Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Življenje se počasi vrača v svoje utečene tire, sezona vikend izletov pa je končno spet odprta. Tako lahko spet lahko obiščete nekatere turistične ponudnike in točke. Priporočamo obisk Škalc, slikovitih gričev blizu Slovenskih Konjic, kjer raste odlična vinska trta in, ki  je doživetje za vsakega obiskovalca. Ta izjemen trenutek pa naj ne mine brez ustrezne rujne kapljice ob odlični hrani.

  Vinogradništvo na Konjiškem ima dolgo tradicijo. V okolici Slovenskih Konjic so menihi iz Žičke kartuzije že pred skorajda devetsto leti začeli pridelovati vina. Zanimivo je, da so Konjičani trte negovali tudi po odhodu menihov iz kartuzije in od leta 1900 kletarili v znameniti stari kleti, med prebivalci imenovani Eis Keller (Ledena klet).

  Ena najsodobnejših vinskih kleti v Evropi

  Vinska klet Zlati grič, ki leži v osrčju Škalc, predstavlja prijaznost, sonce, vinsko trto, tradicijo in življenje. Sodi med najsodobnejše v Evropi, zato ne preseneča, da iz nje prihaja pester nabor vrhunskih vin, ki zadovolji tudi najbolj zahtevne okuse. Poleg najnovejše tehnologije so zelo ponosni na arhitekturo, ki je zelo specifična. 3500 m2 velik objekt je umeščen pod zemljo in se zliva s krajino, ki ga obdaja, strehe so namreč zatravljene in zasajene. V naravi so vidni le posamezni fasadni elementi, ki se izvirno vključujejo v obstoječo vinogradniško krajino.

  Gurmani boste uživali
  Na griču nad vinsko kletjo je Gostilna Grič, kjer bodo razvajali vaše brbončice z okusno hrano ter odličnimi in večkrat nagrajenimi vini iz Vinske kleti Zlati grič. Navdušili vas ne bodo samo sveže pripravljena hrana in vrhunska vina, ampak tudi dih jemajoči panoramski razgled, ki se razprostira po okoliškem gričevju, pokritem z vinogradi, seže pa vse do Pohorja in Dravinjske doline.

  Vinogradniški dvorec
  Za tiste, ki vam enodnevno občudovanje lepot Škalc ni dovolj, bodo poskrbeli v apartmajski hiši Vinogradniški dvorec, ki je s tremi čudovitimi apartmaji kraj, kjer se harmonično usklajujeta narava in mir. Prečudoviti pogledi na zelene vinograde vas bodo očarali v toplih poletnih dneh in vam ponudili prijetno pribežališče po dolgem in sproščujočem sprehodu ali igri golfa na edinstvenem igrišču.

  Edinstveno golf igrišče
  Ljubitelji golfa že gotovo poznate igrišče na Zlatem griču, saj slovi po svoji edinstveni legi med vinogradi in ponuja prekrasne poglede. Devet igralnih polj s skupno dolžino 2500 metrov leži na idilični lokaciji, kjer se zlivajo s krajino. Igrišče je sicer nekoliko zahtevnejše, vendar omogoča veliko sprostitve in zanimivosti tudi manj izkušenim igralcem, za katere je na voljo tudi spoznavanje z igro ali pa učenje golfa na vadišču na Dobravi pod okriljem golf kluba Zlati grič.

  Zlati grič je zakladnica doživetij, kamor se vsi, ki so ga že obiskali, z veseljem vračajo.

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje