Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Udobje in uporabnost vaše opreme bi morala biti zadnja stvar, ki vas skrbi, ko se odpravite v naravo. To še posebej velja za hlače, pri katerih je svoboda gibanja ključnega pomena.

  Pravilna razporeditev raztegljive tkanine, trpežnejše ojačane tkanine in pozimi tudi izolacije je tisto, kar naredi bistveno razliko in poskrbi za prijetne ure pohodništva, vzpona na goro, alpinizma ali ribolovom na ledu. S pravilno izbranim parom hlač Fjällräven boste pripravljeni na prav vse, sezono za sezono, leto za letom.Pohodniške hlače Fjällräven Keb Agile Winter Trousers so izdelane iz večkrat nagrajene tkanine G-1000 izjemne kakovosti, zaradi katere bodo hlače z vami na prav vseh dogodivščinah.

  Pri Fjällrävnu se razvoj nikoli ne ustavi in tkanina G-1000, ki blesti tudi pri pohodniških hlačah, ni nobena izjema. Prvič je bila uporabljena leta 1968, ko so iz nje izdelali prvo jakno Fjällräven Greenland Jacket (G v G-1000 pomeni Grenlandija). Tkanina je bila iz preje, sestavljene iz 65 % poliestra in 35 % bombaža, zaradi česar je bila presenetljivo trpežna, obenem pa zračna in udobna za nošenje.

  V preteklih štirih desetletjih so tkanino G-1000 preizkusili navdušenci za preživljanje časa v naravi po vsem svetu in izkazala se je za eno najzanesljivejših tkanin. Prav zato je uporabljena za jakne, hlače in nahrbtnike, in zato se je razvil v celo vrsto funkcionalnih tkanin, namenjenih različnim podnebjem, dejavnostim in potrebam – G-1000 Stretch, G-1000 Air, G-1000 Lite in G-1000 Heavy Duty, vse to so člani široke G-1000 družine.

  Mešanico primarnega poliestra in bombaža so nadomestili z mešanico recikliranega poliestra in organskega bombaža. Sprva je bil to izziv, saj reciklirani materiali niso izpolnjevali enako visokih standardov trpežnosti, kiso G-1000 prinesli sloves. Danes so vse Fjällräven tkanine G-1000 izdelane iz recikliranega poliestra in organskega bombaža. Edina izjema so raztegljive različice, v katere zaradi vzdržljivosti vmešajo 13 % primarnega poliestra. Raztegljive različice predstavljajo manj kot 1 % vseh tkanin G-1000. Za okolje je ta inovacija odlična novica, saj 30 % proizvodnje uporablja G-1000, kar pomeni, da prevzemajo odgovornost za svoj vpliv na okolje.

  Legendarna tkanina G-1000 nas bo, seveda z nenehnimi inovacijami, spremljala še desetletja.

  Oblačila Fjällräven so na voljo na prodajnih mestih Annapurna, Emporium, Iglu Sport in Sport Vision.

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje