Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Od Ane Bučević sem se naučila, da ima vsak svojo definicijo uspeha.

  Zame uspeh ne pomeni nazivov, izobrazbe, direktorskih stolčkov, dragih oblek, modernih frizur in naslovnic časopisov. Zame uspeh ne pomeni odobravanja in odlikovanja drugih. To je uspeh ega. Ego nas bo silil in tudi prepričal, da moramo stati na vrhu sveta, da bomo uspešni in nekaj vredni. Ego bo vztrajal pri trepljanju po ramenih, stiskih rok množice ljudi in se bo hranil s pohvalami. Ego vztraja do konca, dokler mu to dovolimo.

  Pred časom sem se pogovarjala z gospo, ki je zaključila s svojo službo in se upokojila. Dejala mi je: »Izgubila sem bistvo.« Na tem mestu sem ostala brez besed. Kako pa lahko izgubiš bistvo, s tem ko prenehaš s službo? A nisi bistvo ti sam, tvoja duša, želje in vrednote?

  Lahko izgubiš bistvo. In to z lahkoto. Takrat, ko živiš mimo sebe. Ko pozabiš ali, če sploh nisi nikoli vedel, kdo v resnici si; kaj je tvoje dušno poslanstvo in kakšno življenje si želiš. Gospa se mi je zasmilila. Bila je stara okrog 65 let, rekla je, da ima hčerko, vnučke, moža in vrt – v glavnem ljudi, ki jih ljubi in dom, kjer uživa. A ona izgubi bistvo z zaključkom službe. Ojoj.

  Želim vam sporočiti, da nikoli ne boste izgubili bistva s tem, ko boste živeli polno in iskreno življenje. Ne boste potrebovali rutine in sodelavcev, naloženega dela in nadur, slabe plače in pokojninske dobe …, če boste le zvesti sami sebi. In to, dragi moji, je uspeh. Uspeh živeti svoje dušno poslanstvo. Uspeh je, da si zvest sebi, delaš stvari, ki jih ljubiš, se obdaš z osebami, ki jih ljubiš, živiš v skladu  s svojim sistemom in upoštevaš svoj notranji mir. Opisala sem »popolno« življenje, ki se zdi tako nedostopno. Pa ni res. Korak za korakom lahko dosežemo svoje želje in jih odkljukamo iz našega seznama uspeha. Ne moremo pričakovati, da se bo vse zgodilo čez noč. Mogoče se bo, mogoče pa bomo morali vztrajati.

  In moj uspeh? Živim ga vsak dan. Vsaj trudim se, saj nihče ni popoln. Moj uspeh je to, da sem zadovoljna sama s sabo in da s tem, ko predajam svoje znanje, učim tudi sebe. Moj uspeh je to, da sem se začela poslušati in da sem ugasnila okolico. Pa čeprav sem koga prizadela in naredila za njih narobe, sem zase naredila prav. In to je moj uspeh. Rada imam sebe in svoje življenje.

  Pa vi?

  Namaste,

  Barbara

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje