Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Potovanje je čudovito, osvobajajoče in navdihujoče …  S seboj prinaša odklop od vsakodnevnih težav ter nas bogati z novimi kulturami in kraji. Vendar, ne glede na to, koliko nas veseli, potovanje prav vsakega od nas lahko vrže iz zone udobja. Medtem ko se vam porajajo nove ideje za čim lepši oddih, poskrbite, da vam ga ne bodo pokvarile nevšečnosti.

   Spoznajte kulturo, v kateri se boste našli

  Da bo vaše potovanje kar najbolj prijetno, se pred odhodom seznanite s kulturo in navadami dežele, v katero odhajate. Med potovanjem spoštujte lokalne običaje, saj vam bo to omogočilo izogniti se morebitnim nevarnim situacijam.

  Poskusite nositi samo ročno prtljago

  Poleg tega, da vam bo letalska družba dodatno (po navadi tudi drago) zaračunala vso dodatno prtljago, boste nanjo še dolgo čakali, ko zapustite letalo. Torej, če ne greste na dolgo potovanje, poskusite spakirati stvari, tako, da bo vse v vaši ročni prtljagi. Na ta način si boste prihranili veliko stresa, hkrati pa bo potovanje veliko ceneje.

   Fotokopirajte osebne dokumente

  Preverite veljavnost svojih osebnih in drugih dokumentov in si priskrbite (overjeno) kopijo potnega lista ali osebne izkaznice, ki jo hranite ločeno od originalnega dokumenta, in eno fotografijo ob morebitni izgubi dokumentov. Nikoli ne veste, kaj se lahko zgodi – izguba potnega lista v državi, kjer ne govorijo angleščine, zlahka popolnoma uniči potovanje.

   Denar za “vsak primer”

  Ne glede na vaš pustolovski duh imejte vedno v mislih rezervni načrt v obliki kreditne kartice, ali osebe, na katero se lahko obrnete v primeru, da zaradi časovne razlike zamudite na letalo ali pa vam ukradejo denar. Poleg tega, ko zapustite prenočišče, s sabo nosite samo toliko denarja, kolikor ga potrebujete.

   WiFi iščite na določenih mestih

  Kraji, kjer boste zagotovo našli WiFi v primeru, da ga nujno potrebujete, so knjižnice in kavarne.

   Nosite blazino, brisačo in udobne čevlje

  To so tri stvari, ki vam bodo vedno prišle prav. V primeri, da vam majhna blazina ne gre v potovalko, vzemite brisačo. S sabo vedno lahko vzamete tudi bolj debelo jakno, hoodie ali pulover, ki vam ne bodo prav prišli samo, ko med letenjem postane mrzlo, temveč tudi, ko boste počivali. Izberite lahko obutev, ki vas bo na poti spremljala in omogočala udoben korak. Priporočamo obutev Ara, ki ponuja lahke in modne modele, ki so letos v trendu!

  Uporabljajte Googlov zemljevid

  Ali ste vedeli, da je Googlov zemljevid mogoče prenesti v mobilni telefon ali tablični računalnik in ga uporabljati brez internetne povezave? Pred potovanjem si prenesite zemljevid, da se ne boste izgubili pri iskanju hotela, ali pa drugih turističnih zanimivosti.

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje