Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Maja letos so bili v znanstveni publikaciji Jama objavljeni rezultati raziskave, ki so pokazali, da se najpogostejše aktivne kemične sestavine iz krem, ki nudijo zaščito pred sončnimi žarki in opeklinami, v velikem odmerku absorbirajo v človekovo telo.

  Raziskovalci ameriške agencije za hrano in zdravila (FDA) so ugotovili, da se pri nanosu kreme za sončenje s kemijskimi filtri štirikrat na dan, en teden, ravni kemičnih aktivnih sestavin v krvi znatno povišajo.

  Samo še eno dejstvo več, da razmislite o alternativnih možnostih zaščite kože. Poleg tega, da se lahko zaščitimo z oblekami in klobukom, se ne izpostavljate direktnemu soncu med 11. in 16. uro sta tudi krema in olje za sončenje Sun – zgolj iz naravnih sestavin s certifikatom BDIH.

  • Venobis Sun energijsko prevodno kremo ali olje priporočamo, da pričnete nanašati na telo če je le možno pred dolgotrajnejšim sončenjem ( lahko že doma).
  • Uporabljate ju lahko vsak dan tudi kot negovalno olje/kremo.
  • Kadar ste dalj časa na soncu, koža pa še ni porjavela, se s kremo/oljem lahko večkrat na tanko namažite po telesu (lahko 5 do 8x). Sončenje prilagodite na svoj tip kože.
  • Če uporabite olje Sun priporočamo, da se namažite 1 uro pred sončenjem.
  • Če koža po sončenju ‘ne kaže sprememb’, lahko naslednje dni sončenje podaljšujete.
  • V primeru, da ste s sončenjem pretiravali in so nastale opekline ali alergija, se takoj umaknite v senco. Namažite se z Venobis Mineral Akut in/ali z Venobis aloa vera tonikom. Oboje nanašajte na problematični predel toliko časa, dokler čutite težave. Potem lahko zopet postopoma uporabljate Venobis Sun energijsko prevodno kremo/olje.

  Naravna kozmetika Venobis Sun je izbrala naravni negovalni pristop in upošteva temeljna načela narave. Krema ne naredi varovalne plasti (UV-zaščite), ker nima dodanega zaščitnega faktorja, ampak spodbudi nastajanje naravnega pigmenta, ker vsebujejo naravni beta karotin iz korenčka (UV zaščita 5-7).

  Če želite zagorelo polt ohraniti dlje časa, lahko nadaljujte z uporabo kreme in/oz olja Sun do pozne jeseni.

  Preizkusite! Deluje!

  Komentarji strank:

  Kaj ni čudovito, ko ti ljudje že sredi maja zavidajo enakomerno »morsko« porjavelo kožo in ugibajo na katerih eksotičnih otokih sem jo dobila! Vsakodnevno srečanje znancev ni več »Kako si?«, temveč «Kje si dobila to čudovito barvo?« za to je ‘krivo’ olje in krema Venobis. Z njim spomladi redno razvajam svoje telo. Koža se navlaži, na prvem pomladnem soncu ne pordeči, temveč dobi barvo, ki mi jo zavidajo. Lanska izkušnja pa je sledeča: Po vrnitvi z morja sem se še vedno mazala in ohranila bakreno polt, tja do sive meglene jeseni.
  K.S.

  Letos se je sezona šele začela, imam pa že lepo – zlato barvo, rečejo. Nikoli v preteklih letih je nisem imela.  Letos pa sem za darilo dobila kremo in sem se kar namazala, ko sem šla prvič na sonce.

  Opazila sem da mi na soncu ni bilo toliko vroče, da je bila moja koža vlažna, in da se je kljub kremi lepo znojila. Pravo presenečenje se je pokazalo kasneje, ko sem kar dobila barvo.

  Ne vem, ali je to možno samo od kreme, ker letos redno uživam tudi NutriMax, ki spodbuja porjavitev, ampak zadovoljna sem zelo. Tudi opeklo me ni.
  A.V

  Lani poleti sem na morju (in pred tem) uporabljala vašo kremo za sonce (na morju se mi pojavi alergija na koži) in sem bila zelo zadovoljna – nobene alergije nisem dobila, prvič po mnogih letih.
  N.

  Krema za sončenje dobro ščiti kožo pred opeklinami, če se namažemo že vsaj en teden poprej. Koža lepo postopoma porjavi, ne pordeči, porjavelost pa ostane še dolgo po sončenju. Koža se kasneje ne lušči in ne srbi. Dobra je tudi za po sončenju, kajti koža postane voljna, mehka, elastična in nenazadnje tudi lepo diši po svežem in negovanem.
  L.Š.

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje