Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Kako jo pravzaprav vstaviš?

  Po pravici povedano, prvih nekaj poskusov bo skoraj zagotovo neuspešnih. Nenehno obračanje, stiskanje in zvijanje ti pri vstavljanju menstrualne skodelice ne bo preveč pomagalo; zato se zadeve raje loti tehnično. Sledi eni izmed treh metod prepogibanja, ki so namenjene čim preprostejšem in hitrejšem vstavljanju. Prav tako ne zanemari poze telesa – mnoge uporabnice menstrualno skodelico vstavijo veliko lažje in varneje s čepenjem ali vzdigom ene noge.

  Ali menstrualno skodelico med nošenjem čutim?

  Čeprav se zdi skoraj nemogoče, da bi bila menstrualna skodelica udobna, ti lahko sama zagotovim, da je – čez dan pravzaprav pozabiš, da so tisti dnevi v mesecu, saj skodelice sploh ne čutiš! Zaradi mehkega medicinskega silikona lahko v času menstruacije plezaš, plavaš, kolesariš in izvajaš mnogo ostalih aktivnosti, brez da bi te bi tem motila skodelica.

  Se moram bati prepuščanja?

  Kljub majhni velikosti menstrualna skodelica zadrži tudi 40 ml krvi, strahu pred morebitnim prepuščanjem in rdečih madežih na oblačilih ni. Kljub močnemu menstrualnemu toku ste lahko prepričane v kapaciteto menstrualne skodelice.
  Dobro pa je vedeti, da lahko napačno vstavljena menstrualna skodelica povzroča težave tudi pri zadrževanju krvi, zato je pomembno, da natančno sledimo navodilom vstavljanja skodelice.

  Menstrualna skodelica LaliCup

  Menstrualna skodelica LaliCup

  Lahko menstrualno skodelico uporabljam tudi na javnih straniščih?

  Vsekakor! Ker je po izpraznjevanju menstrualno skodelico potrebno le očistiti z vodo (tudi tisto iz plastenke) ali s sanitarnimi robčki, uporaba skodelice v javnih straniščih ne predstavlja težav. Pogosto pa skozi dan izpraznjevanje sploh ne bo potrebno, saj lahko menstrualno skodelico uporabljaš tudi do 12 ur!
  Praznjenje in čiščenje skodelice postane lažje in hitrejše po nekaj vaje, za več informacij pa lahko obiščeš spletno stran LaliCup, kjer je postopek razložen v podrobnostih.

  Je menstrualna skodelica higienična?

  Kar se tiče menstrualne krvi, ni ničesar toksičnega ali nehigieničnega. Kljub temu pa se je pomembno držati pravil higiene, da se izognemo morebitnemu prenosu bakterij.
  Za to poskrbimo z rednim čiščenjem dlani pred in po uporabo skodelice, katero čistimo le z čisto vodo iz pipe (v primeru uporabe menstrualne skodelice v tujini vedno preveri, kakšno je stanje vode!). Za dodatno zaščito pa menstrualno skodelico po vsakem opravljenem ciklusu steriliziraj.

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje