Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  dao-ogoPri akupresuri se akupunkturne točke stimulira s pritiskom prstov. Na točke lahko blažje ali močneje pritiskamo ali pa jih tapkamo z namenom, da stimuliramo in okrepimo energijo, po kitajsko qi (či) . S tem odstranimo nastale energijske blokade in energija lahko prosto steče po meridianskem sistemu.

  Akupresura je neboleča metoda, tako se lahko globlje sprostimo ter se odpremo močnejšemu toku energije. Terapevt lahko poleg akupresure med terapijo uporablja še tehnike globinskega sproščanja ter pogovora o vzrokih za nastanek težav. Tako nam pomaga na nov način ozavestiti telo in stimulira sposobnosti telesa, da se samo zdravi.

  Akupresura je učinkovita protibolečinska metoda, pospešuje prekrvavitev, ponovno nas spravi v ravnovesje in okrepi naš imunski sistem ter vitalnost. Pritiski na točke stimulirajo živčevje, delovanje organov in hormonskih žlez, ki začnejo izločati endorfine oziroma tako imenovane hormone sreče.

  Metoda je učinkovita pri vseh vrstah težav kot so glavoboli in migrene, stres, izčrpanost, psihične težave, čustveno neravnovesje, nespečnost, bolečine v vratu, ramenih in križu, težave s sklepi, s kostmi, slabost, težave s prebavo ali bolečine v želodcu oz. trebušni votlini, vrtoglavica, težave z menstruacijo, menopavzo in neplodnostjo, težave v spolnosti … Pomaga pri uravnavanju krvnega tlaka, holesterola in sladkorja v krvi. Pripomore k boljšemu delovanju srca in ožilja, hitrejšemu okrevanju po poškodbah in boleznih. Pripomore tudi k pomlajevanju in hitrejšemu razstrupljanju organizma.

  Človeški dotik v polju srca napravi prostor energiji duha oziroma po kitajsko shen qi (šen či) 神气 in nas poveže z našim bistvom. Med terapijo nastane polje, v katerem se popolnoma sprostimo in povežemo s sabo in v takem stanju lahko vstopamo tudi do novih idej, kreativnosti in življenjskega zanosa. To pa je pogoj, da v polnosti ohranjamo naše zdravje. V polnem ravnovesju smo bolj sproščeni, koža zasije in izgledamo mlajši ter srečnejši.

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje