Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Čeprav so kolesa trdna prevozna sredstva in jih večina ljudi izredno dobro obvlada, se z njimi vozimo v prometu, kjer na nas preži veliko nevarnosti. Naučiti se moramo predvideti dejanja drugih udeležencev v prometu in medtem skrbeti, da je kolo ves čas v izvrstnem stanju. Na kaj morate paziti?

  1. S prstom povlecite po verigi in če ne boste začutili, da je mastna, jo brez izgovorov takoj naoljite.
  2. V rednih intervalih preverjajte zračni tlak v pnevmatikah, saj mora biti ta za udobno in varno vožnjo v predpisanem območju. Preverite tudi zunanjost. Če opazite izbokline ali zlizano površino, plašč pnevmatike čim prej zamenjate.
  3. Na daljši kolesarki avanturi imejte pri roki rezervno zračnico, orodje in ročno zračno tlačilko. Če tega ne boste imeli in vam poči guma, boste obsojeni na pešačenje.
  4. Obrnite kolo na »glavo«, da preverite, kako se kolesi vrtita. Vrtenje mora biti tekoče in ga ne sme zavirati nič drugega kot fizikalni zakoni. Preverite tudi, če kolesi med vrtenjem opletata levo in desno. Če ste dovolj vešči, lahko težave odpravite sami, drugače pa skočite do bližnje kolesarske delavnice.
  5. Nikar se ne odpravite od doma, če zavore ne delujejo, kot morajo. V primeru starih, gumice ne smejo biti preveč obrabljene, medtem ko so pri novejših z diski težave lahko drugje. Delovanje zavor preverite tako, da kolesi zavrtite in nato stisnete ročico. Težave lahko odpravite sami ali kot v prejšnjem primeru, poiščite pomoč pri strokovnjaku.
  6. Z rokami primite obe pedali in ju poskušajte premikati levo in desno. Če se premakneta, pomeni, da ju pesta ne drži, kot bi ju morala. Sledi seveda obvezno popravilo.
  7. Težave s prestavljanjem najlažje opazite na krajši vožnji. Morda ne morete prestaviti na želen zobnik, spredaj ali zadaj, ali med predstavljanjem pada iz njih veriga. V teh primerih je nujno nastavljanje mehanizma prestavljanja.
  8. Nikar ne pozabite, da svetila delujejo in da je v njih dovolj nove baterije.
  9. Poleg kolesa preverite v kakšnem stanju je vaša čelada. Ta je namreč za varnost ravno tako pomembna kot kolo brez napak.
  10. Med kolesarjenjem imejte pri sebi pametni telefon, da boste lahko v primeru težav hitro poklicali pomoč. Prav tako primerna je pametna ura Huawei Watch GT 2 Pro, saj omogoča telefonske razgovore, medtem ko imate roke na krmilu.

  Tehnologija, ki lahko pomaga

  Pametna ura Huawei Watch GT 2 Pro je idealna spremljevalka kolesarja. Ponuja namreč širok nabor podatkov, ki jih lahko beleži, med njimi prevoženo razdaljo, hitrost, vzpone in še mnogo tega. Obenem z glasom opozori v primeru odstopanj od običajnih ravni, kar lahko pomaga, da dosežete optimalne treninge.

  Navdušeni boste nad dvema tednoma, kolikor lahko zdrži baterija v idealnih razmerah, vendar vam bodo všeč tudi funkcije, ki vas lahko rešijo iz zagate. Kdo ne bi bil rad pravočasno obveščen o padcu zračnega pritiska, saj lahko kaže, da se pripravlja na nevihto. Ali pa funkcija »Poti nazaj«, ki ves čas kaže smer proti izhodišču, kjer ste začeli beležiti kolesarski trening.

  Popoln ekosistem naprav Huawei

  Med kolesarjenjem vam lahko družbo dela pametni telefon Huawei P smart 2021, ki je ena od Huaweievih novo predstavljenih naprav. Pridružuje se seriji telefonov Mate 40, ki vključuje modele Mate 40, Mate 40 Pro in Mate 40 Pro+, brezžičnim slušalkam FreeBuds Pro in FreeLace Pro s sistemom aktivnega dušenja hrupa, športni pametni uri Watch Fit z naprednimi funkcijami beleženja aktivnosti ter prenosnim računalnikom MateBook D14, MateBook D15, MateBook 13, MateBook X in MateBook X Pro, ki jih odlikujejo zmogljivost, kompaktnost in tehnologija Huawei Share za hitro povezovanje z mobilnimi napravami.

  Za več informacij obiščite spletno povezavo: https://consumer.huawei.com/si/

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje