjem frizbija, ali igro badmintona. Verjemite, da bo veliko kričanja, skakanja in veselja vaših otrok.

  Ne pozabite

  Da boste lahko še dolgo uživali v čisti naravi, seveda tudi na piknikih varujte okolje in s sabo vzemite še vrečke za smeti. Ne pozabite še na kremo za sončenje, klobučke in tanke majice z dolgimi rokavi. Poskrbite za naravno zaščito proti komarjem in klopom, vzemite pa tudi blažilni gel v primeru pika. Manjša prva pomoč z obliži tudi ne zasede veliko prostora v vaši torbi.

  Naj bo piknik vedno v lepem spominu in naj se zabave prične!

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje