Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  V Evropi sta zdaj na voljo dva modela The Wall, s čimer Samsung utrjuje svojo vodilno vlogo na področju virtualnega produkcijskega studia XR.

  Ljubljana – 26. september 2023 – Podjetje Samsung Electronics potrjuje svojo zavezanost prihodnosti virtualne produkcije z najnovejšo serijo digitalnih prikazovalnikov. The Wall za virtualno produkcijo (ime modela: IVC) je zdaj na voljo v Evropi. Med 15. in 18. septembrom je bil The Wall razstavljen tudi na sejmu IBC 2023, ki je potekal v Amsterdamu na Nizozemskem in je navdušil obiskovalce. The Wall predstavlja nadgradnjo severnoameriške različice, ki je bila napovedana na sejmu InfoComm 2023.

  “The Wall za virtualno produkcijo filmskim ustvarjalcem, producentom in studiem odpira vrata k neomejenim možnostim, saj povečuje digitalne učinke, hkrati pa omogoča lažje, hitrejše in stroškovno učinkovitejše ustvarjanje virtualnih vsebin,” je dejal Hoon Chung, izvršni podpredsednik oddelka za vizualne zaslone pri podjetju Samsung Electronics. “Vsaka funkcija je bila izbrana tako, da omogoča podjetjem v različnih panogah, da se podajo na pot ustvarjanja virtualnih vsebin s kakovostjo brez primere.”

  Samsung vodilna tehnologija vizualnih zaslonov zagotavlja zmogljive produkcijske možnosti, ki širijo resničnost. Produkcijski studiji lahko z izjemno velikimi video stenami LED ustvarjajo virtualne vsebine in jih povezujejo s tehnologijo vizualnih učinkov v realnem času ter tako zmanjšujejo čas in stroške produkcije vsebin. The Wall za virtualno produkcijo je vodilni v tovrstni uporabi in lahko okrepi projekte z dodajanjem realističnih podrobnosti, tekstur, volumna in odtenkov barv v virtualna okolja za ustvarjanje vsebin. Nove možnosti modelov IVC, P1.68 in P2.1, vključujejo območje ukrivljenosti, ki se lahko raztegne do 5800 R, kar ustvarja bolj realistično vidno polje. Zaslon ima tudi posodobljeno funkcijo genlock, ki ohranja steno usklajeno s signali sistema, zato ni izpadlih ali podvojenih okvirjev. Ta možnost, skupaj z izboljšano funkcijo faznega zamika, ki prilagaja časovni zamik med kamero in zaslonom, zagotavlja popolno sliko.

  Za čim bolj natančen in dosleden prikaz barv ima stena za virtualno produkcijo 3D preglednice (LUT) za korekcijo barv, obdelavo barv HDR s širokim obsegom in prilagajanje barv med posameznimi ohišji ali moduli. Medtem integrirana programska oprema za upravljanje virtualne produkcije (VPM) in njen intuitivni vmesnik omogočata enostavno in učinkovitejše upravljanje zaslona ter omogočata najvišjo možno kakovost slike v virtualnem produkcijskem okolju. Program VPM lahko zazna in odpravi tudi vse morebitne težave povezane z LED.

  Poleg tega je The Wall za virtualno produkcijo zasnovan za vsako studijsko okolje, ne glede na to, kako velik mora biti. Naj gre za obsežni studio ali studio XR, The Wall za virtualno produkcijo omogoča produkcijo izjemno poglobljenih vsebin.

  “Navdušeni smo, da lahko na letošnjem sejmu IBC podpremo Samsung z razburljivo predstavitvijo serije The Wall za virtualno produkcijo IVC. Z našo dediščino pri ustvarjanju vrhunskih virtualnih produkcijskih in oddajnih studiev XR smo navdušeni nad novimi zmogljivimi orodji, ki jih prinaša serija IVC,” je dejal Andy Hook, direktor tehničnih rešitev pri podjetju White Light. “Ta orodja nam dajejo ogromno možnosti za ustvarjanje še bolj učinkovitih in prilagodljivih virtualnih produkcijskih okolji ter nadaljnje spodbujanje napredka in preobrazbe na tem področju.”

  The Wall za virtualno produkcijo ima številne vrhunske zmogljivosti, ki vključujejo tudi:

  • Izboljšano razmerje 4:9, ki omogoča različne možnosti namestitve, vključno z možnostjo obešanja ali postavitve v vrsto z drugimi zasloni, da bi dosegli čim boljše rezultate v različnih produkcijskih okoljih.
  • Osveževalno frekvenco 12288 Hz, ki zmanjšuje število utripajočih linij in zagotavlja jasen rezultat ne glede na kamero, ki se uporablja med snemanjem.
  • Tehnologijo Black Seal+, ki zagotavlja najčistejše ravni črne barve za novo globino. Uporabniki bodo deležni neprimerljivega kontrasta, ki je zasnovan tako, da je odporen na prah in delce, ki so pogosti v produkcijskih okoljih.
  • 20-bitno obdelavo, ki omogoča popolno barvno preslikavo z brezhibno natančnostjo in jasno linearno lestvico sivih odtenkov, ki prikaže podrobnosti vsakega prizora. Uporabniki bodo lahko videli realistične teksture, prostornino in neprekinjene podrobnosti senc.

  Modela The Wall za virtualno produkcijo P1.68 in P2.1 sta zdaj na voljo po vsem svetu, tudi v Evropi.

  O podjetju Samsung Electronics

  Samsung navdihuje svet in oblikuje prihodnost s transformativnimi idejami in tehnologijami. Podjetje na novo opredeljuje svet televizorjev, pametnih telefonov, nosljivih naprav, tabličnih računalnikov, digitalnih naprav, omrežnih sistemov ter pomnilnika, sistemskih rešitev LSI, livarskih rešitev in LED. Za najnovejše novice obiščite: http://news.samsung.com.

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje