Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Notranja ptica ali nočna sova? Poslušaj svoje telo in ugotovi, kdaj je popoln čas za tvoje telo! Vsi se lahko strinjamo, da imamo premalo prostega časa, da bi počeli vse kar si želimo in vse kar moramo. Zato je pomembno, da ga čim bolje izkoristiš! Čeprav ni pravila za pravi ali napačen čas za telovadbo, pa je ravnovesje telesa in uma tisti dejavnik, ki vpliva na popoln trening! In pomagali ti bomo, da odkriješ kateri čas v dnevu je idealen za tvoje telo.

   

  čas_treninga

  Čas treninga je odvisen od tvojega življenjskega stila, karakterja in počutja!

  Če imaš težave s spanjem …

  Potem je jutranji trening bolj primeren. Nekateri ljudje težje zaspijo, če telovadijo kmalu preden se odpravijo spat, saj je adrenalin na višku, možgani postanejo bolj aktivni in posledično se težje sprostijo. Če ti tvoj urnik le omogoča, poskusi jutranjo telovadbo in nato primerjaj spanec, ko telovadiš proti večeru. Nekatere raziskave so pokazale, da ljudje, ki so opravili cardio trening, niso imeli problema s spancem, če pa so telovadili z utežmi, pa so težje zaspali. Pri drugih ljudeh pa je spet obratno. Zato nekajkrat poskusi telovaditi samo zjutraj, drugič kombinirati in čas bo pokazal kakšen tip treninga ti ustreza, da nikoli več ne boš imela težav s lepotnim spancem!

  Niti slučajno nisi človek rutine?

  Potem ti prav tako predlagamo jutranji trening!  Zakaj? Ker je naš urnik v današnjem času čisto zmešan, odvisen tudi od našega razpoloženja, PMS-ja, načrtov ali spontanih dogodkov. In če boš opravila trening takoj ko začneš dan, boš po službi brez slabe vesti ležala na kavču in gledala najljubšo serijo, se naslednji večer v miru družila s prijatelji ter spet naslednji dan ti morebitni prekrižani načrti ne bodo delali prav nobenih težav, saj boš vedela, da si že zjutraj poskrbela, da ostaneš v formi, prav tako pa te na ta način nič ne more zamotiti ali preprečiti načrtov, da bi telovadila.

  Rada telovadiš s prijateljico ali v skupini?

  Če ti je to ključen dejavnik, potem si popolna oseba za popoldanski oziroma večerni trening! Lažje se je uskladiti s prijatelji ali sodelavci po službi. In če ne preneseš fitnesa, teka v naravi ali telovadbe doma, potem se lahko udeležiš najrazličnejših vodenih vadb, ki pa so organizirane več ali manj v drugi polovici dneva.

  Že navsezgodaj potrebuješ motivacijo za prihajajoči dan?

  zajtrk

  Mogoče nisi jutranja oseba in si že zjutraj tečna, zaspana ali pa se počutiš popolnoma neproduktivno vse do kosila? Potem naj ti jutranji trening ne uide, saj je točno to tisto, kar potrebuješ, da skozi vrata odideš z občutkom, da si že zjutraj nekaj dosegla. Zbudi se in prisili v trening, po njej pa si privošči prho in odličen bpgat zajtrk in med njim uživaj ob občutku sproščanja endorfina in občutku, kako si za spremembo polna energije. Uf in to že ob 6 zjutraj? Kaj vse boš še dosegla v dnevu!

  Spet polna stresa iz službe?

  Če se potrebuješ psihično spočiti od dolgega in napornega dneva, sprostiti misli in znebiti stresa, potem bo popoldanski ali večerni trening najboljša izbira! Verjemi, da se boš veliko bolje počutila, kot pa če se boš takoj po službi zleknila na kavč ali pa pojedla vrečko čipsa! Opravi trening in videla boš, kako bodo negativne misli kar tekle od tebe (v obliki potu seveda).

  Je tvoj cilj izguba teže?

  Če boš telovadila že zjutraj, boš po vsej verjetnosti porabila tudi nekaj kalorij še čez dan. Poleg tega pa raziskave kažejo, da ljudje, ki trenirajo zjutraj, se čez dan nagibajo k bolj zdravi prehrani in odločitvam.

  Koliko časa po obroku mora miniti, da lahko opravim trening?

  To je odvisno od osebe do osebe. So ljudje, ki zjutraj vstanejo, si umijejo zobe in takoj opravijo cardio, pilates ali jogo. In s tem ni nič narobe. Če lahko zjutraj treniraš na prazen želodec, potem tu ni nobenega problema. Če pa potrebuješ prej nekaj energije, kaj več kot samo banana ali oreščki, potem lahko po večjem obroku telovadiš približno dve uri kasneje.

   

  Poslušaj svoje telo in poskusi ugotoviti kdaj so treningi najbolj primerni za tvoje telo in um glede na tvoj osebni ritem življenja in počutje. Ko bo telovadba postala tvoja rutina, boš ne le postala bolj zdrava, fit in seksi, ampak tudi veliko bolj motivirana!

   

  uteži

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje