Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Huawei je predstavil pametni telefon P30 lite, še zadnjega iz serije »fotografsko« usmerjenih pametnih telefonov serije P30, ki se na zadnji strani ponaša s tremi kamerami. Najnovejši Huaweijev predstavnik združuje izjemno in všečno obliko s tehnološkimi inovacijami, kot sta širokokotna in z umetno inteligenco podprta fotografija. Telefon mladim fotografskim navdušencem odpira vrata kakovostne fotografije in jim omogoča fotografiranje s telefonom v dovolj visoki ločljivosti za tisk plakatov velikosti obcestnih oglasnih panojev. Sistem treh kamer na zadnji strani namreč sestavlja glavna kamera s tipalom ločljivosti 48 milijonov slikovnih pik, katero nadgrajujeta še kamera s tipalom ločljivosti 8 milijonov slikovnih pik ter s širokokotnim objektivom in kamera za zaznavo globine. Procesor Kirin 710 s podporo umetne inteligence, EMUI 9.0.1 ter 128 GB notranjega pomnilnika pa zagotovijo najboljšo mogočo uporabniško izkušnjo.

  Trojna kamera z ultra širokim kotom
  Huawei velja za pionirja sistema treh kamer, ki je med drugim ustoličil pametne telefone serije P kot ene najboljših orodij resnih fotografov. Najnovejša pridobitev, Huawei P30 lite, pa je cenovno dostopen in hkrati oblikovno osupljiv telefon za mlade, ki uživajo v fotografiranju ter svoje delo radi delijo z družino in prijatelji. S tremi zadnjimi kamerami, ki omogočajo fotografiranje v visoki ločljivosti in z ultra širokim kotom v kombinaciji z zmogljivimi programskimi algoritmi, pametni telefon Huawei P30 lite omogoča zajem fotografij studijske kakovosti, in to brez uporabe studijske opreme. Ker je ločljivost tako visoka, jih je mogoče uporabiti tudi za tiskanje kakovostnih velikih plakatov.

  Vsaka goriščna razdalja ima svoje edinstvene čare in prednosti. Teleobjektiv ohranja podrobnosti na oddaljenih predmetih, objektiv s širokim kotom pa zagotovi širšo perspektivo. Vendar ni vedno najbolj priročno ves čas s sabo nositi velikega fotoaparata in pripadajočih objektivov. Zato veliko uporabnikov pri vsakodnevnem in priložnostnem fotografiranju raje poseže po pametnih telefonih, kot je P30 lite. Trojni sistem kamer omenjenega telefona namreč pokriva celoten obseg povečav (zuma) ter različne fotografske učinke. Objektiv z ultra širokim kotom ter modul z dvojno kamero pa ne daje le ostrih in jasnih fotografij, ampak s široko perspektivo tudi omogoči fotografiranje razburljivih trenutkov vsakdana.

  Kamera izjemno visoke ločljivosti 48 milijonov slikovnih pik uporablja Huaweijevo tehnologijo povečave brez izgube kakovosti fotografije, ki je primerljiva z dvakratno optično povečavo profesionalnih teleobjektivov. Zaradi ultra širokokotnega objektiva in tipala z ločljivostjo 8 milijonov slikovnih pik, je Huawei P30 lite eden prvih pametnih telefonov s 120 stopinjskim vidnim poljem – dvakrat širšim od kamer večine telefonov. To pomaga uporabnikom, da zajamejo več lepote kot kadarkoli prej, še posebej ko fotografirajo panorame.

  Čudovita oblika in inovativne tehnike izdelave
  Tako kot druga dva predstavnika serije P30, tudi P30 lite izžareva odličnost oblikovanja. Združuje trendovski videz s Huaweijevimi tehnologijami, da bi uporabnikom zagotovil premijsko uporabniško izkušnjo, ki jo ti pričakujejo od pametnih telefonov serije P. Poleg bogatega nabora fotografskih možnosti, Huawei P30 lite ponazarja filozofijo podjetja Huawei, ki vedno stremi k popolnosti tako glede zunanjosti kot notranjosti.

  Izdelava modela P30 lite sloni na sodobnih tehnikah izdelave. Na voljo je v treh barvah: polnočni črni (midnight black), biserno beli (pearl white) in pavje modri (peacock blue). Vse predstavljajo evolucijo Huaweijevih mehkih barvnih prehodov z uporabo bleščečega filtra, ki hrbtišče telefona poudari s futurističnim sijajem.

  Proces izdelave vključuje dva »filma«. Prva plast je v izbrani barvi z mehkimi prehodi med barvnimi toni, nad njo pa je lasersko obdelana folija. Ta ima fino teksturo, ki odbija, lomi in razpršuje svetlobo in daje napravi očarljiv sijaj, še posebej izstopajoč pod sončno svetlobo.

  Za pametni telefon Huawei P30 lite so preizkušali različne oblike zaslonskih zarez, da bi kar se da zmanjšali razmerje med velikostjo naprave in velikostjo zaslona. Odločili so se za zaslon z diagonalo 6,15 palca(15,6 cm) in zarezo oblike kapljice rose v kateri se skriva objektiv prednje kamere. Tako kar 84,1 odstotka površine prednje ploskve telefona predstavlja zaslon. Zaslonska plošča se lepo poveže z okvirjem in skupaj z njim oblikuje popolne in gladke robove.

  Huawei P30 lite je narejen za uporabnike, ki so zaljubljeni v modo. Ti se nikoli ne ustrašijo biti drzni, ustvarjalni in odprti za novosti ter nenehno zasledujejo najsodobnejše trende. Poleg tega podpira tudi video melodije. Uporabniki lahko prenesejo posnetke iz družbenih omrežij ali spletnih strani ter jih uporabijo kot melodije zvonjenja pri izbranih stikih. Podpira tudi snemanje video posnetkov s 480 sličicami na sekundo, ki upočasnijo gibanje za 16-krat, da bi poudaril lepoto in zapletenost predmetov v gibanju. Telefon pa se lahko pohvali tudi s funkcijo GPU Turbo, ki uporabniku omogoča, da lahko uživa v gladkem delovanju tudi zahtevnih mobilnih iger.

  Huawei P30 lite, ki ponovno dokazuje vrhunsko fotografsko izkušnjo značilno za pametne telefone Huaweijeve serije P, je v Sloveniji že na voljo, in sicer po priporočeni maloprodajni ceni ceni 379 evrov.

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje