Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

   

  Podjetje Huawei Consumer BG je napovedalo najnovejši dodatek družini dostopnih naprav Y pametni telefon Huawei P40 lite E. Opremljen z najnovejšimi tehnologijami in sklopom treh zadnjih kamer z glavno s tipalom ločljivosti 48 milijonov slikovnih pik, predstavlja prepričljiv izbor za uporabnike, ki iščejo najboljšo vrednost za svoj denar.

  Vsestranska mobilna fotografija

  Sklop treh zadnjih kamer pametnega telefona Huawei P40 lite E vključuje glavno kamero s tipalom ločljivosti 48 milijonov slikovnih pik in široko zaslonsko f/1.8 za zajem pomembnih življenjskih trenutkov v naravni visoki ločljivosti, 8-milijonsko širokokotno kamero s 120-stopinjskim vidnim poljem za slikovite pokrajine in skupinske fotografije ter 2-milijonsko globinsko kamero za umetniške učinke zamegljenega ozadja, brez katerih ne bi bilo diha jemajočih portretov.

  Glavna kamera z 1/ 2-palčnim tipalom se odlično obnese tudi v slabših svetlobnih razmerah, saj fizično večje tipalo zajame več svetlobe in zagotovi jasne fotografije z malo digitalnega šuma, z bogatimi barvami in podrobnosti. Nočni način pa omogoča stabilizacijo slike primerno tudi za fotografiranje iz roke s časi osvetlitve do 6 sekund.

  Ko pametni telefon Huawei P40 lite E zazna, da ste kamere obrnili proti izvoru svetlobe, na primer proti soncu, samodejno vključi način fotografiranja z visokim dinamičnim razponom (HDR). Ta s hitrim združevanjem različno osvetljenih posnetkov ustvari osupljivo fotografijo polno podrobnosti v svetlih in temnih delih. Kot mnogo drugih sodobnih pametnih telefonov tudi Huawei P40 lite E vključuje umetno inteligenco, ki prepozna več kot 500 prizorov in njim primerno prilagodi nastavitve fotografiranja. Z njeno pomočjo lahko tudi novinec v mobilni fotografiji naredi mojstrske fotografije. Poleg tega pa video s 480 sličicami v sekundi ponuja možnost odkrivanja sveta počasnih posnetkov in upočasnitev življenja na 1/16 normalnega.

  Pod luknjico zaslona brez robov »Punch FullView« je skrita zmogljiva sprednja kamera s tipalom ločljivosti 8 milijonov slikovnih pik, katere delo prav tako podpirajo algoritmi umetne inteligence. Način za portrete namreč upošteva značilnosti obraza, da ustvari čudovite selfi fotografije polne podrobnosti. Obenem kamera podpira tudi varnostni mehanizem odklepanja telefona s pomočjo prepoznave obraza »Face Unlock 2.0«.

  Pametni spremljevalec, ki je vedno na razpolago

  Odsevna vrhnja plast hrbtišča pametnega telefona Huawei P40 lite E ustvari futuristični učinek bleščanja, prefinjen videz enotnega ohišja pa okvir, ki brezhibno povezuje sprednjo in zadnjo stran. Ohišje je zato estetsko prijetno in omogoča udobno držanje. Izbirate lahko med polnočno črno (Midnight Black) ali edinstveno barvo modrega severnega sija (Aurora Blue) s prelivajočimi zelenimi in modrimi odtenki.

  Pametni telefon Huawei P40 lite E ponuja nosilec s temi režami za kartice, v katerega gresta sočasno dve kartici SIM in ena spominska kartica mikro SD do velikosti 512 GB. Poleg tega ima na hrbtišču tipalo prstnega odtisa, za še en hiter in varen način odklepanja zaslona.

  Zaslon zasnovan, da očara

  Že na prvi pogled pa vas očara zaslon »Punch FullView«. 16,32-centimetrski (6,39-palčni) zaslon v razmerju 19,5 : 9 podpira razločljivost HD+ (1560 x 720 pik) za jasen prikaz tudi drobnih podrobnosti. V zgornjem levem kotu zaslona je ena najmanjših lukenj v panogi, njen premer je namreč le 4,5 mm, z objektivom sprednje kamere. Ta zaradi majhnosti ne moti vizualne izkušnje zaslona, ki se razprostira prek 90 odstotkov površine naprave.

  Uravnotežene zmogljivosti

  Pametni telefon Huawei P40 lite E poganja sistem EMUI 9.1, ki ga odlikuje preprostost rabe in zmogljivost, sistem na čipu Kirin 710F pa ponuja brezhibno delovanje aplikacij za resno delo in tudi za zabavo. Najnovejša naprava družine Y vključuje optimizacije sistema, kot sta datotečni sistem EROFS in tehnologija izboljšanega prikaza slike, za boljše delovanje sistema, pomnilnika in aplikacij. Z veliko baterijo kapacitete 4000 mAh in tehnologijami umetne inteligence za varčevanje z energijo, telefon ponuja dolge čase med polnjenji, kar je idealno za uporabnike, ki so veliko na poti.

  Predstavljen s tržnico Huawei AppGallery 

  V središču pametnega telefona Huawei P40 lite E so Huaweieve mobilne storitve (HMS) s celovitim naborom funkcij, vključno s tržnico Huawei AppGallery za preprost, hiter in varen prenos aplikacij.

  Huawei P40 lite E v različici s 4 GB delovnega (RAM) in 64 GB pomnilnika bo na voljo od 6. aprila po priporočeni ceni 199 evrov.

  Iz družini pametnih telefonov Huawei P40 sta že na voljo Huawei P40 in Huawei P40 Pro , najbolj zmogljiv model Huawei P40 Pro + in ura Huawei Watch GT 2e pa bosta na voljo predvidoma enkrat v prihodnjem mesecu. Pred kratkim pa je Huawei predstavil tudi pametni telefon Huawei P40 lite z osupljivo zasnovo, inovativnim sklopom štirih zadnjih kamer, veliko baterijo in zmogljivim sistemom na čipu Kirin 810.

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje