Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Kaj naredi pametni telefon pametnega? Kar nekaj možnosti nam pride na misel, a so tudi številne na prvi pogled manj zanimive, s katerimi stvari naredimo hitreje, preprosteje ali pa le za odtenek drugače. Huawei nova 11 Pro pa obenem sodi med redke, ki jih lahko imenujemo pametni urbani telefon oziroma telefon ulične kulture. In to je zelo dobra novica.

  Skoraj je težko verjetni, da so prvi mobilni telefoni dopuščali le telefoniranje in pošiljanje besedilnih sporočil. Čeprav sta ti osnovni funkciji še vedno v vsakem sodobnem pametnem telefonu, pa ste le dve izmed množice. Ko so postajali vse pametnejši in pametnejši, so namreč prevzeli različne vloge v našem življenju. Imajo odlične kamere, cel kup tipal in celo umetno inteligenco, ki podpira njihovo delovanje. Prevzeli so naloge, ki so prej pripadale digitalnim fotoaparatom, kameram, navigacijskim napravam in celo računalnikom. Da, tako pametni so telefoni postali.

  Estetika s prestižnimi materiali

  Huawei nova 11 Pro je namenjen mladim, ki si ne morejo privoščiti ali pa preprosto nočejo za telefon zapraviti tisoč evrov, hkrati pa ne želijo na ta račun žrtvovati funkcionalnosti in videza. Uteleša duh serije, saj predstavlja energijo in željo mladih, da posegajo po zvezdah.

  Pametni telefon Huawei nova 11 Pro z novimi oblikovalskimi pristopi nadaljuje kozmični videz in občutek, ki opredeljuje serijo »nova«. S popolnoma novo tehniko natančne obdelave kovine, obroč Super Star Orbit Ring obdaja edinstveni kovinski sijaj, medtem ko ga obkrožajo nežne črke ter poudarjajo harmonično in enotno lepoto. Oblikovanje obroča predstavlja vrhunec prizadevanj oblikovalcev, da bi s popolno kombinacijo objektivov in estetike dosegli popolno združitev umetnosti in tehnologije. Serija Huawei nova 11 tudi kot prva uvaja vegansko usnje z monogramom, edinstvenim patentiranim materialom, ki ustvari razkošen videz in občutek.

  Lepota pa ni edino, kar odlikuje novi pametni telefon. Zanj lahko rečemo, da ponuja odlično razmerje med ceno, zmogljivostjo in funkcijami. Opremljen je s 17,2-centimetrskim (6,78-palčnim) 120-herčnim zaslonom OLED z ukrivljenim robom. Z izjemno ločljivostjo, ki zagotavlja svilnato gladko vizualno izkušnjo, živahnimi barvami in ostrim prikazom slike izpolni vse zahteve tako glede zabave kot bolj resnih opravil ne glede na kraj in čas.

  Huawei nova 11 Pro je videti sodoben, saj zaslon zaseda skoraj celo prednjo površino, robovi okoli njega pa so tako tanki, da jih skoraj ni mogoče opaziti. Čudovit zaslon je nameščen na vrh zaobljene enodelne konstrukcije okvirja ohišja, ki omogoča dober oprijem, tudi ko imamo telefon dlje v rokah.

  Nekateri so pametni, a drugi so pametnejši

  Kaj pa naredi telefon »ulično« pametnega? Prva možnost, ki takoj naredi vtis, je aplikacija Phone Clone, saj omogoča takojšni prenos »mobilnega okolja« s starega pametnega telefona na Huawei nova 11 Pro. Težko bi bilo bolj preprosta, kot je. Treba je le povezati in aplikacija začne prepisovati podatke, vključno s stiki, nameščenimi aplikacijami in datotekami.

  Naslednja pomembna lastnost je količina pomnilnika, kajti mladi uporabniki so zaljubljeni v fotografiranje in snemanje videa. Odlična novica je, da ima pametni telefon Huawei nova 11 Pro kar 256 GB pomnilnika. Priročna je še aplikacija za deljenje (Huawei Share). Ker za prenos datotek med dvema napravama uporablja povezavo Wi-Fi, je prenos hiter in učinkovit, izmenjava datotek med dvema telefonoma Huawei pa ne porablja mobilnih podatkov.

  Je pa še boljši primer funkcije ulične pameti. Ljudje, ki se vsak dan vozijo na delo s svojim avtomobilom, telefon povežejo z infozabavnim sistemom vozila, da lahko opravljajo klice in poslušajo glasbo s telefona. Kaj pa, če imajo hkrati na zapestju še pametno uro Huawei, ki je s telefonom prav tako povezana prek vmesnika Bluetooth? Običajno to pomeni kompromis, ura s telefonom med vožnjo ni povezana. Ne pa tudi s telefoni Huawei, saj ti podpirajo dve sočasni prek Bluetootha povezani napravi. Uporabnik lahko tako v vozilu posluša glasbo s telefona, ne da bi bilo pri tem moteno delovanje ure.

  Umetna inteligenca pomaga pri boljših fotografijah

  Mladi iščejo pametne telefone, ki se zlahka prilagodijo njihovemu raznolikemu življenjskemu slogu in jim omogočijo ter izboljšajo vizualno podobo na družbenih omrežjih in ohranijo pomembne trenutke v njihovem življenju. Naj gre za potrebo po hitrem snemanju zgodb ali zajemanje nepozabnih pokrajin, temu sta zlahka kos novi zadnji kameri, Ultra Vision s 50-milijonskim in širokokotna Ultra-Wide Macro z 8-milijonskim tipalom. Zagotovili bosta bogate in raznolike fotografije in video posnetke, ki jih je vredno večkrat pogledati.

  Poleg tega kamere pametnih telefonov serije Huawei nova 11 nudijo fotografske funkcije, ki posnetkom dodajo več razsežnosti. Na novo definirana tehnika večpredstavnostne fotografije nudi obilo izrednih fotografskih načinov, vključno s profesionalnim portretnim načinom, inteligentno zaslonsko, načinom True-Chroma, inteligentnim samodejnim ostrenjem in še veliko drugih. Zasluga gre nadgrajenim programskim algoritmom, ki vam bodo dali veliko prednost pred uporabniki telefonov drugih znamk. Inteligentno ostrenje na primer poskrbi, da ste kot v filmskem prizoru vedno v središču prizora, način profesionalnih portretov, pa ustvari prefinjene posnetke, ki navdušijo že na prvi pogled.

  Zvrhan koš novosti

  Huawei je sicer pred kratkim predstavil še vodilni pametni telefon Huawei P60 Pro, čudovit pametni telefon Huawei nova 11i, izredni prepogljivi pametni telefon Huawei Mate X3, pametne ure serije Huawei Watch 4 in izredno Huawei Watch Ultimate.

  Za več informacij obiščite spletno stran: https://consumer.huawei.com/si/

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje