Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Delo od kjerkoli je postala novo norma, ki ste ji verjetno že prilagodili svoj delovni slog. Raziskava podjetja Airtasker pa je presenetljivo pokazala, da delo od doma ne koristi le zaposlenim, temveč ravno tako tudi delodajalcem.

  Ker lahko dela od doma, delavec prihrani na stroških in času, ki mu ga vsakdan vzame prevoz na delo, zato je učinkovitejši in bolj produktiven. To pa je voda na mlin željam delodajalca. Zaposleni na delovnih mestih v pisarnah so bili po podatkih raziskave dnevno neaktivni 37 minut, v kar ni všteto čas za kosilo in običajni odmori, medtem ko so bili zaposleni doma dnevno neaktivni 27 minut. Delo od doma pa od delavca zahteva sposobnost samoorganiziranja, zato velja razmisliti o načinih, s katerim si pomagate, da ste tudi doma produktivni, učinkoviti in sposobni skupinskega dela.

  Ohranjanje rutine je izrednega pomena

  Med delom od doma je pomembno, da ohranite delovno rutino. Prebudite se ob običajni uri in nadenite oblačila, ki jih običajno nosite na delovnem mestu. S tem bo tudi vaš um pripravljen na delovni dan, čeprav ostajate v zavetju doma.

  Najdite primeren kotiček

  Najdite primeren kotiček, ki bo postal oddaljena pisarna. Če je možno, naj bo soba, drugače pa odmaknjen prostor, kjer vas med delom ne bodo motili. A tudi če je udoben in primeren, občasno spremenite okolje, saj lahko to ugodno vpliva na delovno vnemo.

  Izberite prava orodja

  Pametni telefoni so neverjetno orodje za ohranjanje stikov in pridobivanje informacij, vendar je raziskava prikazala, da lahko tudi negativno vplivajo na delo od doma, saj njihova uporaba prekinja osredotočenost na delo. Vsakič, ko pozornost preusmerite iz ene teme na drugo, možgani porabijo čas in energijo, da se prilagodijo spremenjenemu kontekstu. Glede na podatke raziskave povprečno po pametnem telefonu posežete 150-krat na dan, nato pa mu v povprečju posvetite minuto in petnajst sekund svojega časa. Možgani pa so potrebovali skupaj v povprečju 25 minut, da so se po vsaki prekinitvi spet popolnoma osredotočili na delo.

  Ostanite osredotočeni s Huaweievim orodjem

  Sistem EMUI 10 ponuja hkratno delo na več zaslonih (Multi-screen Collaboration), edinstveno možnost za izboljšanje produktivnosti, ki jo je Huawei razvil na osnovi distribuirane tehnologije programske opreme. Funkcija ponuja brezhibno sodelovanje med prenosniki in pametnimi telefoni. Z enim dotikom dosežete, da se na zaslonu prenosnika pojavi zaslon pametnega telefona, nato pa z njegovo tipkovnico in sledilno ploščico hkrati nadzirate obe napravi. Izgubite manj časa za preverjanje telefona, možgani pa se tudi hitreje prilagodijo preusmeritvam pozornosti.

  Možnost sodelovanja na več zaslonih pa je še dodatno izboljšana v različici sistema EMUI 10.1 na pametnih telefonih družine Huawei P40. Poleg souporabe tipkovnice in sledilne ploščice prenosnika lahko pametni telefon izkoristi tudi njegovo kamero in druge nanj priključene dodatne naprave.

  Pozabite na tresoč video klepet

  Pametne telefone ima vse več uporabnikov, narašča pa tudi njihova uporaba kot delovno orodje. Poleg zvočnih klicev in besedilnih sporočil je video klic med delom od doma namreč izredno učinkovit način komunikacije s sodelavci, strankami in partnerji. S pomočjo funkcije sodelovanja na več zaslonih, lahko priljubljene mobilne aplikacije za video klepetanje na pametnem telefonu (WhatsApp, WeChet,…), uporabijo prenosnikov mikrofon, kamero in zvočnike. Zato ni treba držati pametnega telefona v pravem položaju pred seboj in skrbeti, da slika na pri miru zaradi tresočih rok.

  Dostop do vseh podatkov

  Podatke in datoteke, ki jih potrebujete za delo, imate prav tako lahko na pomnilniku pametnega telefona, saj so ti zato v večini primerov dovolj veliki. Zaradi tega je delo učinkovitejše, saj datoteke lažje pošljete sodelavcem, jih nalagate na spletna mesta ali za delo uporabite fotografije pametnega telefona. Zahvaljujoč sodelovanja na več zaslonih pa lahko na telefonu odprete datoteke urejevalnika besedil ali predstavitve s pomočjo programov na osebnem računalniku.

  Takojšni dostop v internet

  So trenutki, ko vzamete prenosnik in skočite nekam drugam, da bi dobili navdih ali ohranili delovno vnemo. Nova lokacija pa morda nima dostopa do interneta, kot ste ga vajeni doma. Zahvaljujoč funkciji sodelovanja na več zaslonih pametni telefon zlahka pretvorite v mobilno dostopno točko z enim samim klikom. Za razliko od osebne dostopne ročke, ki zahteva vnos gesla in deluje kot usmerjevalnik brezžičnega omrežja, je postopek povezovanja preko prenosnika precej preprostejši.

  Poleg modela srednjega razreda P40 lite v družino P40 sodijo še premijski modeli P40, P40 Pro in P40 Pro +. Odlikujejo se v zmogljivih procesorjih, poudarek na fotografski odličnosti in tudi tržnici AppGallery, ki je postala osrednje mesto za priljubljene lokalne in globalne aplikacije za uporabnike naprav Huaweia.

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje