Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Glede na raziskavo IPSOS, izvedeno v 10 državah Srednje in Vzhodne Evrope[1] za podjetje Huawei, imamo Evropejci ambiciozne načrte izboljšanja kakovosti svojega življenja. V povprečju si namreč tretjina (33 %) pri tem obeta pomoč pametnih naprav in aplikacij zanje.

  Kaj izboljšati in kdo?

  Zdi se, da vse več ljudi razume in ceni zmogljivosti pametnih ur, kar nenazadnje potrjuje raziskava IPSOS. Veliko vprašanih jih že uporablja, nekateri pa jo nameravajo kupiti v prihodnjih letih. Vprašani pa so odgovarjali še na eno vprašanje. Ali menijo, da jim nove aplikacije in pametne naprave lahko pomagajo doseči zastavljanje cilje in v katerih vidikih življenja se jim zdijo najbolj uporabne. Na splošno jih 55 % meni, da je kakovost življenje mogoče izboljšati s pomočjo novih tehnologij. Področja, kjer so uporabne, pa so upravljanje s stresom, analiza spanja in splošna skrb za zdravje.

  Upoštevajoč demografijo vprašanih, imajo na splošno pametne naprave največ zagovornikov v starostni skupini od 18 do 34 let in med bolje izobraženimi posamezniki v evropskih državah, kjer je bila raziskava izvedena. Dobršen del predstavnikov generacije Z[2] se namreč strinja, da jim nove tehnologije pomagajo izboljšati kakovost življenja in skrb za zdravje. Na splošno imajo do tehnologij najbolj pozitiven odnos prebivalci Romunije, Grčije in Turčije.

  Funkcije, ki so v pomoč

  V raziskavo podjetje IPSOS so vprašane spraševali o uporabi pametnih telefonov, pametnih ur in zapestnic ter brezžičnih slušalk. Ker vključujejo raznovrstne funkcije za spremljanje zdravja in športa, s katerimi lažje uresničite svoje cilje. Toda, katere med njimi se zdijo najbolj uporabne? Števec korakov je med vprašanimi iz vseh držav najbolj priljubljena zdravstvena funkcija, ki jo uporabljajo na svojem pametnem telefonu. Ko gre za pametne ure in zapestnice, je najbolj priljubljena funkcija spremljanje srčnega utripa.

  Vprašani tudi poudarjajo, da je kakovost naprave prav tako pomembna, kot številčnost in natančnost funkcij, ki jih nudi. Za 43 % vprašanih je ključna dolga avtonomija baterije in za 32 % kakovost materialov in s tem trpežnost naprave. Vse to in še veliko več nudijo pametne ure Huawei. Izbirate lahko med več kot stotimi načini beleženja športnih dejavnosti, med katerimi so mnogi izvirni in zabavni ter zaupate števcu korakov, neprekinjenemu spremljanju srčnega utripa in nasičenosti kisika v krvi (SpO2). Poleg tega v načinu varčevanja z energije zdržijo brez polnjenja do 14 dni, oziroma v primeru pametne ure Watch 3, celo do tri tedne. Toda naprave Huaweia vam ne bodo pomagale le pri doseganju zastavljenih ciljev. Izdelane so namreč iz vrhunskih materialov, da so trpežne in udobne tudi med dolgotrajno uporabo.

  Pridobite vso pomoč

  Raziskava IPSOS je še pokazala, da več kot polovica vprašanih čuti potrebo po izboljšanju fizičnega in duševnega zdravja ter so prepričani, da jim bodo aplikacije in naprave pomagale. Izkoristite pomoč, ki vam jo lahko nudijo. Predvsem pa ne zanemarite sposobnosti, da vas naprava pravi čas motivira za rekreacijo. Ali pa, da vstanete in se razmigate, ko zazna, da predolgo sedite. S pametno uro Huawei Watch 3 Pro boste dobili vse funkcije, ki jih potrebujete, da svoje življenje vrnete na pravo pot.

  V zadnjih letih se je marsikaj spremenilo. V manj optimalne razmere. Zato je priporočljivo, da izkoristite funkcije pametnih naprav, ki vas lahko podprejo na poti do zastavljenih ciljev. Pri tem ni toliko pomembno, ali potrebujete pametni uro, zapestnico ali telefon. V primeru naprav podjetja Huawei pa lahko poleg izredno natančnih funkcij beleženja računate tudi na izjemno avtonomijo baterije. Pri tem pa velja še omeniti, da so vse njihove nosljive naprave združljive s sistemom Android in iOS.

  Širok ekosistem naprav

  Huawei je sicer slovenskim uporabnikom nedavno predstavil številne priročne naprave, med drugim tablični računalnik MatePad 11, brezžične stereo slušalke FreeBuds 4, pametne ure serije Watch 3, pametne zapestnice Band 6 ter izjemen računalniški monitor MateView.

  Več informacij na: https://consumer.huawei.com/si/

  [1] V raziskavo so bili vključeni prebivalci naslednjih držav: Avstrija, Bolgarija, Hrvaška, Češka, Grčija, Madžarska, Poljska, Romunija, Srbija in Turčija.

  [2] Najmlajši udeleženci raziskave so bili stari 18 let.

   

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje