Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Prazniki so pred vrati! S seboj prinašajo vso otroško čarobnost, razposajenost in pričakovanje. Družina se zbere za obloženo mizo, zvečer skupaj pričaka Božička, ustvarja nove spomine in se zabava ob anekdotah iz preteklosti.

  In še druga, malce manj čarobna, hektična plat praznikov – nakupovanje daril oz. bolje rečeno pomanjkanje idej za darila, gneča v nakupovalnih centrih, brezglavo nakupovanje, ko smo brez idej, a darilo enostavno moramo kupiti. Nič kaj prijetna uvertura v božično-novoletne praznike, kajne?

  Dejstvo je, da moramo obdarovanca precej dobro poznati, da lahko poskrbimo za kar najlepše darilo, ki mu bo všeč in bo predvsem uporabno. Kako preživlja svoj prosti čas, kaj ima rad, kakšno glasbo posluša, morda rad hodi v kino ali na koncerte, se ukvarja s kakšnim športom ali se raje vrti po kuhinji? Nedvomno vsakdo uživa v svojem prostem času, ko se mu nikamor ne mudi, ko se lahko sprosti in uživa v udobju svojega doma. Trenutek, ko pridemo domov, sezujemo čevlje in se preobujemo v copate, je prav gotovo eden slajših. Pa pomislimo – kakšni so vaši copati? Eni tistih, ki jih kupite v paketu 3 + 1 gratis? Kolikokrat jih operete? So dovolj topli tudi v zimskih dneh, ko nas mraz najprej požgečka prav v stopala?

  Kaj si pravzaprav želimo od udobnih copat?

  Vsekakor tega, da bodo z nami več let. Da se enostavno čistijo, so topli in udobni, da nam v njih ne drsi in se nas lepo oprimejo. Nenazadnje pa tudi, da so lepi.

  Vse te lastnosti so lepo ujeli v ara copatih. Na voljo so v različnih oblikah naravnega volnenega filca. Volna je znana po svoji neverjetni prilagodljivosti in greje, ko nam je hladno oz. hladi, ko je pretoplo. Prepoznana je kot najbolj zračna tkanina, ki je na voljo. Zračnost se uporablja za opis, kako se neko vlakno ali tkanina odzove na toploto, še posebej na toploto telesa. Materiali, ki jim zračnosti primanjkuje, toploto zadržujejo ob koži, kar povzroča pregrevanje in posledično prekomerno potenje. V hladnem okolju pa se pot na koži ohladi in zato nas zebe. Volna na toploto odreagira tako, da jo ujame v svoja vlakna. Višja kot je temperatura telesa, več toplote vlakna ujamejo. Enako kot toploto volna absorbira tudi vlago.

  copati ara

  Del zračnosti volne prihaja iz njene izjemne naravne lastnosti, da preko svojih vlaken odvaja vso vlago in jo nato sprošča na površje. Volna je za 22 odstotkov bolj vpojna kot na primer bombaž in lahko absorbira količino vlage, ki ustreza kar 30 % njene teže, preden pride do izhlapevanja. Suši se 7 krat hitreje kot drugi materiali. Pot se zato hitro vpije vanjo in bakterije, ki povzročajo neprijetne vonjave, nimajo pravih pogojev za razvoj. Antibakterijsko deluje tudi kombinacija maščobnih kislin, ki jih vsebuje volna, saj te nevtralizirajo neprijetne telesne vonjave. Glivice se najhitreje razvijajo v vlažnem in toplem okolju. Ker volna hitro vpije vlago in ker preprečuje pregrevanje telesa, pa glivice nimajo več pogojev za prekomeren razvoj.

  In čiščenje? Hladni in vlažni večeri bodo kot nalašč za »pranje« vaših copat – preprosto jih za nekaj ur pustite na balkonu ali terasi, kjer bo vlaga iz ozračja iz copat potegnila vonj, ki je sicer ujet v vlaknih. Copati bodo osveženi in čisti.

  Podplat iz nedrsečega in trpežnega materiala bo poskrbel za zanesljiv korak na vseh površinah. Najboljša novica pa je, da so na voljo v čudovitih barvah: mistično ali grafitno sivi, nočno modri ali božično rdeči. Za ljubitelje klasike imajo enobarvne, izbirate pa lahko tudi med šaljivimi in zimskimi motivi. Vsekakor se najde par ara copat za vsakogar.

  Potrebujete le še darilno pentljo in vaše darilo je pripravljeno za pod jelko!

  Ara copate najdete na prodajnih mestih Ara Shop, Mass, Maximarket, Kopitarna, Ars, La Scarpa, Pami in drugih. Novostim lahko sledite na njihovi facebook strani, del zimske kolekcije pa si oglejte v katalogu.

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje