Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Vinska klet Zlati grič je znova navdušila vinske strokovnjake, tokrat na prestižnih tekmovanjih Berliner Wein Trophy in Asia Wine Trophy. Na prvem je na najvišjo stopničko zmagovalnega odra stopila Konjiška penina bela, na drugem pa se je s srebrom okitil Konjičan+Sauvignon.

  “Zelo smo veseli, ko naše vino doseže dober rezultat v okoljih, kamor si želimo razširiti prodajo.  Konkurenca je danes izjemna in dobro se zavedamo, da bomo lahko uspešni samo, če bodo vina izvirno izražala lokalno sortnost, karakter rastišča in obenem zadovoljevala internacionalni okus kupca. S temi medaljami dobivamo novo potrditev, da sta način dela in izbrana smer prava, je pa pred nami še veliko izzivov,” je ob izjemnem mednarodnem uspehu povedal direktor Vinske kleti Zlati grič Silvo Žižek.

  In nagrajeni vini sta …

  Na Berliner Wein Trophy so priznani vinski strokovnjaki iz vsega sveta zlato medaljo nadeli iskrivim mehurčkom Konjiške bele penine. Izpostaviti velja karakter osnovnega vina, ki ga daje sorta Beli pinot, navdušuje pa bogata večplastna aroma in predvsem svežina, ki jo ta penina ohranja kljub dvoletnemu mirovanju za debelimi zidovi peninske kleti v Žički kartuziji. Iz Vinske kleti Zlati grič sporočajo, da je ta penina, pridelana na tradicionalen način, zaradi svoje svežine in sortnosti popoln izbor za aperitiv ali spremljavo ob hrani.

  Na Asia Wine Trophy, ki poteka v sklopu Asia Wine Week, je 150 mednarodnih strokovnjakov, ki so ocenili preko 4000 vin, srebrno medaljo podelilo vinu Konjičan+Sauvignon. Enologu je uspelo nežnost in eleganco uravnotežiti z živahnostjo pookusa  sauvignona, zato vino deluje zelo sveže in pitno. Vino  bo svojimi elegantnimi, svežimi in uravnoteženimi vibracijami popolna dopolnitev lahkih zelenjavnih jedi. Na tem mestu bi vas želeli povabiti v Vinsko klet Zlati grič med 2. in 15. septembrom, ko si boste lahko to aromatično vino omislili po posebni ponudbi: 5+1 gratis.

   

   

  Foto: Shutterstock

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje