Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Juhuhu, veseli december je tu! Ker so nas ukrepi za varovanje zdravja oropali čarov kuhanega vina, je morda to dober povod, da se priprave lotite sami. V družbi družine ali prijateljev, v udobju domače dnevne sobe, ali na sprehodu po mistično meglenih okrašenih ulicah – izbira je povsem vaša!

  Časi, ko smo verjeli, da je za kuhano vino dovolj dobro katerokoli najcenejše vino, saj mu bomo tako dodali konkretno količino sladkorja in začimb, so že zdavnaj mimo. Vinska klet Zlati grič vam nudi čudovito izbiro vin, s katerimi se lahko razvajate skozi celo leto, za kuhano vino pa vam še posebej priporočajo renski rizling ali chardonnay.

  Glede dodajanja agrumov kuhanemu vinu, nekako velja pravilo, da se k belemu bolje podajo limone in limete, k rdečemu pa pomaranče – pazite, da izberete takšne, kjer je za uživanje primerna tudi lupina.

  Belo vino nam pričara lažje, nežnejše različice kuhanega vina z bolj kiselkasto osnovo, v kateri se zaznavajo citrusi in muškatni orešček. Čudovito se bo v kuhano vino podal ingver (najbolje kar sveža korenina), lahko pa dodate še z vanilijev strok za bogatejšo aromo. Z muškatnim oreščkom previdno, saj bo okus s toploto poudarjen, če vam je ljubša malce ostrejša nota, pa lahko dodate mleti poper, ki z ostrino kompenzira izgubljeni alkohol.

  Najbolj drznim predlagamo, da dodate lovorjev list, brinove ali posušene bezgove jagode. Za slajenje lahko posežete po rjavem sladkorju, ki bo pričaral malce karamelne note, agavinem sirupu ali celo medu (tega dodajte, ko se vino že malce ohladi). Prijetno zimsko sadno aromo vam bodo poleg agrumov pričarale še rozine in brusnice!

  Tako, predlagali smo vam kar nekaj malce inovativnejših dodatkov za kuhano vino, sedaj pa hitro ustvarite svojo najljubšo različico in seveda ne pozabite na ključno sestavino – dobro družbo!

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje